apple написа: хората си правят приличен кабинет и модерен при това, а не курник като тука. То само почистването на един зъбен камък ако сравниш с това в БГ и направо се връщаш в соца ама тук не там...

Ха, смях в залата. Аз като пациент се интересувам от качество и продължителност на получения продукт. Ти като пациент видимо се интересуваш от модерно оборудване, лъскави джаджи в кабинета. усмихната сестра и кой знае ощр каква търговска хватка. Видимо резултата не те вълнува изобщо, защото вида на зъболекаря, кабинета и оборудването не са критерии за добра практика. Това са симптомина скъпа практика, но нищо повече.
Аз не знам в кой курник си ходила и това е товй избор и решение. Българските кабинети в 95% от случайте се помещават в един едностаен апартамент в някой мизерен панелен блок или в поликлиника строена през времето на баба ми, където помещението е още по-малко. За останалите 5%, които имат вид и форма няма да говоря, заради горната ми теза.
В Канада 100% от кабинетите имат в пъти повече пространство от тези в БГ, за рецепция, за чакалня, за отделни стаи за работа, където можеш да дискутираш с пациента си всички негови проблеми без всички останали да ви слушат (кой ли се интересува да уважава личността по този начин в БГ ?), отделно помещение за стерилизация, лабораторно помещение за промиване на снимки (колко ли кабинети правят изобщо снимки в БГ ? 5% ????) и помещение за почивка на персонала. Е може и да не изглеждат наточени и луксозни, но хората видимо се интересуват от резултат, а не от лъскави дрънкулки. Сигурно и това е част от културния шок, който супер културните източно европейци трябва да изживеят в материална Канада. Аз си мислеш, че си говорим за песни, танци, архитектура и култура, а то опряхме до оборудване на чакални и стоматологични столове - мизерия братче, мизерия..........
Няма да коментирам за един или двама БГ зъболекари, дошли в Канада, отказали се от приравняване и след 1-2 години върнали се в БГ. Там се разправят едни истории за специализации, курсове, усъвършенстване, че да се чудиш аз в Монреал ли живях по това време и заедно ли си пиехме бирата всяка седмица или съм се съвсем побъркал. Та тези, "чужбинско специализирали" зъболекари работят в едни лъскави помещения, обслужват и чужденци, нали сричат на английски след 2 години в Канада и всички си мислят, че като се лекуват при тях получават най-доброто.
В крайна сметка всеки има право на избор. Дано да може да го направи (това последното не се отнася за безгрешните пенкелер специалисти

)