Истинските УСПЕЛИ българи!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Ttorontoo

Re: Истинските УСПЕЛИ българи!

Мнение от Ttorontoo »

АЗ живея в София и вече не искам да чуя за този град. Мисля за нещо малко. Селенията е огромна. Ама ОГРОМНА. Всеки ден с колата само псувни, само караници. Или в чужбина, или някъде в доста по-малък град, в някоя къща. Без съседи, които правят ремонти от 8 сутринта събота и неделя. Без тия вече.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

joro написа:
Ivan1007 написа: Срамно е да работиш за 700-900 лева като лекарите , медицинските сестри и учителите в България
Разбира се, че е срамно. Затова добрите учители, лекари, медицински сестри в България работят за много повече. Един лекар в частна клиника взима няколко пъти повече от Бойко Борисов и поне два пъти повече от твоя приятел с почистващата фирма.
Наскоро се срещнах с един лекар хирург от Токуда. Сподели ми, че в щатите му предлагали да работи за .5 М годишна, а от 2та година 1 М $ заплата.
Той им се изсмял.
И си живее и работи в Сф.
По груби сметки би трябвало да взима около .5 М лева чисто в бг.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Ttorontoo написа:АЗ живея в София и вече не искам да чуя за този град. Мисля за нещо малко. Селенията е огромна. Ама ОГРОМНА. Всеки ден с колата само псувни, само караници. Или в чужбина, или някъде в доста по-малък град, в някоя къща. Без съседи, които правят ремонти от 8 сутринта събота и неделя. Без тия вече.
От Витоша по-високо нема, и от София по-яко нема.

Чакам те с нетърпение да заживееш в някой друг град и да споделиш.
Пиши предварително в някоя тема за кой град си тръгнал и какви са ти очакванията.
А после напиши какво реално се е случило там.
:y:
pumpy написа:

Powered by bateto
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Kan_Tangra написа:
joro написа:
Ivan1007 написа: Срамно е да работиш за 700-900 лева като лекарите , медицинските сестри и учителите в България
Разбира се, че е срамно. Затова добрите учители, лекари, медицински сестри в България работят за много повече. Един лекар в частна клиника взима няколко пъти повече от Бойко Борисов и поне два пъти повече от твоя приятел с почистващата фирма.
Наскоро се срещнах с един лекар хирург от Токуда. Сподели ми, че в щатите му предлагали да работи за .5 М годишна, а от 2та година 1 М $ заплата.
Той им се изсмял.
Пълни глупости са това. Това са грубо ~$84k на месец втората година. Ясно е, че данъците са огромни и ще взима доооооста по-малко. Но това според мен е измислица. Ясно е, че по Америка вече не е яко, ама така да хвалите сивото ежедневие в БГ. Не мерси. То е както си го направиш, но на тези пари и аз бих се навил. То зависи и за кой щат е това.

Другото което е, че в БГ средата не е благоприятна за създаване на семейство. Не че в Щатите е. Но тук е абсурд да взима такива пари.

За мен бъдещето в БГ е ако се постоят разни предприятия извън София. И се възобновят бедните райони като Видин и другите градове в Северозападна България. Традициите идват от селото. Нали знаете. Искате да се оправи БГ, ама всички се блъскат в големия , мръсен град София.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Ttorontoo написа:
Пълни глупости са това. Това са грубо ~$84k на месец втората година. Ясно е, че данъците са огромни и ще взима доооооста по-малко. Но това според мен е измислица. Ясно е, че по Америка вече не е яко, ама така да хвалите сивото ежедневие в БГ. Не мерси. То е както си го направиш, но на тези пари и аз бих се навил. То зависи и за кой щат е това.
Викаш, дори и ТИ би се навил.
Какво остава за някакъв си хирург там! :rofl: :clap: :D :rock:
На мен ми е ясно, че ти би се навил и за 1/10 от тия пари.
Но нали се сещаш, че ти не си хирург ...
Всъщност и програмист май не си.
Всъщност, с какво по-точно мислиш да си вадиш прехраната?

Бтв, неправилно ги мериш тия пари като "заплата".
И като нещо, което ще се дава. А не да се взима.
Всъщност, има някаква разлика между това да взима едни пари и да му дават едни пари.
Пари се взимат, не се дават.
Помисли си сега ако една операция струва 50к$ и се прави за 1 час.
Колко такива операции може да направи за месец човека. Дори и да оперира по 4 часа на ден, а не по 8.
Всъщност, ако работи по 12-14 часа на ден, може да оперира и по 7-8 часа.
Разбира се, не ги взима той всичките пари. Има си разходи и печалба за болницата.
pumpy написа:

Powered by bateto
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Kan_Tangra написа:Наскоро се срещнах с един лекар хирург от Токуда. Сподели ми, че в щатите му предлагали да работи за .5 М годишна, а от 2та година 1 М $ заплата.
Той им се изсмял.
Тангра, сигурен ли си, че във фирменото кафе не ви слагат нещо по-специално? Или просто така си тръгнал сутрин за работа? :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Kan_Tangra написа:
Ttorontoo написа:
Викаш, дори и ТИ би се навил.
Какво остава за някакъв си хирург там! :rofl: :clap: :D :rock:
На мен ми е ясно, че ти би се навил и за 1/10 от тия пари.
Но нали се сещаш, че ти не си хирург ...
Всъщност и програмист май не си.
Всъщност, с какво по-точно мислиш да си вадиш прехраната?

Бтв, неправилно ги мериш тия пари като "заплата".
И като нещо, което ще се дава. А не да се взима.
Всъщност, има някаква разлика между това да взима едни пари и да му дават едни пари.
Пари се взимат, не се дават.
Помисли си сега ако една операция струва 50к$ и се прави за 1 час.
Колко такива операции може да направи за месец човека. Дори и да оперира по 4 часа на ден, а не по 8.
Всъщност, ако работи по 12-14 часа на ден, може да оперира и по 7-8 часа.
Разбира се, не ги взима той всичките пари. Има си разходи и печалба за болницата.
В Америка не е розово и парите не растат по дърветата. Както е и тук. Но тук не е толкова яко , колкото искате да го изкарате.

Между другото в Сф ли живееш? Би ми било интересно да пием по една бира да чуя от теб на живо нещата. Наскоро си говорих с познат на баща ми , който дълго време е живял в Канада и ... не ми каза много цветущи неща. Общо взето каза и плюсове и минуси и човек сам си прави изводите.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kan_Tangra написа:Наскоро се срещнах с един лекар хирург от Токуда. Сподели ми, че в щатите му предлагали да работи за .5 М годишна, а от 2та година 1 М $ заплата.
Той им се изсмял.
Вчера, докато пиехме бира с Обама....
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Не , между другото, ако е удобно, бих искал да получа съвет на живо от хората, които са се върнали от Канада. БГ е добре, но на мен не ми се получава. Просто не издържам вече. За Канада обаче ще е доста дебело, а и съм вече на възраст. Нямам още 30, но...времето си тече.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ти звучиш точно като Прасето преди 10 години:
prace написа: Много хора не емигрират заради парите от България. Хора с нормално поведение и морал не могат да понасят тази кочина и търсят по-нормална държава в която могат да възпитат децата си. Парите не говорят.
Моите деца са на 5 и 7 години и вече мислят, че е съвсем нормално да се пресича на червено, да стават катастрофи на всеки светофар, да гърми чалгата и вечер да свирят гуми на коли и мотори под прозорците.
Това търся да поправя. Това с 1500 лв. на месец не можеш да изкорениш.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Може ли линк към темата?

Плюс това 1500 лева не са малко пари за София. Поне за мен са добре. За сам човек. Но као трябва да съм честен, под този праг си е тегаво.

Иначе простотията се задълбочава.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Ttorontoo написа:Не , между другото, ако е удобно, бих искал да получа съвет на живо от хората, които са се върнали от Канада. БГ е добре, но на мен не ми се получава. Просто не издържам вече. За Канада обаче ще е доста дебело, а и съм вече на възраст. Нямам още 30, но...времето си тече.
Аз имам принцип и почти никога не отказвам покана на живо. Така че ще ти пратя тел на лс. И може да пием по бира.
pumpy написа: