Истинските УСПЕЛИ българи!
Re: Истинските УСПЕЛИ българи!
АЗ живея в София и вече не искам да чуя за този град. Мисля за нещо малко. Селенията е огромна. Ама ОГРОМНА. Всеки ден с колата само псувни, само караници. Или в чужбина, или някъде в доста по-малък град, в някоя къща. Без съседи, които правят ремонти от 8 сутринта събота и неделя. Без тия вече.
- Kan_Tangra
Наскоро се срещнах с един лекар хирург от Токуда. Сподели ми, че в щатите му предлагали да работи за .5 М годишна, а от 2та година 1 М $ заплата.joro написа:Разбира се, че е срамно. Затова добрите учители, лекари, медицински сестри в България работят за много повече. Един лекар в частна клиника взима няколко пъти повече от Бойко Борисов и поне два пъти повече от твоя приятел с почистващата фирма.Ivan1007 написа: Срамно е да работиш за 700-900 лева като лекарите , медицинските сестри и учителите в България
Той им се изсмял.
И си живее и работи в Сф.
По груби сметки би трябвало да взима около .5 М лева чисто в бг.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Powered by bateto
- Kan_Tangra
От Витоша по-високо нема, и от София по-яко нема.Ttorontoo написа:АЗ живея в София и вече не искам да чуя за този град. Мисля за нещо малко. Селенията е огромна. Ама ОГРОМНА. Всеки ден с колата само псувни, само караници. Или в чужбина, или някъде в доста по-малък град, в някоя къща. Без съседи, които правят ремонти от 8 сутринта събота и неделя. Без тия вече.
Чакам те с нетърпение да заживееш в някой друг град и да споделиш.
Пиши предварително в някоя тема за кой град си тръгнал и какви са ти очакванията.
А после напиши какво реално се е случило там.

pumpy написа:
Powered by bateto
Powered by bateto
Пълни глупости са това. Това са грубо ~$84k на месец втората година. Ясно е, че данъците са огромни и ще взима доооооста по-малко. Но това според мен е измислица. Ясно е, че по Америка вече не е яко, ама така да хвалите сивото ежедневие в БГ. Не мерси. То е както си го направиш, но на тези пари и аз бих се навил. То зависи и за кой щат е това.Kan_Tangra написа:Наскоро се срещнах с един лекар хирург от Токуда. Сподели ми, че в щатите му предлагали да работи за .5 М годишна, а от 2та година 1 М $ заплата.joro написа:Разбира се, че е срамно. Затова добрите учители, лекари, медицински сестри в България работят за много повече. Един лекар в частна клиника взима няколко пъти повече от Бойко Борисов и поне два пъти повече от твоя приятел с почистващата фирма.Ivan1007 написа: Срамно е да работиш за 700-900 лева като лекарите , медицинските сестри и учителите в България
Той им се изсмял.
Другото което е, че в БГ средата не е благоприятна за създаване на семейство. Не че в Щатите е. Но тук е абсурд да взима такива пари.
За мен бъдещето в БГ е ако се постоят разни предприятия извън София. И се възобновят бедните райони като Видин и другите градове в Северозападна България. Традициите идват от селото. Нали знаете. Искате да се оправи БГ, ама всички се блъскат в големия , мръсен град София.
- Kan_Tangra
Викаш, дори и ТИ би се навил.Ttorontoo написа:
Пълни глупости са това. Това са грубо ~$84k на месец втората година. Ясно е, че данъците са огромни и ще взима доооооста по-малко. Но това според мен е измислица. Ясно е, че по Америка вече не е яко, ама така да хвалите сивото ежедневие в БГ. Не мерси. То е както си го направиш, но на тези пари и аз бих се навил. То зависи и за кой щат е това.
Какво остава за някакъв си хирург там!

На мен ми е ясно, че ти би се навил и за 1/10 от тия пари.
Но нали се сещаш, че ти не си хирург ...
Всъщност и програмист май не си.
Всъщност, с какво по-точно мислиш да си вадиш прехраната?
Бтв, неправилно ги мериш тия пари като "заплата".
И като нещо, което ще се дава. А не да се взима.
Всъщност, има някаква разлика между това да взима едни пари и да му дават едни пари.
Пари се взимат, не се дават.
Помисли си сега ако една операция струва 50к$ и се прави за 1 час.
Колко такива операции може да направи за месец човека. Дори и да оперира по 4 часа на ден, а не по 8.
Всъщност, ако работи по 12-14 часа на ден, може да оперира и по 7-8 часа.
Разбира се, не ги взима той всичките пари. Има си разходи и печалба за болницата.
pumpy написа:
Powered by bateto
Powered by bateto
- MrGeek
- Путлер Капут
Тангра, сигурен ли си, че във фирменото кафе не ви слагат нещо по-специално? Или просто така си тръгнал сутрин за работа?Kan_Tangra написа:Наскоро се срещнах с един лекар хирург от Токуда. Сподели ми, че в щатите му предлагали да работи за .5 М годишна, а от 2та година 1 М $ заплата.
Той им се изсмял.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
В Америка не е розово и парите не растат по дърветата. Както е и тук. Но тук не е толкова яко , колкото искате да го изкарате.Kan_Tangra написа:Викаш, дори и ТИ би се навил.Ttorontoo написа:
Пълни глупости са това. Това са грубо ~$84k на месец втората година. Ясно е, че данъците са огромни и ще взима доооооста по-малко. Но това според мен е измислица. Ясно е, че по Америка вече не е яко, ама така да хвалите сивото ежедневие в БГ. Не мерси. То е както си го направиш, но на тези пари и аз бих се навил. То зависи и за кой щат е това.
Какво остава за някакъв си хирург там!![]()
![]()
![]()
![]()
На мен ми е ясно, че ти би се навил и за 1/10 от тия пари.
Но нали се сещаш, че ти не си хирург ...
Всъщност и програмист май не си.
Всъщност, с какво по-точно мислиш да си вадиш прехраната?
Бтв, неправилно ги мериш тия пари като "заплата".
И като нещо, което ще се дава. А не да се взима.
Всъщност, има някаква разлика между това да взима едни пари и да му дават едни пари.
Пари се взимат, не се дават.
Помисли си сега ако една операция струва 50к$ и се прави за 1 час.
Колко такива операции може да направи за месец човека. Дори и да оперира по 4 часа на ден, а не по 8.
Всъщност, ако работи по 12-14 часа на ден, може да оперира и по 7-8 часа.
Разбира се, не ги взима той всичките пари. Има си разходи и печалба за болницата.
Между другото в Сф ли живееш? Би ми било интересно да пием по една бира да чуя от теб на живо нещата. Наскоро си говорих с познат на баща ми , който дълго време е живял в Канада и ... не ми каза много цветущи неща. Общо взето каза и плюсове и минуси и човек сам си прави изводите.
- ablood
- Обратна връзка:
Вчера, докато пиехме бира с Обама....Kan_Tangra написа:Наскоро се срещнах с един лекар хирург от Токуда. Сподели ми, че в щатите му предлагали да работи за .5 М годишна, а от 2та година 1 М $ заплата.
Той им се изсмял.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Не , между другото, ако е удобно, бих искал да получа съвет на живо от хората, които са се върнали от Канада. БГ е добре, но на мен не ми се получава. Просто не издържам вече. За Канада обаче ще е доста дебело, а и съм вече на възраст. Нямам още 30, но...времето си тече.
- ablood
- Обратна връзка:
Ти звучиш точно като Прасето преди 10 години:
prace написа: Много хора не емигрират заради парите от България. Хора с нормално поведение и морал не могат да понасят тази кочина и търсят по-нормална държава в която могат да възпитат децата си. Парите не говорят.
Моите деца са на 5 и 7 години и вече мислят, че е съвсем нормално да се пресича на червено, да стават катастрофи на всеки светофар, да гърми чалгата и вечер да свирят гуми на коли и мотори под прозорците.
Това търся да поправя. Това с 1500 лв. на месец не можеш да изкорениш.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Може ли линк към темата?
Плюс това 1500 лева не са малко пари за София. Поне за мен са добре. За сам човек. Но као трябва да съм честен, под този праг си е тегаво.
Иначе простотията се задълбочава.
Плюс това 1500 лева не са малко пари за София. Поне за мен са добре. За сам човек. Но као трябва да съм честен, под този праг си е тегаво.
Иначе простотията се задълбочава.
- Kan_Tangra
Аз имам принцип и почти никога не отказвам покана на живо. Така че ще ти пратя тел на лс. И може да пием по бира.Ttorontoo написа:Не , между другото, ако е удобно, бих искал да получа съвет на живо от хората, които са се върнали от Канада. БГ е добре, но на мен не ми се получава. Просто не издържам вече. За Канада обаче ще е доста дебело, а и съм вече на възраст. Нямам още 30, но...времето си тече.
pumpy написа: