Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
agent Ozo

Re: Какво се случва в България?

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа:Така и не можах да открия къде е бил къмпинга с бадемите дето съм бил няколко пъти преди това. Преди ходехме пеша до Елените от Влас и беряхме смокини по ската над дивите плажове около Робинзон.
Сега остава да кажеш къде (в Канада или там където ходиш) ги намираш тези бадемови и смокинови горички по плажовете, в които може да къмпингуваш или да си береш плодове на воля? :D
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
kiro

Мнение от kiro »

agent Ozo написа:
Сега остава да кажеш къде (в Канада или там където ходиш) ги намираш тези бадемови и смокинови горички по плажовете, в които може да къмпингуваш или да си береш плодове на воля? :D
Sandbanks Онтарио например - слага в джоба си всеки черноморски плаж и къмпинг:Изображение
Bulgayrian
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Бива. Само дето и една черница не видех, па бадеми фъопще. Единствено песъци и дивотия. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:
Kan_Tangra написа: В крайна сметка има ли някой, който да е ходил по плажовете на Дюните, Каваци, Змийския остров, че да ги сравнява, или сте ходили само по претъпканите места за заблудени бели туристи от сорта на Дружба и Слънчев Бряг.
.
Ъхъ
На Каваците и Дюни 1984 та.Минах преди няколко години и се отказах да спирам дори.
На Влас 1991 ва за последно преди 2003 та, когато реших да ида от Несебър . . Така и не можах да открия къде е бил къмпинга с бадемите дето съм бил няколко пъти преди това. Преди ходехме пеша до Елените от Влас и беряхме смокини по ската над дивите плажове около Робинзон. 2003 та все още ставаше за плаж тук-там по пътя за Елените. Преди две години го погледах с бинокъла от Несебър и одма ми мина мерака да ида до там.
Все едно някой индианец от преди 500 години да види на какво е заприличал днешния Манхатън. И в центъра на Ню Йорк някога са пасели бизони, сега небостъргачи, булеварди, коли. Човешкото развитие не спира.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз харесвам Sandbanks защото ми напомня на бългрското черноморие, но все пак намирам българското черноморие за по хубаво. На Sandbanks пясъка е по ситен и на плажа е някакси малко кален.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

IRA написа:Аз харесвам Sandbanks защото ми напомня на бългрското черноморие, но все пак намирам българското черноморие за по хубаво. На Sandbanks пясъка е по ситен и на плажа е някакси малко кален.
Ако си родом от Българското Черноморие, мога да го разбера. Аз не съм и плажовете не ги захаресвам от това дали ми приличат на българско черноморие. Виж ако видя град с прави улици и много липи по тях - това е друга работа. :)
На Сандбанкс ходихме няколко пъти и имам само хубави спомени. На второ замисляне, аз къвто съм позитивен не помня нито един плаж, където и да било, от който да имам лоши спомени :)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми не съм родом от там. Аз плажове по принцип не харесвам и го намнирам малко безмислено ходенето.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Ivan1007 написа:
Kan_Tangra написа: В крайна сметка има ли някой, който да е ходил по плажовете на Дюните, Каваци, Змийския остров, че да ги сравнява, или сте ходили само по претъпканите места за заблудени бели туристи от сорта на Дружба и Слънчев Бряг.
.
Ъхъ
На Каваците и Дюни 1984 та.Минах преди няколко години и се отказах да спирам дори.
На Влас 1991 ва за последно преди 2003 та, когато реших да ида от Несебър . . Така и не можах да открия къде е бил къмпинга с бадемите дето съм бил няколко пъти преди това. Преди ходехме пеша до Елените от Влас и беряхме смокини по ската над дивите плажове около Робинзон. 2003 та все още ставаше за плаж тук-там по пътя за Елените. Преди две години го погледах с бинокъла от Несебър и одма ми мина мерака да ида до там.
Все едно някой индианец от преди 500 години да види на какво е заприличал днешния Манхатън. И в центъра на Ню Йорк някога са пасели бизони, сега небостъргачи, булеварди, коли. Човешкото развитие не спира.
Йорко, аз не съм казвал нищо за булевард Витоша в София или за Меден Рудник в Бургас. Става въпрос за места за отдих и почивка, които вече не са такива и за уж защитени природни забележителности дето са унищожени безвъзвратно.
В Манхатан не съм бил, но като събереш парици и дойдеш в Канада се обади ще те разведа в парка до нас в чертите на Калгари. Десетина квадратни километра прерия е, бизони няма но има близо 100 сърни, койоти. Човешкото развитие Йорко може да бъде в синхрон с природата. Обади се и на хората от Виктория да речем да те заведат из околностите, а може и малко по-далеч да видиш и направиш сравнение между бетонова джунгла и девствена природа.
Последно промяна от Ivan1007 на Съб Юни 10, 2017 8:42 pm, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:
Ivan1007 написа:Така и не можах да открия къде е бил къмпинга с бадемите дето съм бил няколко пъти преди това. Преди ходехме пеша до Елените от Влас и беряхме смокини по ската над дивите плажове около Робинзон.
В Гърция намирам маслинови горички и лозя до хотела. Не съм брал нито маслини нито грозде, когато минавам през тях на път за плажа, но и само минаванвто през тях е удоволствие и за това предпочитам да ходя на плаж в Гърция. Във Виктория и Сиатъл съм брал на воля къпини около плажовете, в Албърта малини около езерата. На Оканаган си бера сам срещу заплащане разбира се грозде, череши, ягоди, дини, пъпеши, ябълки, круши, праскови, кайсии, сливи, домати, чушки от градините до плажовете, ходя във винарните, които са стотина.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Toва определено ми звучи по-добре от дивотията на онези пясъчни дюни в Онтарио. :)
Странджата

Мнение от Странджата »

agent Ozo написа:Toва определено ми звучи по-добре от дивотията на онези пясъчни дюни в Онтарио. :)
Дивотия!Нека е дивотия!Бай Линко,иди и виж!Имаше един съветски филм!
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

То може и да изглежда красиво, като е снимано от самолет, но ще посмея да се усъмня в качеството на чистотата на водата.
Тоя тип езера, заради липсата на течения и сладката вода са кални и обрасли с всякаква растителност и водорасли.
Дори само да влезеш, да си намокриш глезените е мазохизъм.
За къпане или плуване и дума не може да става.
Ходил съм по такива около Монреал. Ока, мока и други подобни.
Разбира се, като няма риба, и ракът е риба. Въпрос на избор, както казахме. И възможности.

10 сек гугъл:
http://www.waterkeeper.ca/affiliate/"
We believe you should never get sick from swimming in contaminated waters.

Whether it’s Hanlan’s Point on Toronto Island, Sandbanks Provincial Park in Prince Edward County, or Charles Dayley Park in Port Dalhousie, Swim Guide lets you know, in real time, if your favourite place to swim in Lake Ontario is clean.

During the summer months, Lake Ontario Waterkeeper staff ensures water quality information for over 1000 Great Lakes beaches is updated every day with the most current data.

Because the more people choose clean water over polluted water, the more waterborne illnesses will be prevented.

Summer is for swimming. So check Swim Guide, get out there and swim!
Sponsor a beach!

Canadians love swimming in beautiful natural swimming spots. But most swimming and recreational water use sites that people visit are not monitored for water quality.

In order to ensure people have the real-time water quality information they need to prevent them from getting sick we need to continue supporting and expanding beach water quality monitoring programs.

С тия заразени и отровни води, няма как да слага в джоба си черноморското крайбрежие.
Ама вие си вярвайте, де. То какво друго ви остава.
Последно промяна от Kan_Tangra на Нед Юни 11, 2017 2:58 am, променено общо 1 път.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола