За какво дойдохме в Канада.....

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от myhata II »

7George написа:
Fireman написа:Ееее,Джордж как да не го кажа :),валя и днес и то аха аха на парцали,ама не се задържа :oops:
Хубаво е като вали и гледам да видя аджеба дали няма да се изцапат обвките ,ама - не
Кажи го на Мухата. И аз за 3 и кусур години в тоя град, я има няма веднъж съм си бърсал гумите на велосипеда, щото просто няма кал, поне за местата където ходя, ти видя... 8)
Ей ,аз колело не съм виждал от 14 годишен :shock: :wink: :beer:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Pepon

Мнение от Pepon »

Fireman написа::beer:
Седим си ние и си хапваме и казвам "ех Танче,сега хапваме с надника ми за 1 час,и даже и остават още от него,а кога ще стане това в БГ.......
Ми аз обядвам в "Тропс"-а леща чорба, шницел по виенски с гарнитура от варени картофи с лук и крем карамел за десерт с надника ми за 20 минути. В Канада за такъв обяд работех минимум 1.2 часа /а аз работех за повече от 15$/час/. Да не говорим, че там такива вкусотии въобще няма :D
Пък с надника за 1 час мога да си купя 7 литра "Staropramen" или 12 литра "Ариана" за всеки /по-добра е от канадската п...я "Molson"/ :D :beer: И това след платени данъци.
Та ако това ти е критерия, да си беше стоял в БГ-то. В Канада са евтини колите, ама за яденето и пиенето не ми говори - и като цена и като качество. Аз не си купувам кола всеки ден, ама ям и пия 3 пъти на ден, за другите не знам.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Ти па за едното ядене ли се върна :lol:

Говориш като човек, който много го е яд, че се е върнал в България :)
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

valioiko написа:Ти па за едното ядене ли се върна :lol:

не чети селективно :)
и за Ариана за всеки ;) и т.н. :)

всеки има право да живее там, където му харесва
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Що човека си го кефи,пие му се ,сега алкохолик ли го изкарахте ? :lol: :beer:
Стефан Цанев
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

kikolilokiko написа:не чети селективно :)
и за Ариана за всеки ;) и т.н. :)

всеки има право да живее там, където му харесва
Съгласен съм, че всеки има право да живее където си иска. Ама това го кажи на:

:metro: :metro: :metro:
Pepon написа:Та ако това ти е критерия, да си беше стоял в БГ-то. В Канада са евтини колите, ама за яденето и пиенето не ми говори - и като цена и като качество. Аз не си купувам кола всеки ден, ама ям и пия 3 пъти на ден, за другите не знам.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Валентине,до къде си с процедурата вече,подаде ли документите поне ?
Стефан Цанев
Fireman

Мнение от Fireman »

kill_u ,във заглавието на темата "за какво дойдохме в Канада" има подтекст.Аз много добре знам за какво съм дошъл и нито за момент не съм се съмнявал.Очакванията ми за едно нещо се разминаха малко,но не толкова,че да започна да се двомя....
Това нещо,което се разминава ще си го "откраднем" :evil:
Такива ми ти работи
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

мястото под слънцето трябва да се заслужи, спечли, а не да се краде :wink:
Крадлива нация българската :twisted:

иначе като е пълен корема, и духовния живот е на ниво :lol: :lol:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа: иначе като е пълен корема, и духовния живот е на ниво :lol: :lol:
Пълният корем е необходимо но не и достатъчно условие за добро ниво на духовния живот :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

филипне, пак си недоразбрал. Не четеш ли, че Пожарната вече не се пита защо е дошъл в Канада, тъй като вече може да си поръча без проблеми комбо, хлябът от 4 долара е достъпен, та даже и бирата :lol: :lol: Пълният стомах дава отговори на въпросите :wink: :beer:

Което ме води до заключението, че ти си гладен :|
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
army

Мнение от army »

myhata II написа:

Валентине,до къде си с процедурата вече,подаде ли документите поне ?
Ами.- подал ди е!?- друг път!
-Чака 'батето' да се върне първо, та да му обясни за к'во става въпрос....
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Pepon написа:
Fireman написа::beer:
Седим си ние и си хапваме и казвам "ех Танче,сега хапваме с надника ми за 1 час,и даже и остават още от него,а кога ще стане това в БГ.......
Ми аз обядвам в "Тропс"-а леща чорба, шницел по виенски с гарнитура от варени картофи с лук и крем карамел за десерт с надника ми за 20 минути. В Канада за такъв обяд работех минимум 1.2 часа /а аз работех за повече от 15$/час/. Да не говорим, че там такива вкусотии въобще няма :D
Пък с надника за 1 час мога да си купя 7 литра "Staropramen" или 12 литра "Ариана" за всеки /по-добра е от канадската п...я "Molson"/ :D :beer: И това след платени данъци.
Та ако това ти е критерия, да си беше стоял в БГ-то. В Канада са евтини колите, ама за яденето и пиенето не ми говори - и като цена и като качество. Аз не си купувам кола всеки ден, ама ям и пия 3 пъти на ден, за другите не знам.
Ами ако наистина обядваш в Тропс според тая статия http://www.segabg.com/online/article.as ... 9&id=00009 би трябвало да даваш 4 лева за обяд, Въпреки че статията е доста стара от 2005 година ще я приемем за меродавна( едва ли са свалили цените от тогава) то излиза че след като за 20 минути си изкарваш обяда значи за една трета от часа и тогава надника ти е 3х4=12 лв. на час. Ако работиш осем часа на ден значи излиза че получаваш 96 лева на ден. Или 96х22 = 2112 лева на месец.
Този надник се потвърждава и от думите ти че с един час купуваш 7 литра Старопрамен.

Сега във връзка с изказването на пожарната, кажи ми колко човека в българия изкарват доход над 2000 лева
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

kill_u написа:Сега във връзка с изказването на пожарната, кажи ми колко човека в българия изкарват доход над 2000 лева
Още в далечната 2005 изкарвах повече, работейки за друг, но това не ми пречеше да се отвращавам от всичко ставащо около мен.
Не мисля, че някога ще стъпя пак в БГ.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:филипне, пак си недоразбрал. Не четеш ли, че Пожарната вече не се пита защо е дошъл в Канада, тъй като вече може да си поръча без проблеми комбо, хлябът от 4 долара е достъпен, та даже и бирата :lol: :lol: Пълният стомах дава отговори на въпросите :wink: :beer:

Което ме води до заключението, че ти си гладен :|
:lol: :lol: :lol:

Верно не съм разбрал ...

Ми бях малко гладен преди да обядвам, ама сега вече не съм :beer:
Публикувай отговор