Безработицата в Канада намалява!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

filipne написа:
valioiko написа:Всичко е в реда на нещата. И последствие от миналите събития.

Четохте ли коментарите под статията?
Е, нали темата е , че намалявала безработицата ?

А забеляза ли, че нивото на безработица ще се възстанови до предкризисното чак 2014 година ?
Е аз съм писал, че намалява само за месец Май. От там нататък някои хора просто си търсят поводи за заяждане :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

valioiko написа:
filipne написа:
valioiko написа:Всичко е в реда на нещата. И последствие от миналите събития.

Четохте ли коментарите под статията?
Е, нали темата е , че намалявала безработицата ?

А забеляза ли, че нивото на безработица ще се възстанови до предкризисното чак 2014 година ?
Е аз съм писал, че намалява само за месец Май. От там нататък някои хора просто си търсят поводи за заяждане :lol:
Моля ? Не мисля, че фактите са повод за заяждане.

И щом си писал само за м. Май, поправи си заглавието, че иначе е доста подвеждащо.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Е, ако можех бих го поправил, ама не мога. Поне така мисля.

Ако някой, който може и иска да го стори.

А за заяждането нямах предвид тебе, ама щом така го приемаш, значи имаш нещо предвид... :?
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

valioiko написа:Е, ако можех бих го поправил, ама не мога. Поне така мисля.

Ако някой, който може и иска да го стори.

А за заяждането нямах предвид тебе, ама щом така го приемаш, значи имаш нещо предвид... :?
аз ли се заяждам :shock:
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

kikolilokiko написа:аз ли се заяждам :shock:
Абе ти пък. Най-малко теб имам предвид. Принципно говоря. :lol:

Изводът е, така или иначе, че безработицата не намалява. Това естестествено, не ми пречи да бъда оптимист, щото тука е още по-зле з тая допълнителна разлика, че няма изгледи да се оправи :?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Кое ти е основата да сравниш кьде е по добре ,така и не разбрахме ?
Не можеш да говориш от една точка за две точки
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Искаш да кажеш, че в Канада е по-сле от България ли?
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

олекна ми :):):)

U.S. Initial Jobless Claims Decreased Last Week
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... FgXlysEcK4
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Виж,ще ти призная мнението само като дойдеш да поживееш тука 3 годинки и тогава ще спорим ...
Стефан Цанев
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

myhata II написа:Виж,ще ти призная мнението само като дойдеш да поживееш тука 3 годинки и тогава ще спорим ...
Имам чувството, че конфликтите помежду ни са в следствие на това, че нито ти разбираш какво искам да кажа аз, нито аз разбирам какво искаш да кажеш ти.

Кажи, мислиш ли, че в България положението с работата и заплащането е по-добре от Канада?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

valioiko написа:
myhata II написа:Виж,ще ти призная мнението само като дойдеш да поживееш тука 3 годинки и тогава ще спорим ...
Имам чувството, че конфликтите помежду ни са в следствие на това, че нито ти разбираш какво искам да кажа аз, нито аз разбирам какво искаш да кажеш ти.

Кажи, мислиш ли, че в България положението с работата и заплащането е по-добре от Канада?
НЕ !
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Но от това което си писал и сьм следил какво си казвал ,начина ти на живот е в пьти по добре..
Аз лично преди да дойда в Канада значи говорихме 4 г назад вадих около 3 000 на месец,сега след 4 г ти вадиш 2500 или нещо такова
Тука тези 2500 ще ги вадиш пьрвите 2 или 3 г.
Значи сега има рецесия и заплатите не ги вдигат ,а напротив намаляват,може би си чел или чул ,тука имат навика да ти вдигат заплатата на всяка година или те както си решат,ок пример жена ми почна на 50 000 ,сега вече е 2ра година взима 70 000 ,обаче тази година не вдигат, дори нмалиха на нейна колежка от 105 000 на 70 000 ,а да ти кажа фирмата е голема 2500 души бачкат ,много хора ськратиха,мога да ти кажа още нещо ,всичко тука е обхванато от еврейските фамилии, та нема значение за какви работиш турци или евреи се тая..

Канадците като цяло са по бедни ,живеят ден за ден и работят за богатите имигранти,образование и обща култура 0
Трупат се яко кредити и се живее на заем
Бьлгарите тука ,познавам може би 1000 и нагоре-много бедни хора дошли от немай си каде,бачкат повечето по строежите,камиони,бояджии ,чистачи и т н -говоря за хора дошли преди 7 или 10 г. Е верно има и такива които са напред ама сьотношението им е 5/95.Та така че прави си сметка за какво става на вьпрос.Между другото подьржам много контакти с бьлгари от Европа и Австралия-там било сьщото,та демек от кьм социален живот ,немаш среда....
Стефан Цанев
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Не мисля, че животът ми тук е хубав. 2500 на месец вадих преди, ама от доста време не вадя по толкова, а по много по-малко. Когато правих повече исках да се махна също толкова много, колкото искам и сега, което значи, че това, колко изкарвам на месец не е определящо за желанието ми да емигрирам.

Всеки гледа от собствената си камбанария. Начинът на живот в България не ми е харесвал никога (поне в съзнателния ми живот на възрастен - разбирай 17-18 г.). Не мисля, че ще дойде ден, в който да ми хареса. Стоял съм гладен и беден, имал съм и пре достатъчно. Не ми е добре тука и това е. Мисля, че в Канада ще ми е по-добре. Когато се убедя със собствения си опит, че там не ми е по-добре от тука, ще си призная - обещавам ти.

От тук нататък всякакви спорове по темата ще са безсмислени и безпредметни.
leaf

Мнение от leaf »

myhata II:
"Бьлгарите тука ,познавам може би 1000 и нагоре-много бедни хора дошли от немай си каде,бачкат повечето по строежите,камиони,бояджии ,чистачи и т н -говоря за хора дошли преди 7 или 10 г. "

Аз пък познавам хора със същите професии и не бих ги нарекла бедни. Да съгласна съм,че работят, но не виждам защо пробуждат съжаление и умиление в очите ти? Допускам. че много от тях харесват работата, която извършват и са удовлетворени. В България сигурно всички сме рентиери и собственици на акции. Не казвам бизнесмени защото те бедните хора понякога денонощно бачкат и нямат време за нищо друго, като jovani:

"На мен ми са по-интересни тези, които в други теми споменават, че са дошли в Канада заради спокойствието - абе къде е това спокойствие тук бре? Аз например тази година ще я затворя с четвърт милион доход по предварителни проекции, а не съм имал и един "спокоен" ден в Канада - то работа ли не беше, шефове ли - имам чувството, че на един работник като мен се падат 2-3-ма шефа, то данъци ли не бяха - как да изкара човек пари, като по закон ще ти вземат около 40% данъци, пенсионни, емплоймънт иншуранси и какво ли не още, он топ оф дъ всички останали разходи? Та затова аз съм селф емплойед, ама едната ми ръка постоянно стои до копчето за катапулта, както казваха в един филм: "Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner" - във всеки момент съм готов да товаря "плячката" на 2 контейнера и да се омитам. "
:)
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

не всичко е пари
поне за мен
много важно е дали се чувстваш добре и къде
а това е състояние, на което годишните доходи не са основен критерий
за някой хора даже връзката е обратно пропорционална
познавам богати хора в бг, които непрекъснато треперят какво ще се случи занапред
Публикувай отговор