myhata II:
"Бьлгарите тука ,познавам може би 1000 и нагоре-много
бедни хора дошли от немай си каде,бачкат повечето по строежите,камиони,бояджии ,чистачи и т н -говоря за хора дошли преди 7 или 10 г. "
Аз пък познавам хора със същите професии и не бих ги нарекла бедни. Да съгласна съм,че работят, но не виждам защо пробуждат съжаление и умиление в очите ти? Допускам. че много от тях харесват работата, която извършват и са удовлетворени. В България сигурно всички сме рентиери и собственици на акции. Не казвам бизнесмени защото те
бедните хора понякога денонощно бачкат и нямат време за нищо друго, като jovani:
"На мен ми са по-интересни тези, които в други теми споменават, че са дошли в Канада заради спокойствието - абе къде е това спокойствие тук бре? Аз например тази година ще я затворя с четвърт милион доход по предварителни проекции, а не съм имал и един "спокоен" ден в Канада - то работа ли не беше, шефове ли - имам чувството, че на един работник като мен се падат 2-3-ма шефа, то данъци ли не бяха - как да изкара човек пари, като по закон ще ти вземат около 40% данъци, пенсионни, емплоймънт иншуранси и какво ли не още, он топ оф дъ всички останали разходи? Та затова аз съм
селф емплойед, ама едната ми ръка постоянно стои до копчето за катапулта, както казваха в един филм: "Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner" - във всеки момент съм готов да товаря "плячката" на 2 контейнера и да се омитам. "