Ние вдигаме байрака

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Един ден си говорих с един дядо и той ми каза така" Преди когато бях на твойте години баща ми казваше ех сине за нас не беше добре,дано един ден за теб да е,дойде ден аз да имам деца и да им казвам -за нас не беше добре ,дано за вас да е,гледам сега те на свой ред казват на свойте деца- е,за нас не беше добре ,дано за вас един ден да е...."
Не искам и при нас да се случва това.

Народа тук криво разбра демокрацията.Тя означава да може човек да има свободата да избира,но да отговаря за свойте действия и постъпки,думи,дела и прочее
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Lub0 написа:filipne, колкото и да иронизираш, 18 години переспективи вече отминаха, ще видим какви ще са переспективите след още 18...
"Всичко тече , всичко се променя "

Нека не бъдем черногледи песимисти негативисти :lol: :lol: :lol:
ilka

Мнение от ilka »

filipne написа: Нека не бъдем черногледи песимисти негативисти :lol: :lol: :lol:
:rotfl:
пак сме тук :-)
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

filipne написа:"Всичко тече , всичко се променя "
Въпросът е на къде тече. :D
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Smart Dust написа:
filipne написа:"Всичко тече , всичко се променя "
Въпросът е на къде тече. :D

Тъй де - нали за това пише в статията ....
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Нека не бъдем черногледи песимисти негативисти :lol: :lol: :lol:
T.e. деца, НЕ правете като ФилипНЕ. He's a highly-trained professional. Please do not attempt any of these stunts at home. :lol: :rotfl: :rotfl:
IFF

Мнение от IFF »

Нека не бъдем черногледи песимисти негативисти
Ако трябва да говорим откровено зо България,то просто няма толкова черен цвят,че да се опише положението.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
filipne написа:Нека не бъдем черногледи песимисти негативисти :lol: :lol: :lol:
T.e. деца, НЕ правете като ФилипНЕ. He's a highly-trained professional. Please do not attempt any of these stunts at home. :lol: :rotfl: :rotfl:
Така де ! Аз като критикувам нещо в Канада ме обявяват за черноглед, песимист и прочие ... Та си рекох дали пък тези дето все плюят яростно срещу БГ не извършват същия грях ?

В крайна сметка на такива криви "ракети" все Космоса БГ им е крив :lol:

Все се оплакват колко им било зле и как все някой им бил виновен . Ама ха ! Мрънкачи с мрънкачи ! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Разликата е в това, че за БГ-то не са критики...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Lub0 написа:Разликата е в това, че за БГ-то не са критики...
Думата "критикувам" има няколко значения и не означава непременно безпочвено обвиняване.

http://www.terminological.net/alpha/27266.html
ivandi

Мнение от ivandi »

Dparo u TaHq написа:Един ден си говорих с един дядо и той ми каза така" Преди когато бях на твойте години баща ми казваше ех сине за нас не беше добре,дано един ден за теб да е,дойде ден аз да имам деца и да им казвам -за нас не беше добре ,дано за вас да е,гледам сега те на свой ред казват на свойте деца- е,за нас не беше добре ,дано за вас един ден да е...."
Не искам и при нас да се случва това.
В момента в Канада родителите казват на децата си "Ех за нас беше добре, ама на вас дупе да ви е яко". Всъщност днешното поколение е първото в историята на страната, което е по-бедно от родителите си. Съотношението доходи/цени е в пъти по-лошо от това по времето на бейбибумарите. Вече не се смята за странно "детето" да живее при родителите си докато си стъпи на краката.

А наскоро четох някакво проучване по повод на приказките за недостига на работна ръка. Изводът беше, че недостиг въобще няма, просто условията на труд са лоши и на никой не му се гърби за без пари.

Както и да е. Канада в сравнение с Бг си остава по-малкото зло. Поне за мен. И май доста години напред ще е така. Затова вече четвърта година отлагам 800 дневният каунтдаун. :wink: Което не значи, че за други хора вече Бг е по-малкото зло. На всеки брояча е различен.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

ivandi написа:
Както и да е. Канада в сравнение с Бг си остава по-малкото зло. Поне за мен. И май доста години напред ще е така.
И според мен. Въпреки, че непрекъснато ми предлагат да се връщам в БГ щом съм недоволен от нещо си :lol:
IFF

Мнение от IFF »

Аз бих се върнал в България само ако живеех в Пакистан.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

IFF написа:Аз бих се върнал в България само ако живеех в Пакистан.
:)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ivandi

Мнение от ivandi »

filipne написа: Така де ! Аз като критикувам нещо в Канада ме обявяват за черноглед, песимист и прочие ... Та си рекох дали пък тези дето все плюят яростно срещу БГ не извършват същия грях ?

В крайна сметка на такива криви "ракети" все Космоса БГ им е крив :lol:

Все се оплакват колко им било зле и как все някой им бил виновен . Ама ха ! Мрънкачи с мрънкачи ! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Абе всичките дето сме се изсипали тука сме криви ракети, възползвали се от възможността да живеят по-лесно. На принципа "ела зло, че без тебе по-зло". Е някой се заблуждават, че смяната на държавата автоматично ги прави "голямата работа". Тези, които са наистина голяма работа в Канада не се задържат, ако изобщо са стъпвали. Канада е държава с втора ръка технологии, убежище за втора ръка специалисти от третия свят.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Заключено