RBC наема индийци, съкращават канадци (видео)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
c200

Re: RBC наема индийци, съкращават канадци (видео)

Мнение от c200 »

MrGeek написа: Айде сега да видим какво ще каже борда на това, като съберат числата за всички тия с VP, SVP и CxO след името? :D :rofl:
Много просто, ще кажат "уволнен си" :)
Предния път пропусна петкратно по-ниските разходи, сега пропусна златното правило - който държи златото, той определя правилата :)

Абе нали всички тука са имигранти, откъде това вкопчване в статуквото?
Аз лично бих харесал един много голям обществен скандал с падане на акциите на РБЦ, след което бих закупил солиден пакет с цел спекула на гърба на народонаселението :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

c200 написа:Много просто, ще кажат "уволнен си" :)
Е да, ама нали знаеш приказката за този, който се смее последен. Борда на Нортел по същата "логика" са уволнили бая народ, които са се опитвали да им отворят очите за безумията с китайския аутсорсинг и в края на краищата THE BOTTOM LINE IS, борда на Нортел го нема никакъв, барабар със сите акционери, всъщност то и самия ботъм лайн го нема. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

c200 написа:Абе нали всички тука са имигранти, откъде това вкопчване в статуквото?
Бяхме. Сега сме citizens и интересите ни са други. Всяко нещо е до време. :D
c200 написа:Аз лично бих харесал един много голям обществен скандал с падане на акциите на РБЦ, след което бих закупил солиден пакет с цел спекула на гърба на народонаселението :)
Ами то по принцип именно така трябва да се инвестира, стига да имаш по-здрави нерви. Аз за съжаление нямам. ;(
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

MrGeek написа:и в края на краищата THE BOTTOM LINE IS, борда на Нортел го нема никакъв, барабар със сите акционери, всъщност то и самия ботъм лайн го нема. :D
Бордът го нема, щото е напълнил джобовете и сега се наслаждава на ритайърмънта си в някоя вила на Мауи или Фиджи.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

roumensp написа:Бордът го нема, щото е напълнил джобовете и сега се наслаждава на ритайърмънта си в някоя вила на Мауи или Фиджи.
Виж сега, всичко е относително при тези мащаби. Естествено тиквениците от въпрсния борд никога няма да умрат от глад, това е ясно. Обаче лично аз не бих искал да съм на тяхно място, защото катастрофата, която причиняват е с мега мащаби - да съсипеш до състоянието на опърпан брашнян чувал световна бизнес империя, която в апогея си е струвала $400 милиарда не е никак лесна задача между другото. Некадърността им обаче е пословична и тази история трябва да се чете задължително във всички бизнес училища по света. Това да допуснеш цяло десетилетие разни китайски хакерчета да си правят каквото си искат необезпокоявани в цялата ти корпоративна среда чак до компютъра на CEO-то, при положение, че продаваш такива ентърпрайз решения като Secure Router Series, Nortel Secure Network Access, Nortel Security Manager и т.н. е направо върха на корпоративното видиотяване и този екзекютив мениджмънт вместо $14 милиона компенсация по времето на ликвидацията е трябвало да получат единствено 14 милиона тояги на гол задник. :D
Тази издънка с компенсациите при фалита впрочем показва колко безнадеждно е сбъркан модела на управление на съвременните публични дружества. Подобен подход няма нищо общо с представите за икономиката на истинския капитализъм а е по-скоро някаква изродена форма на административен тоталитаризъм от полумафиотски тип.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

най-накрая голямото Маниту на РБС се намеси, за да се извини заради неуместната "акция" по замяна на канадски с индийски специалисти и да предложи на вече съкратените служители ново постоянно място в РБС на същата длъжност :P
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
jovani

Мнение от jovani »

А на мене ми е интересно как могат да накарат служителите да обучават новите наемници в спецификата на работата?
Питам, защото отдавна не съм бил наемен работник (имам само 9 месеца стаж като служител, в смисъл емплои) - могат ли да ги накарат по закон или според правилата на трудовото законодателство?

И понеже виждам, че Марто пак се е намесил със своите ултра-десни мнения бих му задал следният казус:
Разбирам идеите ти, че корпорациите, защитавайки интересите на своите акционери, следва да се опитват да намаляват разходите, включително и аутсорсвайки сървисите/производството някъде другаде. До тук добре. Но нека сега да се поставим на мястото на служителите - те също могат да бъдат представени като икономически единици, имащи своите акционери (семейства) и доставчици на които трябва да плащат (моргиджи и т.н. :)).
Ясно е, че не е в техен интерес да си загубят работата, обучавайки отгоре на всичко своите заместници - също както никоя корпорация няма интерес да информира конкуренцията за своят ноу-хау, списък с доставчици и спецификата на контрактите си. По тази логика би следвало служителите да кажат - виж какво, ние нямаме интерес да обучаваме никого - има си университети, курсове за тази работа и да си вдигнат чукалата. Сега предполагам, че като са служители има разни бенефити, които биха загубили, ако откажат да изпълняват заповедите на началниците им - това не знам.

Пойнтът ми е, че ултра-десните като Марто (поне според идеите, заложени в мненията му във този форум) не използват еднакво мерило, когато защитават интересите на работодателите, а изпускат, че служителите също са икономически единици и би следвало да имат същите права да защитават своите интереси. Ето за това има различни организации - държавни, профсъюзи и т.н. които са създадени съвсем логично като един противовес на корпоративните интереси, защото една организация може да противодейства по-ефективно спрямо това всеки да се спасява индивидуално. Друг е въпроса, че тези организации не работят по най-оптималният начин - това е така, но ако ги нямаше положението на нискоквалифицираните работници би било подобно на това на колегите им от началото на миналият век.

Аз не виждам нищо неморално или неетично в това един служител да откаже да обучава някой, чиято цел е да му вземе работата - дори и ако този служител е бил обучен преди това от фирмата в която работи. Ами трябвало им е човек - обучили са го, сега негово право е да си пази хляба. Ясно е че винаги ще се намерят "предатели" дето за едната заплата ще са готови да обучат новодошлите работници - като например ц200 :), според това, което е написал. Затова аз моят проблем съм го решил като отказвам да обучавам когото и да било в софтуера който съм написал - знам, че това не е в интерес на работодателите ми, но затова пък е в мой личен интерес. Като ще е капитализъм, нека да е капитализъм за всички.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Всъщност на теория тия дето предават знанията си на следващите са икономически мотивирани, работят още 5-6 месеца или година и после получават каквото се полага за уволнение или пък ги повишават. Иначе трябва да прекратят работа веднага и да изберат уволнението. На практика е по-сложно, има и други фактори, оставям ги на любознателния читател.
"Предател" или в други времена "стачкоизменник" са силни думи, но твърде емоционални, по-скоро е сделка - аз продавам знания и умения, насреща има корпорация с парички. Ако не ми хареса, заминавам. Ако те не ме харесат, ме заминават. И двете могат да се случат във всеки момент с кратко предизвестие. Проблемът на малките икономически единици - индивиди (по Джовани) е, че влагат емоции в сделката, а насреща такива няма. Затова обикновено губят. Капитализъм :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
jovani

Мнение от jovani »

c200 написа:Всъщност на теория тия дето предават знанията си на следващите са икономически мотивирани, работят още 5-6 месеца или година и после получават каквото се полага за уволнение или пък ги повишават. Иначе трябва да прекратят работа веднага и да изберат уволнението. На практика е по-сложно, има и други фактори, оставям ги на любознателния читател.
"Предател" или в други времена "стачкоизменник" са силни думи, но твърде емоционални, по-скоро е сделка - аз продавам знания и умения, насреща има корпорация с парички. Ако не ми хареса, заминавам. Ако те не ме харесат, ме заминават. И двете могат да се случат във всеки момент с кратко предизвестие. Проблемът на малките икономически единици - индивиди (по Джовани) е, че влагат емоции в сделката, а насреща такива няма. Затова обикновено губят. Капитализъм :)
Слушай, аз много добре те разбирам - просто се пошегувах в предишното ми мнение. В края на краищата ако не си бил ти някой друг е щял да го направи - въпрос на мотивация и бизнес решение (особенно ако не си имал кой знае колко добри алтернативи), ако бях на твое място може би и аз щях така да постъпя.

Много е лесно за този, който държи ресурсите да управлява група от хора, конкуриращи се помежду си - това всеки го знае (може би като изключим ултра-десните застъпници на идеите за "свободният пазар").

Аз затова казах как съм го решил проблема и при мен също няма емоции, използвайки твоето "златно" правило, дори малко ще го екстендна: за да имаш негошиейшън пауър трябва да притежаваш изключителен контрол върху някакъв важен ресурс. На практика това те превръща в монополист (или част от олигопол, ако има много малко хора със специфични скилс, или в случая с регулираните професии като адвокати, лекари, зъболекари - ако има тайт контрол в/у предлагането на сертификати в тази област и ако е незаконно да се практикува без сертификат - един вид ценз).

Мр. Гийк пък развява някакви лозунги и намеси комунизма в играта, вместо да ме чете мен - аз отдавна съм го казал, че проблемът не е в комунизма или капитализма пер се, а във вградените недостатъци в хората. Никой няма интерес да излезе и да каже - ами сгреших, напускам, вземете ми бенефитите. Разликата м/у една тоталитарна държава и една по-либерална икономика е, че при вторите конкуренцията в един момент ще накаже грешката (за сметка на ритейл-акционерите и работниците, както винаги), а при първите грешката няма как да бъде поправена без серизони политически промени.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

jovani написа: аз отдавна съм го казал, че проблемът не е в комунизма или капитализма пер се, а във вградените недостатъци в хората.
Напротив, точно там е проблема: комунизмът (и другите разновидности централно контролирани икономики) изостря негативните последствия на човешките "недостатъци", докато капитализмът ги превръща до голяма степен в положителни атрибути. Прогресивното човечество така и не можа да разбере, че реалните последствия от двете системи са обикновено диаметрално противоположни на лозунгите на съответните им привърженици.

Тоест, моите аморални (а според някои дори неморални) изказвания по икономическите въпроси са всъщност върховен израз на човеколюбие. Не се майтапя :lol:
jovani

Мнение от jovani »

Marto написа:
jovani написа: аз отдавна съм го казал, че проблемът не е в комунизма или капитализма пер се, а във вградените недостатъци в хората.
Напротив, точно там е проблема: комунизмът (и другите разновидности централно контролирани икономики) изостря негативните последствия на човешките "недостатъци", докато капитализмът ги превръща до голяма степен в положителни атрибути. Прогресивното човечество така и не можа да разбере, че реалните последствия от двете системи са обикновено диаметрално противоположни на лозунгите на съответните им привърженици.

Тоест, моите аморални (а според някои дори неморални) изказвания по икономическите въпроси са всъщност върховен израз на човеколюбие. Не се майтапя :lol:
Глупости си написал, както обикновенно. Демонстрираш непознания в областта на полит-икономиката. Комунизмът и тоталитаризмът не са синоними. Комунизъм може да има при наличие на демокрация, както и капитализъм при наличие на авторитаризъм (или неговите варианти - тоталитаризъм, фашизъм и пр.).
Моето мнение е, че дивият капитализъм от началото на миналият век доведе до левите движения, които от своя страна промениха системата - с помощта на социални закони, пролиферация на профсъюзи и пр. "Борба и единство на противоположностите" :)

А мненията ти много ми напомнят на Кевин О'Лиъри. Интересното е, че този индивид на много други места по света би лежал в затвора за деянията си, докато в Канада се води за бизнес гений и даже има предаване по телевизията.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_O'Leary.
"In 1999, The Learning Company and its 467 software titles were acquired by Mattel in a $3.2 billion stock swap.[7] Sales and earnings for Mattel soon dropped, and O'Leary departed from Mattel. The purchase by Mattel was later called one of the most disastrous acquisitions in history.[8]"

http://en.wikipedia.org/wiki/Mattel
"In May 1999, at the height of the dot-com bubble, Mattel acquired The Learning Company for $3.5 billion in stock[5] or 4.5 times annual sales.[6] The Learning Company was considered at the time one of the leading entertainment and educational software companies, owner of such titles as Reader Rabbit, Carmen Sandiego, Myst, Riven, and National Geographic,[7] but had in 1997 accumulated losses of $475 million.[8] Mattel thought that this acquisition would help business diversification by giving the company a leading position in the market of consumer software.[9] Mattel CEO Jill Barad expected to have direct internet sales for all Mattel's toys and predicted that Mattel sales over the Internet would reach $1 billion in a few years.[8]
In the third quarter of 1999, Mattel expected The Learning Company to post $50 million in profits but in reality it posted losses of $105 million.[6] Despite this loss, CEO Jill Barad continued to be optimistic. Things worsened in the fourth quarter, as The Learning Company's pre-tax losses reached $183 million. For the year The Learning Company's pre-taxes losses were $206 million,[10] on revenues of $750 million.[9] The Learning Company's losses depressed Mattel's 1999 profits and as a result, Mattel posted a $82 million net loss compared to a $206 million net income in 1998.[10] Mattel also warned that it would take a revamping charge of $75 million to $100 million in the first quarter of 2000 because of The Learning Company.[11]
By 2000, Mattel was losing $1.5 million a day with The Learning Company,[12] and Mattel's stock price (which reached a high of $45 in March 1998) traded at $11 in February 2000.[11] Under pressure, on February 3, Mattel's CEO Jill Barad resigned but received a $50 million severance package.[13] In April Mattel announced that it was selling The Learning Company; analysts predicted that The Learning Company could be sold for $400 million, then for $200 million.[5] In the end, in October, The Learning Company was sold to Gores Technology for nothing other than a percentage of The Learning Company's future profits.[13] In addition Mattel cut 10% of its workforce to further cut costs.[13] As a result of this restructuring Mattel posted a net loss of $430 million for the year 2000.[14]"

"In December 2002, Mattel announcing a $122-million settlement with shareholders over its purchase of Learning Co.[16] The company's stock is estimated to have fallen more than 65% as a result of the acquisition,[16] losing an estimated $2.5 billion in shareholder value.[17] CEO Jill Barad, who presided over the acquisition left Mattel with $50-million severance package for two years of employment, said to be unpopular with shareholders.[16]"

Между другото тези, които имат желание да дойдат в Канада горещо бих препоръчал да гледат шоуто "Драгонс Ден" - много биха научили за това как се водят бизнес преговори при наличие на слаба - силна страна.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

jovani написа: А мненията ти много ми напомнят на Кевин О'Лиъри. Интересното е, че този индивид на много други места по света би лежал в затвора за деянията си, докато в Канада се води за бизнес гений и даже има предаване по телевизията.
"In 1999, The Learning Company and its 467 software titles were acquired by Mattel in a $3.2 billion
Какъв затвор, Народния Съд щеше да му лепне поне 3.2 милиарда смъртни присъди. :rofl: :rofl: :rofl:

В мнението си много ясно писах за "централно контролирани икономики", така че семантичните ти упражнения за фашизъм, демокрация и т.н. са просто излишни.

Дивият капитализъм от началото на миналия век (и втората половина на по-миналия) е допринесъл НЕИМОВЕРНО повече за благоденствието на хората, отколкото профсъюзите, Интернационала и социалните закони. Не само това, постиженията на дивия капитализъм са основна предпоставка за съществуването на такива социални закони: само заможни общества имат лукса да мислят за подобни глезотии. С митето спорихме по подобен въпрос преди време, сега нямам време да обяснявам основни понятия и на тебе ;)
jovani

Мнение от jovani »

Marto написа:
jovani написа: А мненията ти много ми напомнят на Кевин О'Лиъри. Интересното е, че този индивид на много други места по света би лежал в затвора за деянията си, докато в Канада се води за бизнес гений и даже има предаване по телевизията.
"In 1999, The Learning Company and its 467 software titles were acquired by Mattel in a $3.2 billion
Какъв затвор, Народния Съд щеше да му лепне поне 3.2 милиарда смъртни присъди. :rofl: :rofl: :rofl:

В мнението си много ясно писах за "централно контролирани икономики", така че семантичните ти упражнения за фашизъм, демокрация и т.н. са просто излишни.

Дивият капитализъм от началото на миналия век (и втората половина на по-миналия) е допринесъл НЕИМОВЕРНО повече за благоденствието на хората, отколкото профсъюзите, Интернационала и социалните закони. Не само това, постиженията на дивия капитализъм са основна предпоставка за съществуването на такива социални закони: само заможни общества имат лукса да мислят за подобни глезотии. С митето спорихме по подобен въпрос преди време, сега нямам време да обяснявам основни понятия и на тебе ;)
Marto написа:Напротив, точно там е проблема: комунизмът (и другите разновидности централно контролирани икономики) изостря негативните последствия на човешките "недостатъци", докато капитализмът ги превръща до голяма степен в положителни атрибути. Прогресивното човечество така и не можа да разбере, че реалните последствия от двете системи са обикновено диаметрално противоположни на лозунгите на съответните им привърженици.
Аз пак повтарям, че централно контролирана икономика и комунизъм не са синоними. И абсолютно не съм съгласен с мнението ти. Няма смисъл да спорим повече. Знае се до колко е допринесъл дивият капитализъм за лукса на обществото, от тези които са запознати с историята от 30-те години на миналият век.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

CEOто на RBC е публикувал извинение на: http://rbc.com/openletter/"

в което се обяснява като забременяла седмокласничка..

Този акт на отчаянтие според мен изчерпва дискусията по темата :D
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
speedy

Мнение от speedy »

Мисля, че едно нещо ще е сигурно - на RBC ще им струва повече пари да замажат ситуацията отколкото ще спестят.

Вестниците и телевизиите ще намажат филията с нови реклами за това как RBC дава мило и драго за канадското общество и олимпийците в частност.

Фондациите за подпомагане на деца от бедни семейства ще позабогатеят.

Няколко от десетките хиляди възмутени граждани, които казват че ще си преместят сметките в друга банка, действително ще го направят.

Ще трябва да плащат и severance пари на един или няколко VP-та, които ще изиграят ролята на бушон.

Това си е направо сценарий за ТВ полу-риалити сериал.

Всичко върви по план :party:
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Публикувай отговор