Световната финансова криза и отражението и в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Леле-мале :-)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Не е ли време вече и за изводите т.е. да кажете и какво следва да се направи и какъв е избора пред обикновения човек?
А пък ако няма никакъв избор и нищо не зависи от него какъв е смисълът тогава от всичките тези теории?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Omega3

Мнение от Omega3 »

Linko написа:Не е ли време вече и за изводите т.е. да кажете и какво следва да се направи и какъв е избора пред обикновения човек?
А пък ако няма никакъв избор и нищо не зависи от него какъв е смисълът тогава от всичките тези теории?

Чешене на езици, пардон прьсти.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ами да, запитах се просто дали на телето ще му е по-лесно ако има ясна представа защо го угояват и технологиите за неговото умъртвяване - удар с чук по челото, със шило във врата ит.н. както и за одиране и разфасоване. Със сигурност не.
Та и ако ние сме в позицията на телето то защо ми е да ги знам всичките тези неща?
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Вто Ное 30, 2010 7:13 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Linko написа:Ами да, запитах се просто дали на телето ще му е по-лесно ако има ясна представа защо го угояват и технологиите за неговото умъртвяване - удар с чук по челото, със шило във врата ит.н. както и за одиране и разфасоване. Със сигурност не.
Та и ако ние сме в позицията на телето то защо ми е да ги знам всичките тези неща?
Ти без да искаш явно си си отговорил сам на въпроса, а по точно защото гледаш от позицията на "телето" и явно не ти пука да бъдеш "теле" без да се обиждаш.

Колкото до предишния ти въпрос - целите, изводите или какво да правим, по-добре ще е да отворим нов форум за това, а и както споделих по-горе или в другата тема, не ги знам и нямам претенциите за което.
Сега, ако питаш и каква е целта на живота като цяло...?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

IFF написа:
Linko написа:Та и ако ние сме в позицията на телето то защо ми е да ги знам всичките тези неща?
Тогава те местят в друго стадо,това на овцете!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

veselataa написа:... в този контъекст банкерите използват така наречените 5 златни правила:
1.Вербуване да минеш на тяхна страна
2.Подкуп
3.Компромати (ако няма се изфабрикуват)
4.Заплахи за теб и семейството ти
5.Елиминиране

Елементарно.Просто виж исторята Как,Кой, и ЗАЩО убиха Kennedy най-смисления политик на 20 век
Аз пък винаги съм смятал, че има само три, основни, начина за убеждение:
1. Сила
2. Пари
3. Идеология
Моята точкова ситема е по-добра от вашата. По вашата "елиминиране" е представено, като начин за убеждение, но той по-скоро е "заплаха" за останалите живи (т.4). "Компромат" също е към "заплаха" от дискредитиране. "Подкуп" може да се тълкува към предложеното от мен т.2 Пари, но ако приемем негативния смисъл на думата по-скоро е отново "заплаха", иначе авторът би написал "възнаграждение". Най-неясно е положението с "вербуване". Можеш да вербуваш някой с "Подкуп", "Компромати" или "Заплахи".

От трите начина Сила, Пари, Идеология, най-голяма е силата на влияние на идеологията. Англсаксонците са най-добри да убеждават със силата на парите (не напразно са "открили" капитализма).

Иначе, в реалният живот, обикновено в "убеждаването" действат всички сили едновременно.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ясно, разбрах - по-добре е да умреш като просветено теле отколкото като просто теле. :)
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Прав си Linko напълно прав знанието е нещо много важно, което един ден може и да те спаси.

ZanzibarHero
Като турското робство не е успяло да наложи нищо със сила така и всяка сила използвана за тази цел е обречена на неуспех.
Рано или късно ако нямаш един копой до всеки човек няма да постигнеш нищо.
Да със сила може единствено да унищожиш един народ, но не и да го покориш.
Колкото до парите... дай ми ги и ще ги взема, но при първия възможен случай ще ти забода нож в гърба.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

ZanzibarHero написа:
Въпросът, който ме вълнува е: Коя ли ще е третата сила (след политиците и банките), която ще поведе икономиката след тази криза, напред?
Третата сила? Може би сбора от първите две, ако добре са си изиграли картите, а в по-лошия случай - анархия и колелото се завърта отначало.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Kpetrov написа:... Колкото до парите... дай ми ги и ще ги взема, но при първия възможен случай ще ти забода нож в гърба.
Няма да има "първи възможен случай", ще ти давам пари постоянно. :wink:
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

ZanzibarHero написа:
Kpetrov написа:... Колкото до парите... дай ми ги и ще ги взема, но при първия възможен случай ще ти забода нож в гърба.
Няма да има "първи възможен случай", ще ти давам пари постоянно. :wink:
А какво ще стане когато един ден разбера, че парите незначат нищо и че ти пазиш и имаш нещо много по ценно?
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Kpetrov, повечето хора в съвременните общества по принцип са наивни, порочни, манипулируеми, съблазними и управляеми. Особено по време на подем в икономиката. През кризите се приземяват малко.
Аз например съм готов, само заради това, че не си мъкна навсякъде торбите с парите, а банките ми уреждат всички плащания и бързи кредити, "да се заробя" така да се каже...

Заклеймявайки "лошите банки", и ти рискуваш да бъдеш елиминиран.
Имаш право да не прибягваш до банкови услуги, ако не ти харесва. В някои страни все още може да се построи къща от кал и други подръчни материали и без кредит. Защо би искал и другите да са като теб? Наслаждавай се на свободата...
Embrace your climate change!
haimana

Мнение от haimana »

7George май даде отговор на въпроса за банките-като не ти харесва не ги ползвай. Искай от шефа ти да ти плаща не с чек/кеш, а в натура(не го разбирайте в "оня" смисъл :twisted: ). Та ония двамцата на острова може и да успеят да си разменят "благата", ама аз не знам в съвременното общество как точно ще го бъде това.
Публикувай отговор