Световната финансова криза и отражението и в Канада
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ами да, запитах се просто дали на телето ще му е по-лесно ако има ясна представа защо го угояват и технологиите за неговото умъртвяване - удар с чук по челото, със шило във врата ит.н. както и за одиране и разфасоване. Със сигурност не.
Та и ако ние сме в позицията на телето то защо ми е да ги знам всичките тези неща?
Та и ако ние сме в позицията на телето то защо ми е да ги знам всичките тези неща?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Ти без да искаш явно си си отговорил сам на въпроса, а по точно защото гледаш от позицията на "телето" и явно не ти пука да бъдеш "теле" без да се обиждаш.Linko написа:Ами да, запитах се просто дали на телето ще му е по-лесно ако има ясна представа защо го угояват и технологиите за неговото умъртвяване - удар с чук по челото, със шило във врата ит.н. както и за одиране и разфасоване. Със сигурност не.
Колкото до предишния ти въпрос - целите, изводите или какво да правим, по-добре ще е да отворим нов форум за това, а и както споделих по-горе или в другата тема, не ги знам и нямам претенциите за което.
Сега, ако питаш и каква е целта на живота като цяло...?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- ZanzibarHero
- ZanzibarHero
Аз пък винаги съм смятал, че има само три, основни, начина за убеждение:veselataa написа:... в този контъекст банкерите използват така наречените 5 златни правила:
1.Вербуване да минеш на тяхна страна
2.Подкуп
3.Компромати (ако няма се изфабрикуват)
4.Заплахи за теб и семейството ти
5.Елиминиране
Елементарно.Просто виж исторята Как,Кой, и ЗАЩО убиха Kennedy най-смисления политик на 20 век
1. Сила
2. Пари
3. Идеология
Моята точкова ситема е по-добра от вашата. По вашата "елиминиране" е представено, като начин за убеждение, но той по-скоро е "заплаха" за останалите живи (т.4). "Компромат" също е към "заплаха" от дискредитиране. "Подкуп" може да се тълкува към предложеното от мен т.2 Пари, но ако приемем негативния смисъл на думата по-скоро е отново "заплаха", иначе авторът би написал "възнаграждение". Най-неясно е положението с "вербуване". Можеш да вербуваш някой с "Подкуп", "Компромати" или "Заплахи".
От трите начина Сила, Пари, Идеология, най-голяма е силата на влияние на идеологията. Англсаксонците са най-добри да убеждават със силата на парите (не напразно са "открили" капитализма).
Иначе, в реалният живот, обикновено в "убеждаването" действат всички сили едновременно.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Прав си Linko напълно прав знанието е нещо много важно, което един ден може и да те спаси.
ZanzibarHero
Като турското робство не е успяло да наложи нищо със сила така и всяка сила използвана за тази цел е обречена на неуспех.
Рано или късно ако нямаш един копой до всеки човек няма да постигнеш нищо.
Да със сила може единствено да унищожиш един народ, но не и да го покориш.
Колкото до парите... дай ми ги и ще ги взема, но при първия възможен случай ще ти забода нож в гърба.
ZanzibarHero
Като турското робство не е успяло да наложи нищо със сила така и всяка сила използвана за тази цел е обречена на неуспех.
Рано или късно ако нямаш един копой до всеки човек няма да постигнеш нищо.
Да със сила може единствено да унищожиш един народ, но не и да го покориш.
Колкото до парите... дай ми ги и ще ги взема, но при първия възможен случай ще ти забода нож в гърба.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- teomat.com
- Обратна връзка:
- ZanzibarHero
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
А какво ще стане когато един ден разбера, че парите незначат нищо и че ти пазиш и имаш нещо много по ценно?ZanzibarHero написа:Няма да има "първи възможен случай", ще ти давам пари постоянно.Kpetrov написа:... Колкото до парите... дай ми ги и ще ги взема, но при първия възможен случай ще ти забода нож в гърба.
Kpetrov, повечето хора в съвременните общества по принцип са наивни, порочни, манипулируеми, съблазними и управляеми. Особено по време на подем в икономиката. През кризите се приземяват малко.
Аз например съм готов, само заради това, че не си мъкна навсякъде торбите с парите, а банките ми уреждат всички плащания и бързи кредити, "да се заробя" така да се каже...
Заклеймявайки "лошите банки", и ти рискуваш да бъдеш елиминиран.
Имаш право да не прибягваш до банкови услуги, ако не ти харесва. В някои страни все още може да се построи къща от кал и други подръчни материали и без кредит. Защо би искал и другите да са като теб? Наслаждавай се на свободата...
Аз например съм готов, само заради това, че не си мъкна навсякъде торбите с парите, а банките ми уреждат всички плащания и бързи кредити, "да се заробя" така да се каже...
Заклеймявайки "лошите банки", и ти рискуваш да бъдеш елиминиран.
Имаш право да не прибягваш до банкови услуги, ако не ти харесва. В някои страни все още може да се построи къща от кал и други подръчни материали и без кредит. Защо би искал и другите да са като теб? Наслаждавай се на свободата...
Embrace your climate change!
7George май даде отговор на въпроса за банките-като не ти харесва не ги ползвай. Искай от шефа ти да ти плаща не с чек/кеш, а в натура(не го разбирайте в "оня" смисъл
). Та ония двамцата на острова може и да успеят да си разменят "благата", ама аз не знам в съвременното общество как точно ще го бъде това.