Калгари / Ванкувър?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Hullman

Мнение от Hullman »

Пехливан не извъртай нещата към това колко ще плащаш след 22 април 2008 когато евентуално лихвата щяла да падне. Колко ще плащаш тогава никой не го интересува.
Спора сега е следния:
Вярно ли е това че след една година някой в Канада ти даде моргидж от 380 000 $ само с 5 % долнпаймент?
Готов ли си да се хванеш на бас че е станало за една година и да покажеш този документ " Нотис оф асесмент' за първата ти година в Канада.
Говорим и за оргинален '' Нотис оф асесмент" а не за някой фалшив за който си платил за да ти го направят както други хора от форума са плащали за фалшива застраховка за колата които да се молят на господ да не ядосат Хълман защото Канадски паспорт може и да не видят и след 20 години в Канада.:)
Последно промяна от Anonymous на Чет Мар 20, 2008 9:32 pm, променено общо 2 пъти.
bateto

Мнение от bateto »

хъл проблемът не е за легалноста на нотиса ,важното е ,че върши работа.всеки по учен пакистанец ще ти го направи,проблемът е за цената за да няма изгорели камилчета щото един го прави за 2 друг за 20.това би била полезна информация да насочи хората към правилния човек,естественно не и да афишира конкретни имена в публичното пространство.достатъчно е да каже каква е цената и който е заинтерисован да се търсят на лични ,ако решат ,че могат да си имат доверие.
та твоите хора за колко го правят,плс :wink:
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Виждам,че нещата загрубяха и не съм длужен да докладвам на анонимници.Бате за далаверите не ме притискай,ще повторя думите си назад.Както и да е,бъдете живи и здрави и по малко тарикати и пак ще кажа не с далавери съм си придобил,счетоводство няма да ви правя.
Hullman

Мнение от Hullman »

Хълман е последния човек който е анонимен.
Името ми е Роберт, адреса ми е 101-1500 Банк стр. Оттава, Онтарио. Тел.ми е 613 521 1350.
Готов съм да се хванем на бас че това което пишеш не е постинганато за 1 година.
Ако искаш да докажеш че си прав и да спечелиш от баса някой долар заповядай. Можеш да ми се обадиш още тази вечер, тел. ми е включен за да уточним детайлите по баса.
Имам обаче чувеството че ще се покриеш и няма да се обадиш но така става като се изхвърля човек.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

abe много го нападнахме човека и ша вземе да спре да пише вече :lol: Ама така е, той тука ни помисли, че ядем доматите с колците...
Хълмен, кефиш ме, стреляш директно, който се "дъни", веднага му забиваш бас и той се кротва с изцепките :beer:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Аз не съм на компа постоянно и нямам време за това.Нито се покривам нито ще давам обяснения пък още повече за басове не ме връщай в ученическите години,спи си спокойно,направил съм го за 2 години,не знам защо повтаряш 1 година.Сашо може и да ядеш доматито с дръжките,не ме интересува и не се радвай като хлапе видело Макдоналд,че Хълмена ме стрелял точно.Много злорадо пишеш по форумите бе,що не вземете да оставите малко тез компютри като цирей в мозъците.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Хъл Бой ,последно време малко като че си се заразил от Батето...
Недей дава фронта и не бъди с Българско мислене(нищо ,че си Бг)
Пехливан е успял и го е направил.Не е важно дали е с оригинален документ,щом не дърпа някой назад или не краде,.....
дали са ми къща ,важното е да си връща заема,какво значение има дали е реален документ или не- НАЛИ СИ ВРЪЩА ЗАЕМА
Разбирам да го коментираш ,ако неговия заем връщаш Ти с твоята заплата ,защото виждаш ли нашия човек е послъгал за доходи и сега не може да си връща заема.
Той Батето вече е ясен,помощ от него няма,където и да има тема ТОЙ е там,....там да е ама да помагаше с нещо,ами Той "Ти му казваш качи се ,Той отговаря -Няма да сляза"
Аз сега си мисля защо Линко като модератор и другите държат още този форум ,като в него има излеяния на хора с болни амбиций ,а за което е създаден почто не действа....
emimilanova

Мнение от emimilanova »

Та какво би си помислил един кандидат-имигрант, ако се навие да изчете всичките тия 12 страници, изпълнени с мъдрост!?
1. Браво, тук има много хора, които с радост ще ни помогнат със съвет и ни дават кураж! :D
2. О, браво, има хора, които са успели бързо да уредят живота си и с радост споделят опита си! :D
3. Оооо, някои хора твърдят, че това, което са постигнали хората от 2. е напълно невъзможно! :?
4. Дали хората от 2. лъжат?! Защо да лъжат? Какво ще спечелят от това? :roll:
5. Защо хората от 3. тогава твърдят, че хората от 2. лъжат? Какво те ще спечелят от това? :wink:
На хората от 2. искам да кажа, че много се радваме за тях и се надяваме и ние да вървим по техните стъпки! Дай, Боже, всекиму! :D
На хората от 3. искам да кажа, че ако всичките усилия, които влагат, са с едничката цел ние да си изградим що-годе реална представа за живота в Канада, то МНОГО ИМ БЛАГОДАРИМ!
С каквито и трудности да ни се наложи са се справяме, важното е, че нашите деца един ден ще са пълноправни граждани и ще имат възможности, каквито не биха имали в БГ!
Вярвям, че всички ще се съгласят с това! :thumbsup:
bateto

Мнение от bateto »

драго за твоята болна глава явно хапче не е измисленно за да ти се помогне ,но понеже ме обвини в тежък грях ще се реванширам като ти дам цялата информация как се купува къща за 400К на втората година при положение ,че си дал мин. даун,нотиса ти от предходната година е безнадеждно слаб защото си гърбил на 10д ,независимо ,че в настоящия момен на покупката си на 25д те все още не са отразени щото няма как да имаш два нотиса в рамките на 2 години след като декларацията се подава след изтичане на даначната година ,а не в началото и .
ето как стават нещата братле-отиваш в банката с писмо от работодателя в което пише от колко време си на тази работа и каква ти е заплатата.другият документ е нотиса от предходната година от който се виждат колко са ти били доходите.с писмото от работодател винаги може да се излъже ,аз мога да ти дам такова писмо с колкото си заплата искаш,като доказателство ще ти пусна и няколко фалшиви чека с дозта завишени суми ,които ти уж получаваш.това е все известно на банките които за да са по сигурни ти искат официален документ получен от държавата ,а именно тоя нотис.фалшификацията му за лаик е доста сложен процес ,тогава се ходи при специалист -моргичброкер ,такъв какъвто е бгмонтреал ,който сам или ако не е в състояние спомоща на ;специалисти; го преправя на доход който ти е необходим за да ти се отпуснат 380К моргич.това струва пари,плащаш си и моргич брокера ти вкарва документите които така наредени позволяват на банката да ти отпусне кредита.има и други нагласянки,като прехвърляне на пари онлайн в твоята сметка с различни оторизации,както и по кр.карти,ако са поизточени ,за да ти се вдигне кредитния рейтинг и създадеш доверие на платежоспособен пред банката.
при описаната ситуация от пехливан ето това е начинът с който е взел моргича.
не ,че няма и редовен начин ,но той за тая сума не става с мин. даун и ниски декларирани доходи както в неговия случай.
става ,ако например сложи 20-30% даун и покаже 10-20К в сметката си даже и на 2 месец от пристигането тук ,но той както ни запозна при него нещата не стоят така.
това ти го разказвам зашото утре някой друг ,ще се изцепи-в канада нещата стават ,идвайте,ето аз още на 2 месец купих къща за 400кщото съм работлив ,а не мързелив като вас ,но щеспести подробноста ,че банката му е отпуснала моргича след като е метнал 40-50к от продадения апартамент във варна.
схващаш ли ми сега идеята за какво спорим аз и хъла и някой други,спорим за подхвърлената ви информация с цел почесване ,което всъщност не е никаква полезна информация ,а чиста дезинформация ,щото утре като влезеш с голо дупе в банката и им поискаш 400к и след като те наритат ще ти стане ясно,че търсещият слава просто е искал да си погъделичка самочувствието,а не да ти бъде с нещо полезно.
инакрая за да не ме обвиниш отново в ;българско мислене; ,което мисля ,че е по достоен етикет за пехливан ,ще ти кажа ,че аз не завиждам даже по скоро се гордея ,че има тарикат момчета които намират начин как да се оправят и правят неща които и аз съм правил или съм склонен да направя,но в никакъв случай не мога да спекулирам с вас незнаещите и да ви призова -идвайте тук ,юруш на маслините ,а пък ти както искаш приемай информацията ми като помощ или дезинформация ,изборът си е твой. :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Pehliwane,
добре ве, аре заеби това с моргича, там е ясна работата. :lol: Нали темата беше друга- да помогнем с някакво инфо на новите имигранти. Батето си каза, шофиор човека, еди колко си долара на час и т.н. Хъллмен също, даде си и телефона даже, адреса, улицата. Аз си казах, студент(кандидат MD), изпити (Toefl, GRE, MCAT), заеми, мазета, баейзмънти, и т.н. Който го интересува може да пита.
Какво става при тебе- кажи си образованието,професията, стажа, как почна работа...Това толкоз ли е тайно? Ти за съквартиранта с охота разказа , та не виждам къф е проблема тука? Щото става много ала-бала историята, такива колко сме ги чували, как били почнали на "много хубава работа", ама не казват каква е тя :) А и виждам все по-рано почваш да ставаш, днеска вече в 5.15, е нали е празник , не се работи :wink:
bateto

Мнение от bateto »

а би била полезна информация да си казваме какво работим и колко получаваме,какви са били необходимите условия за да покрием изискванията на работодателя за да ни наеме на работа,за да могат кандидатите да си направят по ясна преценка към каквото се стремят как по лесно и бързо биха го постигнали след като поне имат някаква информация.
добре е също да казваме ,че като кацнем в торонто или Мтл. първите месеци гледаме стерео докато се ориентираме в обстановката къде се търси работа,как се търси,но пък може да имаме добри познати които още на втория ден да ни заведат на работа за 10 долара ,което в случая не ни прави по работливи от един човек който няма такива и сам трябва да се оправя в началото във ;вражеската ; обстановка на неизвестност.също е полезно да се знае как след тоя отскок сме стигнали до следващата доста добре платена работа,дали пак чрез познати или трамплинът е бил първата ни работа от която сме получили ориентация за пазара и сме си направили нужните контакти или пък сме разпратили хиляди резюмета чакайки някой да ни потърси.
това биха били важни неща кандидатът да си направи преценка и утре ,като му се наложи сам да скача в джаза ,ако няма кой да му удари едно рамо да не се комплексира при евнтуален неуспех ,че от него по голям некадърник няма.
аз нпример като дойдох тук първият ми въпрос сред малкото хора които познавах ,ссъщо пресни на по половин -една година беше -тук къде се работи,а отговора беше -ми незнаем,тук от нас кой работи,всички сме на социал и учим езика.
например пехливан може да не е попаднал в такава среда ,а сред строители ремонтаджии и още втория дена да са му връчили бояджийския валяк ,най популярната работа за новопристигнали в торонто.
бъдете полезни с цялата информация ,а не драго да ми разказва как сте били пмагали ,а аз само съм пречел :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

emimilanova написа:4. Дали хората от 2. лъжат?! Защо да лъжат? Какво ще спечелят от това? :roll:
те не лъжат, а просто си преувеличават, гъделичкат си самочуствието(виж горе батето добре е обяснил)

Всичко дето Пехливанина разправя е възможно,АКО:

1.Той и жена му са програмисти или там как се викат, ИТтехнологии- там заплатите са високи- над 60к.
2.Той и жена му са специалисти във биотехнологиите и фармацевтичната промишленост - тук заплатите също са високи, над 60к
3.Имат PhD, публикации, и по някакъв начин са станали постдоци веднага- средно високи, около 40к
4. Си продал някои имоти и си дошъл с доста пари тука.

За всички остаанали професии не че е невъзможно, но отнема време, доста време, поради приравнявания, размотавки от институции и т.н.
Това са реалностите, останалото ми звучи като някоя сага за Американската мечта и Холивудски филм, как човека дошъл с 10$ в джоба и станал милионер, като купил 2 ябълки , избърсал ги и ги продал на по-висока цена :D
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Аз мисля , че хората захванали тая тема, не падат от небето и добре са се ориентирали на запад да ходят. Защото нещата и в Онтарио не розовеят като цяло в перспектива, поне според финансовия министър на Канада:
http://cnews.canoe.ca/CNEWS/Canada/2008 ... 1-sun.html

Така изборът на един от големите градове или мегаполиси в западна Канада, разбирай БС или АБ, е еднакво добър и по-скоро въпрос на лични предпочитания и вкусове... :D
bateto

Мнение от bateto »

или разбираш от строителство и ремонти и си имал късмета да напипаш някой руски евреин/щото те имат по много имоти за отдаване под наем/ и да сте се спазарили да му бачкаш на черно ,след което са те забелязали по големи босове с по вече имоти и по голям б
юджет и са те контрактирали да им правиш поддръжка на часно.
обаче трябва да разбираш от строителство и ремонти,ако например си бил фелдшер или счетоводител не върви.
така ,че истината не е в това дали си работлив или те мързи. :wink:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Ех ,Бате ...
Да ти кажа,никой никога в този форум не ме е впечатлил с къщите си,колите си и със заплатите си и със сигурност няма да останем излъгани за нещо,когато дойдем там -ако стигнем и до този момент.Информацията за Канада си я получавам от други хора живеещи там и нямащи нищо общо с форума.Аз съм готов с всеки възможен вариант след пристигането ни там.Но аз знам какво искам,знам как да го постигам и знам от къде съм тръгнал
Не ме познаваш ,знаеш за мен толкова ,колкото четеш....:)
А и няма да дойда в Канада с 50000 евро ,както си мислиш ...
И като се замисля с теб понякога водим диалози тук,но аз не знам как ти е името,и за други не се знае....как да си говорим и вярваме искренно като форума е заприличал на прословутите "chat,mIRC" с разни псевдоними...
Но Демокрация е :P ,наздраве :beer:
Заключено