Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти !

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Pavel M
батката - оригиналът

Re: Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти

Мнение от Pavel M »

pumpy написа:
Pavel M написа: ако имаш собственни кинти що ти е да харчишиш чужди
Защото батка личните са инвестирани и е по-изгодно да харчиш чуждите, отколкото своите. Няма как да го разбереш, когато всичко е кеш. Еле пък безумието да блокираш лични пари в предплатена кредитна карта - що за идиотия: да си дам парите на някой да ми ги ползва за безплатно ??? Някои хора съвсем са се побъркали......
ами нямаш явно лични кеш заради това ти се струва идиотия да блокираш лични пари в предплатена кредитна карта
аз не смятам,че имайки 200К спестявания в банката които така и така си стоят неинвестирани е безумие да сложа 2 или 5К в една приппей кредитна карта .безумие в тая ситуация би било да ползвам чужди пари назаем
но явно ти нямаш тая опция щото целият ти живот е на заем и няма как да го разбереш
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Pavel M написа:аз не смятам,че имайки 200К спестявания в банката които така и така си стоят неинвестирани е безумие да сложа 2 или 5К в една приппей кредитна карта
Батка, на какво си тази вечер? Да не си се възползвал от скорошното легализиране на едно зелено нещо? :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Само дето на хората зъбите се развалят, имат нужда от масажи заради спорт или за кеф.
На лизинг колите смяна на накладките, маслото, филтрите зимните гуми, пролетно почистване не влизат в гаранцията.

Компютрите и мобилните тел. Никога не ги хващат вируси, не се чупят копчета и дисплеи и нямат нужда от профилактика и диагностика.
Алармите, ключалките и бравите никога не се развалят.

Хладилник в офиса, Лиизхолд импрувмент ( как са разположени стени, врати, гишета, боядисване е решение на наемателя на офиса ) и нямат нищо общо с никаква застраховка която си плаща хазаина или собственика на сградата.

Бизнес разходите са си пак бизнес разходи ама 15 000 спестени са си 15 000 а ти се напъвай да плащаш с кредитни карти да събереш някоя и друга точка.
Е толкова ли не можеш да купиш на родителите си билети за самолет та ги занимаваш с точки и ги караш да пътуват само тогава когато могат да ти предложат безплатно пътуване от самолетните компании.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Pavel M написа:аз не смятам,че имайки 200К спестявания в банката които така и така си стоят неинвестирани е безумие да сложа 2 или 5К в една приппей кредитна карта
Убаво, ама наште са инвестирани, панимаеш ? :D А ако наистина ти дотрябва повече кеш част от инвестираните се обръщат в неинвестирани (демек продаваш и теглиш) и го имаш. Рокет сайънс ... :D
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

MrGeek написа:
Батка, на какво си тази вечер? Да не си се възползвал от скорошното легализиране на едно зелено нещо? :D :rofl:
приемам закачката ма трева не пуша .не ме кефи.предпочитам да си прекарвам времето в библиотеката в четене на шотландска и руска литература,а понякога за разнообразие щведска или финдландска
отговора ми ок ли е
ко имаш нещо против спестяванията ми в банката имам ги независимо дали е трева или литература :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

"Ванкувърските баровци атакуват ! "

когато няма какво да кажат, се започва със въпросите от сорта на това горното, ама това няма да те спаси от това че си едно голо първеню ! :rofl: :lol: :D
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

Vedren написа:Само дето на хората зъбите се развалят, имат нужда от масажи заради спорт или за кеф.
На лизинг колите смяна на накладките, маслото, филтрите зимните гуми, пролетно почистване не влизат в гаранцията.

Сега си представям как следващия път отивам в сервиза на Бимо и си търся 30% отстъпка, защото плащам КЕШ

Компютрите и мобилните тел. Никога не ги хващат вируси, не се чупят копчета и дисплеи и нямат нужда от профилактика и диагностика.
Алармите, ключалките и бравите никога не се развалят.

Или пък влизам в магазина на Верайзън, където бях онзи ден и си търся същите 30% ? Между другото, онзи ден офертата беше копуваш един телефон и получаваш втори безплатно. Но за съжление и двата се изплащат за 24 месеца, а за втория/безплатния получаваш кредит всеки месец. Някак си не ми предложиха оферта за 30% по-ефтинко понеже плащам кеш ...

Хладилник в офиса, Лиизхолд импрувмент ( как са разположени стени, врати, гишета, боядисване е решение на наемателя на офиса ) и нямат нищо общо с никаква застраховка която си плаща хазаина или собственика на сградата.

Бизнес разходите са си пак бизнес разходи ама 15 000 спестени са си 15 000 а ти се напъвай да плащаш с кредитни карти да събереш някоя и друга точка.

Е то е не само същото, но и по-добро. Когато бизнес разходите ми са на карта, мога да ги приспадам, когато са ми кеш не мога. Само мога да си представя какъв бизнеш имаш, след като нямаш от какво да приспадаш разходи ?

Е толкова ли не можеш да купиш на родителите си билети за самолет та ги занимаваш с точки и ги караш да пътуват само тогава когато могат да ти предложат безплатно пътуване от самолетните компании.

Нашите са пенсионери и друфа работа си нямат. А аз уважавам труда и парите си и не ги пилея насам и натам. Много е просто.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

roumensp написа:
Убаво, ама наште са инвестирани, панимаеш ? :D А ако наистина ти дотрябва повече кеш част от инвестираните се обръщат в неинвестирани (демек продаваш и теглиш) и го имаш. Рокет сайънс ... :D
аз не казвам за инвестираните.и моите 80% са инвестирани,казвам за свободните кво да ги правя.да ги харча ли с кеф или да се набълбукам с кредитни карти от които нямам смисъл
ти ако си алчен и стиснат имаш оправдание ама мен тарикатлъка на дребно не ме кефи
pumpy

Мнение от pumpy »

Pavel M написа: аз не смятам,че имайки 200К спестявания в банката които така и така си стоят неинвестирани е безумие да сложа 2 или 5К в една приппей кредитна карта .безумие в тая ситуация би било да ползвам чужди пари назаем
но явно ти нямаш тая опция щото целият ти живот е на заем и няма как да го разбереш
Батка, ако имаш 200к в банката за нищо, това обяснява много неща. Аз нямам и една стотинка, което да стои "за нищо някъде". Нямам време парите ми да стоят за нищо, защото одъртявам и започва да ми писва да работя по толкова много. Колкото повече мога да взема на заем за да работят за мен, толкова повече ще и ще се пенсионирам по-рано.
А за твоите в банката имам предложение срещу 4.25% годишна лихва. Обади ми се ако искаш. Гарантирам ги с "note" върху имот в Монреал.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Пумпи написа:
Когато бизнес разходите ми са на карта, мога да ги приспадам, когато са ми кеш не мога.

За такава неграмотност и глупост късат на момента на изпит по счетоводство.
pumpy

Мнение от pumpy »

Vedren написа:Пумпи написа:
Когато бизнес разходите ми са на карта, мога да ги приспадам, когато са ми кеш не мога.

Е аз за щастия на такъв изпит не съм ходил :rofl:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:
Vedren написа:Пумпи написа:

Е аз за щастия на такъв изпит не съм ходил :rofl:

Пумпи, от любопитство те питам :

още ли бачкаш по джапанки на зъболекарският стол ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

pumpy написа:
Pavel M написа: ако имаш собственни кинти що ти е да харчишиш чужди
Защото батка личните са инвестирани и е по-изгодно да харчиш чуждите, отколкото своите. Няма как да го разбереш, когато всичко е кеш. Еле пък безумието да блокираш лични пари в предплатена кредитна карта - що за идиотия: да си дам парите на някой да ми ги ползва за безплатно ??? Някои хора съвсем са се побъркали......
Ъ? То и такова нещо ли имало? Предплатена карта? :o :facepalm:
Че то какъв кредит е, като си си го платил предварително? :|
То таквоз чудо май само в Булгаристан има. Само не ми е ясно защо му викат кредитна карта? |(
Всъщност сега се сетих за нещо.
Ако да речем си обект на измама, дали банката ще се засили да разследва кой ти е свил твоите собствено-кредитирани пари?
Нещо като предплатените телефонни услуги...Имал си минути, ама си ги изговорил. Сори! :lol:
Кешът се краде по-лесно от кредита. Сиганката ти бръква в чантето и после тука има, тука нема! ;)
Последно промяна от Pyrelight на Чет Ное 01, 2018 1:30 am, променено общо 1 път.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''