Когато въведоха новите mortgage rules веднага (в този форум) споменах че това въобще няма да смути "чуждестранните инвеститори" които плащат в КЕШ.... И кво направиха умниците??? Създадоха повече пречки и трудности за местните купувачи (то не че ги има много де) и по този начин дадоха още повече свобода на Чайнизите.
Мр. Гийк между другото си напълно прав че няма никакво сериозно законодателство. Аз съм купувал/продавал в България и Коста Рика и въобще не виждам как в две уж (по-изостанали) държави можеш да направиш shadow flipping. Признавам си че не съм специалист, но при покупко продажба в тези държави си има адвокати и веднага всичко се регистрира, плащат се таксите, прехвърлят се сметки и един куп бюрократични процедури които усложняват малко нещата но пък на практика (според мен) елиминират каквато и да е възможност за "Shadow Flipping and Tax evasion". Да ясно ми е че и в другите държави (в някои случаи) можеш да обявиш по-ниска цена и да спестиш от таксите но няма как да го обявиш под данъчната оценка а във Ванкувър тези оценки са доста високи

Според мен правителството знаеше всичко но си затваряха очите защото не можеха да кажат "не" на "инвестиции" защото все пак се строят нови къщи, кондоминиуми, небостъргачи, а това са си пари в хазната от разрешения за строеж и т.н. Съзадават се работни места и прочие, само че сметката се направи без кръчмар и се стигна до ситуация в която дори и лекари и адвокати не могат да си позволят къща в днешно време.