Pointzero написа:Абе и 200 да ми дават, няма да кажа, че е рай, защото 120-130 от тези 200 ще отидат за "социаладжии с деца".
Отделно плащаш правото да имаш собствен дом чрез солените municipal и school tax.
Келфайда че ти ги дават, като на 50% от тях остават само на хартия и не докосват банковата ти сметка.
Важното е не колко отиват, а колко остават.
Данъците са средството, чрез което обществото си плаща за спокойствието и "уредеността" на държавата. Тия с ниските доходи са на далавера, докато тия с високите ги мразят, но предполагам осъзнават, че са необходимо зло.
И трябва ли отново да се повтарям, казвайки че държави като Германия, Франция и Швеция имат по-високи данъци от Канада ? Вече трябва да знаете, че няма безплатен обяд ... откъде мислите се финансира безплатното висше в Германия и евтините застраховки за коли в Квебек, та дори и здравеопазването като цяло в Канада ? И само за сведение - раждането на жена ми в САЩ струваше 20К и ако нямаш добра застраховка здраво го отнасяш, докато тук е безплатно.
На който му тежи, ще му препоръчам България - 10% "плосък" данък независимо от доходите.
ПП
И си правете сметката, когато гласувате ... Една от многото причини да не гласувам за Трюдо и либералите на следващите избори е, че вече е подготвил нов tax bracket за семейството ми.

Надявам се, че никой от оплакващите се тука от данъци няма да го направи.