Преместване в Калгари

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
pepino

Мнение от pepino »

Kan_Tangra написа:A в тая приказка разказва ли се как и 10-те молдовеца са се озовали в помийната яма преди това?
Всеки гледал другия, че е заминал натам, решил че е много гот и вместо да слуша разума, скача вътре.
Много ценна информация ми даде, просветна ми. Евалата. Аз много се чудих защо имигранти по кебекарската процедура все повече директно кацат в Албърта. Ами те избягвали ямата образно казано. Те новите имали разум. Но пак повтарям , аз не можах да разбера друго нещо : защо тези, които са имали сърце, а не разум и са паднали вече в ямата, не могат да получат подкрепа от другите а пък и надолу ги дърпат? Поне като не помагаш не пречи. Или балканския манталитет и францизацията накуп им идват в повече! Или както е казал шопа; Я не сакам аз да съм добре, я сакам Вуте да е зле!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

pepino написа:
ablood написа:В момента:
Монреал 16 градуса
Калгари 4 градуса

Забавлявам се да гледам разликата. Иначе си прав, де. Средноисторически за септември разликата е едва 3 градуса. Не е толкова страшно, колкото в момента.Някои дни нещата се обръщат.
,
Ablood, сега е време да сравниш и надморската височина ( тя поне е постоянна) и да докажеш как Монреал се извисява над всички. Францизацията вярно,че не прощава. Аз едно не разбирам, човекът тръгнал да се мести, а българите вместо да го окуражат, му викат - гадно е там, не ходи, какъв неудачник си да се местиш и т.н. Все пак това си е нова емиграция и човек има нужда от подкрепа, не от нереалистичен негативизъм, защото съм сигурен, повечето сте виждали Алберта само по снимка. Един молдовец ми казваше една приказка, как 10 молдовеца паднали в помийна яма и всеки път,когато някой се мъчил да се покачи и измъкне, другите го дърпали надолу в лайната. Май Българите-кебекари не са по различни.
Не виждам смисъл да споря по въпроса, защото, макар и груб, все пак си прав. Голяма част от старите съфорумници сме тук да си чешем езиците, пък от време на време сме полезни с някаква идея, информация или изживяване. Не винаги.
Не ни съди толкова, че някои се обиждат.
Странджата

Мнение от Странджата »

Петре , не всичко е пари , бъдете живи и здрави да си ги харчите , поне докато не разровят поредните пясъци , табарнаците, ние , ще живеем скромно и ще заделяме некой цент, ако Ви застигне некое зло , ние ще сме с Вас , или поне ще разкажем за вас на нашите внуци - табарнаци- чедо ако дойдат едни люде с три крака и две ръце и ти кажат - дай хлеб момко - ти им дай сине , това са нашите
братя , не им гледай парите сине , гледай им очите , немат цвет сине , джобът им пълен , сърце им празно....
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Странджата написа:Петре , не всичко е пари , бъдете живи и здрави да си ги харчите , поне докато не разровят поредните пясъци , табарнаците, ние , ще живеем скромно и ще заделяме некой цент, ако Ви застигне некое зло , ние ще сме с Вас , или поне ще разкажем за вас на нашите внуци - табарнаци- чедо ако дойдат едни люде с три крака и две ръце и ти кажат - дай хлеб момко - ти им дай сине , това са нашите
братя , не им гледай парите сине , гледай им очите , немат цвет сине , джобът им пълен , сърце им празно....
Странджа,ти си комита,та затова така си мислеш и ти е простено :wink: ВСИЧКО Е ПАРИ в северната америка.Който не иска да го разбере си е негов проблем :wink: :beer:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Sunny boy написа:Странджа,ти си комита,та затова така си мислеш и ти е простено :wink: ВСИЧКО Е ПАРИ в северната америка.Който не иска да го разбере си е негов проблем :wink: :beer:
Бях с това мислене преди 15 години. Когато се видиш в пари, деца, болест или загуба на близки, приоритетите се променят.
Сега се старая да се възползвам от живота.
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

ablood написа:
Sunny boy написа:Странджа,ти си комита,та затова така си мислеш и ти е простено :wink: ВСИЧКО Е ПАРИ в северната америка.Който не иска да го разбере си е негов проблем :wink: :beer:
Бях с това мислене преди 15 години. Когато се видиш в пари, деца, болест или загуба на близки, приоритетите се променят.
Сега се старая да се възползвам от живота.
Всичко е пари Блъди мери :wink: Останалото е пълнеж :wink: Не виждам "приоритетите",децата,загубите и болестите ,или квото се каниш да добавиш :lol: не е ПАРИ,а по някога още повече ПАРИ из америките. :wink:
Странджата

Мнение от Странджата »

Mного хубаво ти е казал блъди мери , пари повече добре дошли , но не и самоцел , фикс идея :beer:
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Странджата написа:Mного хубаво ти е казал блъди мери , пари повече добре дошли , но не и самоцел , фикс идея :beer:
Ъкъ.Тц.Кой говори за фикс идеи :shock: "Факт ъф лайф" в америките :wink: И парите едва ли идват сами и неканени :wink: Вярвай в каквото искаш Странджата :beer:
Странджата

Мнение от Странджата »

Taka e байно , но ние сме патриархални отроци с малък стаж в бизнес континента , карай си корвета и остави нищите финансово :beer:
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Странджата написа:Taka e байно , но ние сме патриархални отроци с малък стаж в бизнес континента , карай си корвета и остави нищите финансово :beer:
Аз не карам "корвета" :wink: байно.Още в началото направих уговорката,че за тебе важи,защото си Хъш,ако съдя по името :wink: И по америките има Хипита,пардон Хъшове :beer:
Аватар
Optimist Creed

.

Мнение от Optimist Creed »

7George написа::D :D :D :beer:
Въобще не ми се спори с теб, щото си ми симпатичен. Ама виж прогнозата след някой ден, да видиш, че е в полза на Калгари. Говорехме за климат, ти намесваш моментната картина.

Пък и целия форум е пълен със страхотии за времето в Монреал, за мухала, за помпите в мазетата. Освен да се правите на мъченици? :lol:

Прав си, всеки трябва да е щастлив, където си е. Сега вече не ми се мести в друг град, ама ако бях някъде другаде вече, щях и там да съм свикнал с климата.

Интересно, що Оптимиста не се обажда, ами ни остави тука да ни гледа сеира. Време е вече някакви успехи да се отчитат... :wink:
Брей ,тя мойта тема продължила да нараства. :) . И каква голяма активност има и от страна на българските кебекуа! :shock: .
От три седмици съм в Калгари и от две вече работя. През уикендите ходя по магазините да се обзавеждам, та затова нямах време да погледна форума.
Ами за отчитането на успехите нека просто ( и засега ) кажа само следното-
35.50 $/h ,а след 8-ия час (което е по мое желание)- 53 $/h . А за другите положителни неща тук, предпочитам да говоря след месец или два. Пък нека и да видя и албертската зима, че да мога да съм обективен в сравняването на квебекарския и албертския климат. А не на последно място да сравня и манталитета на калгартците с онзи на кебекуата. :wink: .
PR

Мнение от PR »

Ти да не работиш като заварчик или още от Ийелоу Хед те направиха FourMan на няколко неграмотни редника ,че ти дадоха такава заплата фор бегининг. :D
Аватар
7George

Мнение от 7George »

PR написа:Ти да не работиш като заварчик или още от Ийелоу Хед те направиха FourMan на няколко неграмотни редника ,че ти дадоха такава заплата фор бегининг. :D
Бате: не можа да случиш на ник и тва си е... :D Ама темата ти навява нежни спомени, нали? :beer:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Оптимисте,
ти до вчера питаше как хем да отидеш в Калгари, хем и да получаваш помощи, щото може би се съмняваше, че ще те вземат изобщо някъде на работа, а сега изведнъж изскочи още с пристигането с 53$ на час.

Сори, но това ми изглежда меко казано абсурдно.

Поздрави и успехи и на източните и на западните ора!
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола