Калгари / Ванкувър?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Nadi a

Мнение от Nadi a »

:lol:
sasho71, кажи сега след 3-4 години в Канада (да не станаха 5?), още в какви студентски картири/общежития кесиш, че така жлъчно се изказваш? :dent:
Не наближи ли вече светлото бъдеще с 6-цифрената заплата?
Ако искаш да прегърнеш света - купи си глобус!
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

"Българинът съгражда (не руши,не разгражда).

Българинът събира дом(не разпилява).

Българинът уважава съграденото(създаденото,постигнатото) от другите (не завижда).

Българинът е трудолюбив( не е мързелив).

Българинът е носител на висока духовност(не е бездуховен).

Позитивността е характерна за българина(негативността не е свойствена за българина).

Българинът твори(не му е необходимо да плагиатства).

Българинът е доброжелателен(не е зложелателен).

Българинът е любознателен(не е ограничен).

Българинът е открит(не е коварен).

Българинът е гостоприемен.

Българинът обича(не мрази).

Българинът цени българското(не се стреми към чуждото).

Българинът не е настроен (насочен) към завладяване на чужди територии.

Българинът е толерантен към другите народности..."
Ребята, БЪДЕТЕ българи!
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Знаете ли още в началото един колега канадец ми каза следното"в Канада всичко става,бавно,но става" и това ми се запечата завинаги и си преследвам целите си,преследвайте ги и вие и ще стане.
ако имах 500 години живот да живея бих посветил на канада не повече от 15, пропорционално ако са ми отредени 70 примерно, би трябвало да не прекарам там повече от 2 и аз се вписвам в това - бях там 1.5.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Nadi a написа::lol:
sasho71, кажи сега след 3-4 години в Канада (да не станаха 5?), още в какви студентски картири/общежития кесиш, че така жлъчно се изказваш? :dent:
Не наближи ли вече светлото бъдеще с 6-цифрената заплата?
не бе, не са станали 5, само 4 са, ami кво да праиш, съдба- някои къщи взимат на втората година, други тънат в заеми, били те и медицински. Още малко, последен напън веч настана :haplio: Инак кое му видя ти жлъчното, ние тук разпускаме само, ей го на, марч брейка свърши , и ша трябва да се отправяме към тръстиката. :wink:
А и защо само парите гледаш, важното е че ще работя това, за което съм мечтал, а не каквото ми падне.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Pehlivan написа:Не ми правете сметки,не сте вие които ще ми плащате сметките.По добре кажете нещо по темата,да помогнем по некакъв начин на хората които идват тук.Не разбирам некои какво прйват в Канада,та те и другаде ще са мрънкачи.
Pehlivane,
е ти първо си разказа цялото битие-житие тука, дори и за съквартиранта разказа, а сега- не ми правете сметката :lol:
Иначе си прав- да помогнем на хората, но с някои реални неща, а не с пъчене каква къща си взел и дали има квартирант в нея.
Да речем , можеше да кажеш, като за начало, каква ти е професията, приравнявал ли си, колко време е отнело, какво работиш в момента (че виждам ставаш в 5.30 сутринта) и т.н.
Nadi a

Мнение от Nadi a »

sasho71 написа:А и защо само парите гледаш, важното е че ще работя това, за което съм мечтал, а не каквото ми падне.
Явно ти е млада мечтата, щом в БГ си работил друго. 8)
Ако искаш да прегърнеш света - купи си глобус!
Hullman

Мнение от Hullman »

Квартиранта не ми пречи,има отделен вход той е дълбоко в мазата
Разбрахте ли сега новите имигранти къде ще бъдете настанени за 700 $ наем.
Там ще гниете дълбоко в мазата, докато мръсния, гаден капиталист си изплаща къщата с вашите пари от наема.:)

Браво Саше мислиш като финансист шеф на банка.:)
И аз съм много скептичен да не кажа невярващ че на някой са му дали моргидж за 400 000 $ след една година в Канада като през тази година е работил за 10 $ на час.
Преди да ти отпуснат моргиджа независимо дали е частна фирма или банка винаги искат документа "Нотис оф асесмент." Този документ се издава от данъчните всяка година и в него пише колко пари си изкарал за предишната година.
Ако в този документ пише 10$*8часа*5дни*52седмици = 20 800 $ на година и то преди данъци. След данъци този доход ще падне още.
Така бихме смятали ако човека е пристигнал на 1-ви януари и е почнал работа веднага нещо което е малко вероятно. Нека сега да кажем същото и за жена му че и тя почнала на 1-ви януари което е още по малко вероятно.
На двама човека с доход по малко от 17 000 $ на година след данъци аз не знам кой ще даде заем от 380 000 $ ( 400 000 - 20 000 долнпаймент който не знам как го спестиха освен ако не го носят от БГ )
Ама нали в постинга пишеше че имали и заем от БГ за 10 000 $ който върнали. Излиза че хем са върнали заема хем са спестили още 20 000 за доунпаймент и всичко това за една година.:)
Е как така живяха с 2000 -3000 долара цяла годна за да спестят другите 30 000 е въпроса?:)
Просто не е удобно да карам да се сканира този документ тук във форума но ако ще се хващаме на бас искам да видя този документ " Нотис оф асесмент" след 1-ва година в Канада.
Последно промяна от Anonymous на Чет Мар 20, 2008 6:09 pm, променено общо 2 пъти.
bateto

Мнение от bateto »

пехливан ,като си тръгнал да ни отваряш как се взема моргич без кредит хистори и 10 кинта на час ,я кажи кой рашън от Йанг Стрийт /Норт Йорк/ ти свърши работа и колко му е тарифата.
тъй де ,нали искаме да сме полезни :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bateto написа:пехливан ,като си тръгнал да ни отваряш как се взема моргич без кредит хистори и 10 кинта на час ,я кажи кой рашън от Йанг Стрийт /Норт Йорк/ ти свърши работа и колко му е тарифата.
тъй де ,нали искаме да сме полезни :D
Батето е навътре в далаверите като глист в дебело черво :lol: Хълман, мисля че батето е прав, човека е ако започнал хубава работа за висока заплата на втората година и само Notice Of Assessment му бърка работата, напълно е възможно някой руски моргидж брокер да уреди работата с малко "врътки". Не е 100% законно, ма то и пици да се разнасят на черно не е 100% законно и все пак държавата си позатваря очите :wink:
bateto

Мнение от bateto »

аз съм да върви далаверата ,лошо няма ,ама баба ми ганка като чете форума ми вика Иване ,Иване за нищо не ставаш виж хората кви палати за 400К купуват ,а ти един курник не можеш да завъдиш. :D
и аз се притеснявам :oops:
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

bateto написа:аз съм да върви далаверата ,лошо няма ,ама баба ми ганка като чете форума ми вика Иване ,Иване за нищо не ставаш виж хората кви палати за 400К купуват ,а ти един курник не можеш да завъдиш. :D
и аз се притеснявам :oops:
Кажи на баба Ганка,че още си търсиш чикен :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Hullman написа:
Браво Саше мислиш като финансист шеф на банка.:)
И аз съм много скептичен да не кажа невярващ че на някой са му дали моргидж за 400 000 $ след една година в Канада като през тази година е работил за 10 $ на час.

.
Абе то е възможно да са му дали толкоз, просто човека малко се изхвърли, като каза, че е само 2 години тука. Със сигурност са повече. Цялата работа малко в стил пъчене и "Вижте кви сте лузаари, аз за две години къща купих, а вие седите в беъзмънта..." :wink:
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Сашо,не смятам че се изхвърлих,от 2 години и и 3месеца съм в Ка.Просто се изказах докъде съм я докарал,не смятам че е нещо невъзможно след 2 години човек да си купи къща.Батето е прав само при руснаците и италианците можеш да се уредиш за това ,което ти трябва.Кредитната ми история си ми едобре и достатъчна,а 10$ на час това беше в самото начало и то само 1 месец преди 2 години и 2 месеца.Искам да кажа че сега е много изгодно да се вземе нисък моргиидж,рейта на Банк ъв Канада пада с всяко събиране на директорсия борд,чувам че на 22 април ще го смъкнат с 0,75% и моят моргиидж отива под 4% и това съм го предвидил още през септември когато си взех ъпрувал с плаващ процент и досега той ми снася донякъде пари,разберете отивам да плащам към 1500$ моргийдж на месец,наемателя ми плаща всичко останало,какъв е проблема на някои,че съм бил си казал житието битието си,какъв секрет има,хванете се и го направете,а не само локуми да разтягате ама как така,бре типично по български.Като сте толкова отворени дайте акъл и за други нещаПовече няма да разисквам ситуацията ми,само ще кажа да си идват кандидат емигрантите да не се плашат,нищо страшно нема тук,по добре ще е,по зле няма да е.
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Hullman,това да ти изкарам документация по форум мисля,че ме бъзикаш,както и да е,не знам колко си цветущ по некои работи ,но ти трябва още да живееш тук в Канада,може да от 5 години да си тук,но за мен си от 5 дена.И разберете не се пъча и аз като всеки канадец имам заеми,просто исках повече оптимизъм да придам на другите колебаещи давайки пример себе си,оказа че и други има като мен,но явно не приемате нещата както са.Бате по назад мисля,че се изказа че не съм твой тип,само не ме съжалявай по свойски,твой тип не мога да бъда както и ти мой,много се разминаваме с тебе,ти си антагонист на всяко оптимално нещо.Въпроса е не е аз как съм "оправил" за @ години а как вие ще го направите,аз съм си гот и майната им на другите(само при българите е така за жалост).
bateto

Мнение от bateto »

споко,аз съм за далаверата и уважавам тарикатите.руснаци,бангладешци,италианци няма знаение важното е ,че си му намерил цаката ,обаче ги обеснявай тия работи ,че ей така без нищо нещата не стават щото хората ще си помислят ,че каквото хвърчи се яде и след като си счупят главите има да те псуват.
и колко викаш ще ти стане моргича ,ако квартиранта ти хартиса ,2300 ли.дай малко осветление по въпроса ,че пак се изложих кат кифладжия.
ако искаш можеш да споделиш кво гърбите с жена си за средно 25 долара на час както казваш ,за да са наясно хората към какво да се стремят.
даже ще ти дам и пример със себе си -въртя геврека за няколко цента по малко от 20д.,правя по вече часове и бича на инкорпорейтет,те не ,че таксите са по малки ,ама има поле за изява на някой средно грамотен счетоводител та се виждам с някой лев.
ако правя 160 часа и ми сложат теслата съм жив умрял ,идват към 2300 колкото ти е моргича.
айде ти си на ход ,ако искаме да сме полезни на кандидатите поне с малко ориентировъчно инфо. :wink:
Заключено