Ima li hora zaminali za Kanada dalja6ti danaci na BG?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
IVO

Мнение от IVO »

Е, сега съм по-спокоен :D .Благодаря на всички ,които си признаха без бой :P .
St.Anger, сериозна работа е и още как,то и колата си е много сериозна марка :D !
Успех по пътя към Канада на всички! Иво
botzovtori

Мнение от botzovtori »

Хора, моля Ви плащайте си данъците, защото и ние държавните служители в България трябва да получаваме 13та, 14та и 15та заплата :oops: :roll: :lol:
pumpy

Мнение от pumpy »

sasho71 написа:тя пък агенциата за държавни вземания ако знаеш как функционира...все пак познавам човек върнат от летището за неплатени данък сгради и глоба за превишена скорост :shock:
за какви суми става въпрос все пак и имал ли е предиствестие пред илетищуто или там са го стреснали. аз се обадих деня преди заминаването ми в районното да ги попитам дали имам някакви ограничения за напускане на мое име. хората провериха и ми казаха че няма проблем - съответно и нямаше !
Аватар
janyz

!!1

Мнение от janyz »

I az imam podoben problem kato na IVO ! Imam 30g SKODA ,na kojato nesam plashtal danaci ot 5 g.,no ne e sprjana ot dvizenie! Izkah da ja spra ,no za celta trjabvashe da ima plateni danaci(okolo 200 lv.)a tova e suma po-goljama ot stoinosta v momenta na takav taraljasnik !I NE gi platih !!! Dokolkoto razbrah ako zamina bez da platja danacite imalo "davnost"i shte mi otpadne palshtaneto !V\Znae li njakoi vjarno li e tova i moga li da "se izmakna" bez da plashtam tezi "greshni" pari ??A sadbata na samata kola sled kato zamina NE me interesuva ....!!Dai njakakav savet za tazi situacija ,molja !!!
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Не се позволява напускането на страната на хора дължащи над 3000 лв и то ако някой се сети да се обади в съда от където да ви наложат забраната-тогава вече забравете за напускане-на всяко КПП има компютър.Моите колеги ги осъдиха принципно за 30 000 лв и на някои им задържаха веднага паспортите на влизане в страната,а други минаха между капките.
За кви трабанчета се излагате бе хора-200 лв-плати ги и забрави-като ги нямаш как ще си плащаш билет и разходи в Канада-не знам :shock: :shock:
Аз имах Пежо 605-голяма кола 3000 куб см-170 к.с.-данъка му беше сума пари забравили да ми махнат от името след като го бях продал,но баща ми ходил карал се и се оправиха нещата.
По принцип ако имаш влязло в сила решение на съда-идва съдия изпълнител описва ти имуществото-ако имаш-конфискува се обявява се на търг-ако се продаде-парите ти покриват дълга,остатъка ти го връщат,ако не стигат оставаш да висиш на държавата и т.н.
Ако нямаш имущество търсиш споразумения със съда-купуваш си нещо за гаранция,срещу която да те пуснат да излезеш от страната+внасяне на някаква сума предварително.

Няма ли някой да обясни-задължително ли е да се плащат здравни и социални осигуровки или некъф нов измислен данъкбез да искаш да им ползваш услугите???
Molson

Мнение от Molson »

abe za kvi danaci mi govorish.
nali kato doidesh v canada stavash avtomatichno kanadski resident. BG veche ne te interesuva. samo ako se varnesh eventualno moje da vazniknat problemi no ne vinagi a moje i po bezkasov pat da gi platish ot canada shtom iskash da plashtash. triabva veche da mislish kak da plashtash kanadskite danaci a ne balgarskite inache kakav e smisala da idvash v canada (za da plashtash bg DANACI LI) :lol: .
Dimitar Kolev

nali kato doidesh v canada stavash avtomatichno kanadski resident
Молсън, благодаря за отговора-аз няма как да не плащам в Бг,щото се водя собственик на 2 сгради+земята около тях.
Но се чудя дали има нещо друго и дали като влезаш в Бг ги интересува дали си плащал или не осигуровки :?: :?:
Не вярвам да могат да те задължат да ги платиш,но аз от български чиновници съм виждал всякакви куриози,та питам :?:
Аз "безплатно" "здравеопазване" не искам да ползвам там и мисля-не съм длъжен да плащам,нали?
И ако има некво нововъведение-също искам да знам-благодаря!
LaRue

Мнение от LaRue »

Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Dimitar Kolev

чл.33, т.1 от ЗЗО, съгласно който задължително осигурени лица в Националната здравноосигурителна каса са всички български граждани, които не са граждани и на друга държава.
Законът не отчита факта, дали българските граждани се намират в страната или пребивават на територията на друга държава, а предвижда задължителното им включване в кръга на здравно осигурените лица."
Мерси ЛаРю-е тва не е истина- ще се свържа с компетенти лица да проверя тая работа-може два лева да дължа,ама няма да ги дам!
ама-ха!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

IVO написа:Здравейте съфорумци,
и ние се интересуваме има хора ли скоро напуснали БГ,с дължащи данъци.По-конкретно ни интересува-данък на едно трабантче,който не е плащан 2 години /даже не е спряно от движение / :) и неплатени здр.осигуровки за няколко месеца.Дали ще имаме проблем при заминаването ни за Канада?А що се отнася до здр. осигуровки,жена не е ползвала безплатно здр. обслужване,не е имала дори личен лекар за периода ,през който не са плащани,ама според БГ законодателството всеки бълг. гражданин бил длъжен да има здравна осигуровка :roll: /така ни обясниха от НОИ/.
e, ako idvate v Ontario, i tuk shte e taka
a po princip, vie na letishteto ako naistina vi hvanat neshto im kajete che ste gi platili "onia den" i che sigurno zatva ne sa update-nali recorda i im dignete skandal neshto za choveshki prava - tva onva
ne se ostaviaite da ne vi puskat na samoleta - tva e moeto "expertno" mnenie
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Дайте му там некой лев на тоя на летището и нямате проблеми.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Dimitar Kolev

Дайте му там некой лев на тоя на летището и нямате проблеми.
Хе-хе-хе!
Тая тема и тя клони към "разни".
IVO

Мнение от IVO »

Явно някой /и/,не са ме разбрали какво ме интересува точно :wink: .
Може би не съм се изразил както трябва ,за което се извинявам :oops: .
Та въпроса ми беше: Има ли хора с подобен на моя случай напуснали БГ,и дали са имали проблеми на КПП-то :?:
Е, все пак благодаря на тези ,които са ми отговорили със съвети или лични мнения,въпреки че не съм им ги искал!
:D Успех на всички! Иво
Aries

Мнение от Aries »

Може ли, някой да осветли въпроса, доколко тези вземания (за здравно и социално осигуряване) са законни, защото нали в нашата конституция пише, че гражданина на РБ има ПРАВО да се осигурява, но никъде в конституцията няма записано, че той е ДЛЪЖЕН да прави това.
Не означава ли горния текст, че при нежелание имаме право да не се осигуряваме?
LaRue

Мнение от LaRue »

Aries, явно пак нямаш време да търсиш тогава прочети: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... E%E2%EA%E8 и ако искаш можеш да се жалваш на:
1. Арменски поп / нямам му адреса/
2.Народно събрание на Република България
Комисия по жалбите и петициите на гражданите
За контакти:
София 1169, Площад "Княз Ал. Батенберг" №1
Народно събрание
Комисия по жалбите и петициите на гражданите
Телефони:
(+3592) 987-9031
(+3592) 9840-3011

Успех !!!!!!
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Заключено