Е ли "бизнесмен" синоним на нещо ?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Е ли "бизнесмен" синоним на нещо ?

Мнение от ablood »

Bistra написа:Баща му е бил на 20 метра от него. Детето е било блъснато досами бордюра, точно защото се е пазело.
Онзи го е помлял с 120 км/час.
Защо не написа 200 км/ч? Или 300 за още по-голям драматизъм?
Това описание на скорост по преценка на очевидци е по-разумно да не се цитира. Така цтава ясно, че цялата история е драматизирана от журналистите.

Да хвърли камък този, който никога не е карал с превишена скорост в населено място! Аз преди да напусна България вече нямах точки в книжката, въпреки, че имах фирмен бюджет за подкупи. Просто там така се кара. Не казвам, че това е чудесно.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
joro

Мнение от joro »

Bistra написа:Баща му е бил на 20 метра от него. Детето е било блъснато досами бордюра, точно защото се е пазело.
Онзи го е помлял с 120 км/час.
За съжаление повечето хора не мислят, като четат. Какво означава “досами бордюра“? На 1 метър от бордюра? Или на 2 метра? И къде я видяхте тази скорост 120 км в час? Има разлика между понятията “превишена скорост“ и “несъобразена скорост“. Винаги, когато някой блъсне пешеходец го обвиняват, че е карал с “несъобразена скорост“ т.е. такава скорост, че като ти скочи някой под колелата да можеш да спреш веднага.
Моето мнение е, че не бива да се оставят деца на 6 години да карат колела по тъмно на улицата. Не всички шофьори са ангели, и не само в България. Такова нещо може да се случи навсякъде по света.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ablood написа: Да хвърли камък този, който никога не е карал с превишена скорост в населено място! Аз преди да напусна България вече нямах точки в книжката, въпреки, че имах фирмен бюджет за подкупи. Просто там така се кара. Не казвам, че това е чудесно.
Ей, сега ще ти изсипя цяла торба павета! :D
Аз в България спрях да карам, защото ме псуваха постоянно разни астралопитеци, че съм ги бавела, като че ли ще се свърши светът с 5-10 минути. ]:)
Единствената глоба за превишена скорост я получих тук, на улица близка до нашата. В целия район има ограничение
30 км/ч заради двете училища. Аз карах с 50. При такава скорост можеш съвсем спокойно да спреш, но законът си е закон!
Съседски деца до миналата година ( сега вече порастнаха ) опъваха мрежи и играеха хокей направо на платното ( знаеш нямаме тротоари). Досега да сме ги погребали всичките, ако караха "по български"! :tmi:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Тоест и ти си хваната за превишена скорост, ама се правиш на девственица. Още повече никой не се връзва на баснята "беше ми за първи път и веднага ме хванаха".
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Bistra написа: Аз в България спрях да карам, защото ме псуваха постоянно разни астралопитеци, че съм ги бавела, като че ли ще се свърши светът с 5-10 минути. ]:)
2 пъти седмично пътувах от София до някои от големите български градове, вършех няколко часа работа и често даже се връщах. Това значеше 300 - 900 км на ден. Хайде смятай колко щеше да ми струва каране без нарушения преди построяването на още магистрали 2000-2005.

5-10 минути друг път. Повечето време карах с почти двойна скорост. Хич не ми харесваше, ама това беше бизнес практиката. Даже при спешни случаи взимах фирмена кола за да мога да поддържам над 200 на магистралата продължително време без прегряване.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Да ти кажа честно хич не ме интересува, кой на какво се връзва! То това може да се провери. Аз не съм имала като теб бюджет за подкупи, сори! Нито пък копам с приятели трупове. :fubar:
Ето, още по темата.
Това видео циркулира от миналата седмица по социалните мрежи. Цитатът е на един от участниците в инцидента. Коментарите, мисля, че са излишни.
https://www.youtube.com/watch?v=qAdCMv6sUL0"
Днес този индивид "Прокурор" докато си карах колелото ме задмина нарочно на една боя разстояние със скромните около 100-на километра на пътя за Нови Хан точно пред София - Студиос, където ограничението е 60км/ч. Половин километър по-надолу на 50-тина метра след разклона за гара Елин Пелин виждам същия индивид спрял, а около него група колоездачи, които всъщност догонвах за да караме заедно. Човекът "шофьор" бе блъснал нарочно момиче, което почудо се разминава само със счупена каска. После следва саморазправа, като шофьорът ведро заплашваше всички, че бил прокурор и щял да ни е.. майките, кълнейки всички да пукнем. Докато звъняхме 112 да докладваме за инцидента, прокурорчето се опита да изпогази всички и избяга.
Моля споделяйте това видео, нека повече хора научат за колата и опасния "прокурор" в нея.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

Изводите от темата до тук:
- бащата е престъпник, че пуска детето си да играе на улицата по тъмно;
- последното заслужава да бъде убито, заради поведението си;
- да си бизнесмен в България ти позволява да си над закона, над живота и изобщо над всичко в милата ни татковина;
- наблюдателите са посъветвани да не се обаждат, че видиш и те били нарушавали, най-вероятно убивали деца също;
- Бистра както винаги е перфектна, но никой не й вярва;
- аз лично се "заводолазвам" по темата;
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Много странни изводи си правиш. Аз не виждам някой да е писал горните глупости.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Eто, още една статия, дето журналист се възмущава от "бащите убийци".
Добре дошли в Държавата „Ами, кво да направя...."
Ма виновни са, разбира се! Къде са спали?! :devil:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В статiята се говори ,че съдебата система не си върши работата и никой не протестира. Никакви бащи не се споменават. :?: Май нещо друго си чела.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
pumpy

Мнение от pumpy »

IRA написа:Много странни изводи си правиш. Аз не виждам някой да е писал горните глупости.
joro написа:.......но и да оставиш 6 годишно дете на улицата с колело вечер, когато вече е тъмно и дори един внимателен шофьор може да не го види навреме е абсолютна безотговорност. .......
ablood написа:.....Да хвърли камък този, който никога не е карал с превишена скорост в населено място! Аз преди да напусна България вече нямах точки в книжката, въпреки, че имах фирмен бюджет за подкупи. .....
Bistra написа: Единствената глоба за превишена скорост я получих тук, на улица близка до нашата. В целия район има ограничение
30 км/ч заради двете училища. Аз карах с 50. ....
Mоя е единствено добавката за наказанието на детето, което е посмяло да е дете в 8 вечерта по тъмно. Ира явно съм бесен от поредната простотия и темата не е за бащата, детето или времето. Темата беше за това, че престъпника се представя многократно като "бизнесмен" - това какво отношение има към извършеното престъпление и защо е важно да се споменава толкова много пъти ? Не слагам всички бизнесмени и/или цигани в един кюп. Аз самия вчера попълних молба за "бизнес лиценз" в моето село - това не ме прави автоматично убиец и това изобщо не беше идеята на темата, ама че извращение....
grozdan

Мнение от grozdan »

Това видео с г-н "прокурора" ми е толкова жалко, че чак смешно. Заобиколили го 10-тина човека и само лаят. Според скромното ми мнение трябваше да му теглят един як бой докато започне да повръща кръв. Нека после ги търси. Гаранция нямаше да си позволи подобно поведение втори път.

Фирмения бюджет за подкупи на аблъда илюстрира точно поведението на шофьорите в България. Там ако караш "почти" по правилата (примерно с 60 км/ч вместо 50 км/ч) бавиш движението. На фирмите им е по-лесно да пришпорват служителите си отколкото да им платят хотел.

В България бизнесмен е синоним на шефче. Както знаем всички искат да са шефчета. Ако пък си бизнесмен от малък град, то е синоним на местен дерибей. Кмета работи за тебе. Оттам предизвикваш страхопочитание у народа. Изобщо си супер. Затова журналята повтарят в несвяст - бизнесмен, бизнесмен. Тъпаци!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

ablood написа: Аз преди да напусна България вече нямах точки в книжката, въпреки, че имах фирмен бюджет за подкупи. Просто там така се кара. Не казвам, че това е чудесно.
И полицаят ти даваше разписка колко си му дал, за да може после да си отчетеш парите като разход. :x :x :x :fubar: :fubar: :fubar: :fubar: :fubar:
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Guinness написа:
ablood написа: Аз преди да напусна България вече нямах точки в книжката, въпреки, че имах фирмен бюджет за подкупи. Просто там така се кара. Не казвам, че това е чудесно.
И полицаят ти даваше разписка колко си му дал, за да може после да си отчетеш парите като разход. :x :x :x :fubar: :fubar: :fubar: :fubar: :fubar:
Този ablood няма спирачки! Буквално!
Ръси бисер, след бисер тука. И после се интересува защо коментираме умствения му потенциал. Или по-скоро липсата на такъв... :D :rofl:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"