RBC наема индийци, съкращават канадци (видео)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: RBC наема индийци, съкращават канадци (видео)

Мнение от Bistra »

apple написа: Ти добре ли си бе? :fubar: Ще ти се г-н Адвокатино да се разкарат профсъюзите, че да има повече кинти за такива като тебе... Платените защитници, съдирачи на кожи от закъсали хорица... Трудовото право да живей, живей, нали? Без синдикати и профсъюзи за каква демокрация говорим? :fubar:
Ти май не си добре, апле! каква връзка има демокрацията с тия паразити профсъюзите? :fubar:
Ти откъде мислиш си набавят средствата за да лапат? Нали от работниците? Да не мислиш, че работодателя се е засилил да им плаща? :@
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

Bistra написа:
apple написа: Ти добре ли си бе? :fubar: Ще ти се г-н Адвокатино да се разкарат профсъюзите, че да има повече кинти за такива като тебе... Платените защитници, съдирачи на кожи от закъсали хорица... Трудовото право да живей, живей, нали? Без синдикати и профсъюзи за каква демокрация говорим? :fubar:
Ти май не си добре, апле! каква връзка има демокрацията с тия паразити профсъюзите? :fubar:
Ти откъде мислиш си набавят средствата за да лапат? Нали от работниците? Да не мислиш, че работодателя се е засилил да им плаща? :@
Боже, боже колко мъка има по света... Ами плащаш ама нищожен членски внос на фона на това когато ти се наложи да ползваш защитата на синдиката. Аз в БГ съм била член на сидикатите винаги в областите, които съм работила и съм доволна била винаги, не съжалявам. И повече отпуска имаше в единия случай, и правна защита за сметка на синдиката ако те нарочат и изхвърлят. До последното не съм опирала, но колеги да! И помагаха при трудови злополуки. И за условията на труд се ангажираха да се борят, а пък накрая на годината от вноса като има хартък и банкетчета имаше... ;) Хубаво е, че има такива структури да изразяват мнението на служители/работници и да ги представляват, и да защитават правата им според възможностите си и според това, което ми позволяват законите в дадена държава. Тукашните ако нещо не си вършат работата и ви крадат членския внос това е друга тема... Ама нали в Канада уж такива работи не стават? :?:
apple

Мнение от apple »

Той слона май бил почнал да се събужда и да се ежи... ;)

Канада ще блокира още чужди инвестиции, ако не види „реципрочност“ ..............„Истинският проблем е, дали получаваме реципрочна откритост от други страни? И това е истинското предизвикателство. Знаете, можем да блокираме много повече инвестиции отколкото блокираме, но въпреки това нашият режим е един от най-откритите в света“..........
http://www.spekulanti.com/novini-amerik ... iprochnost" :y:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа: Боже, боже колко мъка има по света... Ами плащаш ама нищожен членски внос на фона на това когато ти се наложи да ползваш защитата на синдиката. Аз в БГ съм била член на сидикатите винаги в областите, които съм работила и съм доволна била винаги, не съжалявам. И повече отпуска имаше в единия случай, и правна защита за сметка на синдиката ако те нарочат и изхвърлят. До последното не съм опирала, но колеги да! И помагаха при трудови злополуки. И за условията на труд се ангажираха да се борят, а пък накрая на годината от вноса като има хартък и банкетчета имаше... ;) Хубаво е, че има такива структури да изразяват мнението на служители/работници и да ги представляват, и да защитават правата им според възможностите си и според това, което ми позволяват законите в дадена държава. Тукашните ако нещо не си вършат работата и ви крадат членския внос това е друга тема... Ама нали в Канада уж такива работи не стават? :?:
Нищожен ли? Я пак си помисли? Сравни заплатите на работниците в една компания без синдикати и в друга такава със синдикати. Навсякъде крадат, не само тукашните. Синдикатите са мафиотски и рекетьорски структури като цяло.
Аз работя в компания без синдикат и съм много доволна.
Междувпрочем работим проекти на големи real-estate компании, в които са инвестирани под формата на акции пари на доста синдикати. Няма да ти споделям как се управляват тези пари, защото ще ти стане лошо. Иначе ти си чакай защита и им вярвай - няма лошо! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

Bistra написа:
apple написа: Боже, боже колко мъка има по света... Ами плащаш ама нищожен членски внос на фона на това когато ти се наложи да ползваш защитата на синдиката. Аз в БГ съм била член на сидикатите винаги в областите, които съм работила и съм доволна била винаги, не съжалявам. И повече отпуска имаше в единия случай, и правна защита за сметка на синдиката ако те нарочат и изхвърлят. До последното не съм опирала, но колеги да! И помагаха при трудови злополуки. И за условията на труд се ангажираха да се борят, а пък накрая на годината от вноса като има хартък и банкетчета имаше... ;) Хубаво е, че има такива структури да изразяват мнението на служители/работници и да ги представляват, и да защитават правата им според възможностите си и според това, което ми позволяват законите в дадена държава. Тукашните ако нещо не си вършат работата и ви крадат членския внос това е друга тема... Ама нали в Канада уж такива работи не стават? :?:
Нищожен ли? Я пак си помисли? Сравни заплатите на работниците в една компания без синдикати и в друга такава със синдикати. Навсякъде крадат, не само тукашните. Синдикатите са мафиотски и рекетьорски структури като цяло.
Аз работя в компания без синдикат и съм много доволна.
Междувпрочем работим проекти на големи real-estate компании, в които са инвестирани под формата на акции пари на доста синдикати. Няма да ти споделям как се управляват тези пари, защото ще ти стане лошо. Иначе ти си чакай защита и им вярвай - няма лошо! :D
Абе ясна си ми! Както винаги каквото ти работиш, имаш, можеш и харесваш е добро, каквото не... е то е лошо, крадливо, пошло, грозно и т.н. и трябва да се забрани... Синдикалните лидери могат и да покрадват така както и всеки шеф, вероятно и твоят ама това не означава да се оставят работниците и служителите без изразител на волята им и защита на правата им. Що не си против браншовите организации или професионалните ордери тогава, ето там е обирджийство и спекула ако питаш мене... Членския внос отива за тоя дето духа, а за таксите за това да се включиш да не говорим...
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Ябълке, пределно ясно е, че нямаш никаква представа какво представлява профсъюзното движение днес в Канада. Ако имаше, пак щеше да псуваш, но по съвсем други причини.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа: Абе ясна си ми! Както винаги каквото ти работиш, имаш, можеш и харесваш е добро, каквото не... е то е лошо, крадливо, пошло, грозно и т.н. и трябва да се забрани... Синдикалните лидери могат и да покрадват така както и всеки шеф, вероятно и твоят ама това не означава да се оставят работниците и служителите без изразител на волята им и защита на правата им. Що не си против браншовите организации или професионалните ордери тогава, ето там е обирджийство и спекула ако питаш мене... Членския внос отива за тоя дето духа, а за таксите за това да се включиш да не говорим...
Не става въпрос въобще аз какво работя и че противоположното е пошло. Въпросът е принципен. Синдикатите са мафия и това е! Не случайно мафията в Щатите е процъфтявала именно сред синдикалните дейци, на които ти толкова се уповаваш.
Браншовите организации ни пазят хляба. Защо да съм против? Таксите и членският внос въобще не са толкова непосилни. Освен това до известна степен нормират и защитават клиентите, което хич не е толкова лошо за някой от другата страна на барикадата.
apple

Мнение от apple »

А да бе непосилен бил синдикалния членски внос ама този на ордерите не бил и като те изнудят да им кихнеш в началото солидна сума, че пък и да те приемели, да те поизпитали...някви наядени вече солидно браншовици... Всеки си има мнение!
Ето едно, две поздравчета за толерантните защитници на индийската инвазия... Ей тая песничка ще пеят скоро канадчетата пък и децата ви... http://www.youtube.com/watch?v=OJvmMmki100"
http://www.youtube.com/watch?v=Ew6qSf3pGLk" :rofl:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

c200 написа:Одобрявам да се изритват свръхзаплатени трудещи се със синдикален манталитет и да се назначават нови дихатели.
Глей ся, аз също одобрявам да се изритват тия със синдикалния манталитет (даже съм съгласен всички видове синдикати да се обявят за незаконни) и да се назначават нови дихатели, но само при едно условие - дихателите да са млади ситизънс или пърманент резидънтс. Всички останали мераклии, ако обичат да си чакат реда по съответните процедури за имиграция. Това нещо като Temporary Foreign Workers според мен лично трябва да бъде изкоренено от законодателството, защото НЕ СЪОТВЕТСТВА на никакви икономически реалности. Безработицата при младите дихатели е почти 16%.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
apple

Мнение от apple »

MrGeek написа:
c200 написа:Одобрявам да се изритват свръхзаплатени трудещи се със синдикален манталитет и да се назначават нови дихатели.
Глей ся, аз също одобрявам да се изритват тия със синдикалния манталитет (даже съм съгласен всички видове синдикати да се обявят за незаконни) и да се назначават нови дихатели, но само при едно условие - дихателите да са млади ситизънс или пърманент резидънтс. Всички останали мераклии, ако обичат да си чакат реда по съответните процедури за имиграция. Това нещо като Temporary Foreign Workers според мен лично трябва да бъде изкоренено от законодателството, защото НЕ СЪОТВЕТСТВА на никакви икономически реалности. Безработицата при младите дихатели е почти 16%.
Някой май го достраша от евтината конкуренция, а? ;) Икономическата реалност си е точно адекватна на процеса, който обсъждаме...търси се евтина работна ръка, без много, много претенции... А не като разглезените канадчета дето искат много и дават малко. На Канада явно така й изнася колкото и да се пърчи с подобни медийни раздувки, които отразяват неща, които отдавна са реалност. Просто този път по-наедричко са се развихрили и се дига топурдия от засегнатите... Като е на парче се мълчи и процеса си върви... То така или иначе кучетата си лаят, а кервана си върви по цял свят, де... Скоро ще пеем черната овца на индийски и китайски и ще се кланяме на Буда, Китайския дракон и Аллах навсякъде по света! :(
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Marto написа:Нищо нелегално тук, даже напротив от гледната точка на акционерите.

Другата компания е базирана в Индия. Нищо не ги задължава да наемат дори и един работник в Канада, но решават да го направят. Явно не успяват да намерят канадци за тези работни места. Сега, колко са търсили е отделен въпрос.
Не знам, министърът на емиграцията не мисли баш така:
However, it is against federal rules for any company to bring foreign workers into Canada temporarily if it will put citizens out of work.

The rules are very clear. You cannot displace Canadians to hire people from abroad,” said Immigration Minister Jason Kenney.
"Явно не успяват да намерят канадци за тези работни места" - и на теб ти е ясно, че това не е случая, а си е чисто и просто cost cutting. Не знам какво толкова се възбуждате със с200, това е ИТ отдел в банка, там профсъюзи никога не е имало и никога няма да има. Къде го подушихте тоя "синдикален манталитет", не мога да разбера? От поне 7-8 години насам банките аутсорсват ИТ позиции, тва да не е правителството че някой да развие "синдикален манталитет"?
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Мите, не знам защо като ме цитира, пропусна предходното изречение:
Единственото, което прави РБЦ е да сключи договор с друга компания за изпълнението на дейност Х, нещо, което досега е било правено ин-хаус. Нищо нелегално тук, даже напротив от гледната точка на акционерите.
Всъщност, знам - защото променя смисъла на написаното :)
speedy

Мнение от speedy »

Напълно е възможно да е нарушен законът, само че нарушителите са iGATE. А за RBC освен спестените пари остава и комарен PR.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

MrGeek написа:
Oффф, не знам. Според мен проблемът донякъде е, че доста от младите дихатели, дори и голяма част от образованите такива на практика нямат какво да предложат на един работодател. Има твърде много бакалавъри по art history и твърде малко завършващи инженерни специалности/тозни науки или vocational schools. Мисля оттам идва разминаването - хем безработица голяма, хем работодателите не могат да намират хора.

Не знам дали това отговаря на твоите наблюдения от първа ръка в ИТ сектора.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

speedy написа:Напълно е възможно да е нарушен законът, само че нарушителите са iGATE. А за RBC освен спестените пари остава и комарен PR.
:y:
Публикувай отговор