Какво да НЕ правиме когато получиме тикет.

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Какво да НЕ правиме когато получиме тикет.

Мнение от ablood »

Johnson написа:О да, сори пумпъл, ама всъщност делото е БЕЗПЛАТНО.
Това е опашата лъжа. Делото си го плащаш като поп, освен, ако случайно противникът не е направил големи пропуски и ти спечелиш. Случва се рядко, ама много се говори за това и хората си мислят, че е ежедневие.

Жена ми реши да се пробва да обжалва един тикет. Отидохме доста по-рано на делото и гледахме още 6-7 други дела:

Съдията: Защо мислиш, че не си виновен?
Обжалващият: Защото това и това.
Прокурора: Бъркаш, защото така и така.
Съдията: Виновен си.
Обжалващият: Ама...
Съдията: Тук не се спори. Следващият!

Същото стана и с жена ми.

Никой не спечели. Разходите по делото си ги платихме като попове.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

Kan_Tangra написа:Жалко само, че няма да пишеш след като мине делото.
Сега е лесно да се думкаш в гърдите, докато плаваш в чашата.
Пумпи е прав. Загубиш ли, плащаш разходите по делото. Може да не са милиони, стотина долара са, но въпросът е, че очевидно си доста некомпетентен.
След това, мит е, че полицаите не се явяват на делата. Явяват се на почти всичките. Мисля даже, си има специален упълномощен, който се явява вместо полицая, който ти е дал тикета. И НЕГОВАТА РАБОТА е, по цял ден да ходи по дела, които остроумниците създават.
Трето, полицая има срещу теб ДОКАЗАТЕЛСТВА. Тъй като добре си запознат, какво означавало да се "признаеш за виновен" в съда, и очевидно си гледал много филми за съдебни процеси, интересно дали знаеш, колко е важно да имаш ДОКАЗАТЕЛСТВА.
А радарите на полицаите се броят за такова.
Освен това, тоя полицай се е клел, преди да встъпи в служба. И неговата дума по една случайност стои малко над твоята, в съда. То ако беше иначе ще можеш да правиш каквото си искаш на полицаите на улицата. Без последствия.
Четвърто, като загубиш делото, чрез ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, няма да имаш право на обжалване.
Пето, ще трябва да си платиш като поп разходите по делото, за съдията, и за служителя от полицията.
Единствено безплатно ще е, ако случайно спечелиш. По-добре пусни тото.
Шесто, от застраховките няма да избягаш. Те пак ще те чакат. Добрата новина е, че едва ли ще се вдигнат с 2000 година. Виж ако правиш нова застраховка може да е различно, не знам.
Та така.
Поркай си, купонясвай до зори, няма лошо.
Но внимавай като говориш прибързано. Нека мине делото, а също и да ти изтече сегашната застраховка, и тогава пак отвори тема и давай акъл на останалите.
Не знам къв си и що си, НО, аз се бия в гърдите след като току що мина делото. Също така ако си мъж, ще сложиш 10 000 долара на масата като потвърждение на твоите думи, аз също слагам 10 000 долара, след което отиваме на която и да е сесия на съда, гледаме, и който печели, взима 20 000, НАВИТ?
И пич, твоите понятия за court and appeal court са толкова погрешни че е направо престъпление да си казваш мнението.
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

ablood написа:
Johnson написа:О да, сори пумпъл, ама всъщност делото е БЕЗПЛАТНО.
Това е опашата лъжа. Делото си го плащаш като поп, освен, ако случайно противникът не е направил големи пропуски и ти спечелиш. Случва се рядко, ама много се говори за това и хората си мислят, че е ежедневие.

Жена ми реши да се пробва да обжалва един тикет. Отидохме доста по-рано на делото и гледахме още 6-7 други дела:

Съдията: Защо мислиш, че не си виновен?
Обжалващият: Защото това и това.
Прокурора: Бъркаш, защото така и така.
Съдията: Виновен си.
Обжалващият: Ама...
Съдията: Тук не се спори. Следващият!

Същото стана и с жена ми.

Никой не спечели. Разходите по делото си ги платихме като попове.
И колко плати жена ти? Колкото пишеше на тикета ли? ХАХАХАХАХА. Прав си, ако загубиш, ПЛАЩАШ, но плащаш не разходите по делото, а си плащаш ТИКЕТА. Ох, една тайна майна, в цената на тикета са включени разходите по делото, независимо дали що поискаш процес или не, разходите по него вече са включени.

И един коментар, не знам какъв филм си гледал, но делото ВЪОБЩЕ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ. АМА ТОЛКОВА Е ДАЛЕЧЕ ОТ РЕАЛНОСТТА ЧЕ ПРОСТО НЯМАМ КОМЕНТАР. Само едно ще ти кажа, съдия който каже ВИНОВЕН СИ без да се обоснове, и без след това да зададе двата стандартни въпроса, толкова бързо ще излети от мястото си че просто няма и да се усети.
Последно промяна от Johnson на Чет Май 03, 2012 9:29 am, променено общо 1 път.
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

Та така, да продължа аз съдебната система и да не се разсейвам с идиотските изцепки на разни заблудени душици.
Първо, дотук разбрах че хората освен това не са и наясно със съдебната система на Канада, което според мене трябва да стане част от изпита за гражданство, но все пак има причина хората да са заблудени офци и да не си знаят правата, както и да е, за нас простосмъртните може да се каже че има 3 вида съдилища (които най често сте ви се наложи да ползвате):

1.Неформалният съд направен специално за тикетчета. В него атмосферата е НЕФОРМАЛНА, разбирай ако не се поклониш на съдията, и ако не му казваш постоянно YOUR WORSHIP, и ако нямаш юридическо образование, и ако не спазваш стриктно протокола, съдията НЯМА ДА ТЕ ОСЪДИ ЗА НЕУВАЖЕНИЕ НА СЪДА. Също така, обвинението (prosecution) обикновено също няма юридическо образование (този факт трябва да гърми топове в главата ви!!!!!), и също така обикновено е политическо назначена фигура, разбирай връзкар, който си има сладка службица, и който много много не му се напряга (в превод, ако му създадеш достатъчно работа, накрая просто ще те пусне по живо по здраво само и само да не се налага да се препотява).

2. Small Claims - това е нормален съд, пак неформален, сиреч ти можеш да се явиш сам, и който има само едно ограничение, той е за сума до 25к. Предимството му е че обикновено нямаш нужда от адвокат, явяваш се лично, и поради малката горна граница, ако другата страна прати адвокат.......ми то само разходите му са толкова за да си отвори едното око :). И пак съдията не гледа с добро око на адвокатите, и освен това съдията има правото да препитва защитата директно, под клетва, което в превод значи че ако излъже си получава криминалното досие.........разбирай, повече никой няма никога да го наеме на работа. Обикновено този съд е перфектен за да съдиш бивш работодател, особено след като има разни прецеденти в твоя полза.

3. Appeal court - това вече е сериозен съд. Дотам се стига ако сметнеш че присъдата която сте получили е несправедлива. Как се процедира: Примерно имате тикет, и получавате ВИНОВЕН присъда. Първо взимате transcript от вашто дело директно от офиса на съда, отнема няколко дена мисля, и струва....може би до 500 долара, само с този транскрипт, и малко общи приказки за добавка, и малко стандартни форми, оформяте един пакет и го пращате на appeal court, който го разглежда и се произнася за това кой е прав и кой не. Хубавото е че този съд е независим (няма връзкари), за Онтарио той се намира в Торонто, ако има интересна присъда тя става ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за цялата провинция, така нареченият ПРЕЦЕДЕНТ. Само за пример, благодарение на един имигрант в момента има прецедента да се иска напълно основателно ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДЕЛОТО ако обвинението не е дала FULL DISCLOSURE. No Comment. Другото хубаво на този съд е че наистина гледа под лупа всички факти, и наистина се хваща и за най-малкото им изнасилване.
pumpy

Мнение от pumpy »

Тези облози за 10к ми звучат на хълката. Аз не се отнасям сериозно към някой, който пише en gros. Не е ясно какъв тикет, за колко кинти, къде, каква застраховка. Изобщо НИЩО не е ясно, освен някакви гръмки фрази колко сме загубени всички, които спазваме закона и не обжалваме тикетите си, когато и ако ги имаме.
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

Та да продължа за стъпките за сборичкване на тикета. Но явно понеже и тука има объркване кво е това тикет, и защо вдига застраховката, ще кажа че най общо може да се каже че има 3 вида тикета:
1. Тикет за кола която НЕ Е в движение. Пример: паркинг тикет. Този вид тикет не вдига застраховката, по разбираеми причини.
2. Тикет за кола В движение и в нарушение на Highwae Act. Това се води провинциално нарушение, и вдига застраховката.
3. Тикет за кола В движение и в нарушение на Munipicality Act. Това се води нарушение на някакво местно локално правило, примерно 30км в зона на хора с увреждания примерно. И този тикет вдига застраховката.

За целта на защита и оборването на тикета, 3 вид се оборва по лесно от 2 вид, най вече защото въпросното нарушение на локалното комюнити може да не е добре формулирано, може полицая да не го напише правилно, може да липсват знаци, аве въобще има много много повече тънкости които не са изчистени и могат да доведат до прекратяване на делото преди въобще и да е почнало.

О да, кола се води в движение ако ключа на колата е пъхнат където трябва :)
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

pumpy написа:Тези облози за 10к ми звучат на хълката. Аз не се отнасям сериозно към някой, който пише en gros. Не е ясно какъв тикет, за колко кинти, къде, каква застраховка. Изобщо НИЩО не е ясно, освен някакви гръмки фрази колко сме загубени всички, които спазваме закона и не обжалваме тикетите си, когато и ако ги имаме.
Пич, аз съм готов да заложа 10 бона само и само за да защитя своето име. Казвам го най отговорно. Ако си мъж, уговаряме се за даден ден, събираме се няколко чиляка, за да има свидетели разбира се, отиваме заедно, зяпаме, гледаме, ако трябва и питаме директно, и който печели печели. А който само си вири оная работа да продължава да плямпа из форумите.....
Ох, да, пич, наистина ти препоръчвам да си прочетеш конституцията. С изненада ще разбереш че:
1. Всеки е НЕВИНЕН до доказване на противното.
2. ВИНОВЕН присъда може да бъде произнесена само от съдия след процес.
3. ВСИЧКИ имат правото да се явят на процес. Това включва и правото да не се явиш разбира се.
------------------------------
Та кво излиза? Че тези които спазват закона и отиват на процес са какви, закононарушители??????????? Пич, просто спри да пишеш докато не си написал още някоя простотия.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Е я сеа ни разясни на нас заблудените овчици точка 2 и 3, та да ни разковеш...
а) плащат ли се или не съдебните разноски?
б) в Appeal court плаща ли се за обжалване?
А, за парите, които губиш докато изгледаш всичките за деня дела к'во ще кажеш?
в) ако случайно загубиш плащаш ли лихви? (щото обикновено минава не малък период от време от началото до края) ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
becks

Мнение от becks »

Първото нещо, което трябва да си изясните е, че Johnson говори за Онтарио, а всички разбирачи коментатори за Квебек. Съдебните състеми в двете провинции са КОРЕННО различни.
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

Май наистина трябваше да уточня че става дума за Онтарио, ама то има ли нормален човек който би живял в друга провинция :devil:
Та, Бистра, както вече казах, когато получиш тикет, на него вече има цена, примерно 85 долара.
Ако решиш да платиш, плащаш 85 долара и това е.
Ако решиш да ходиш на процес и загубиш плащаш 85 долара и това. Лихва не се плаща защото си невинен до доказване на противното. Въпросните 85 долара можеш да платиш или веднага (съдията изрично те пита дали можеш да си го позволиш) или разсрочено, или в срок до 2 седмици мисля че беше.
За апелативният съд както казах се плаща около 500 долара но може и повече за да се поиска транскрипта от твоето дело, и понеже апелативният съд е нормален съд, има още някаква стандартна такса която се плаща, сиреч, както казват хората с опит, до 1000 долара може да ти излезе цялата сметка.
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

Забравих да спомена едно много важно предимство когато човек реши да се яви на процес, а то е че СИ НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО. И понеже съдът е претрупан от подобни дела, в зависимост от района разбира се, едно такова дело може да се проточи дори повече от година. В превод, една година вие няма да плащата по голяма застраховка каквото и да стане.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Е, мерси за отговора, де! Оказва се, че съдебните системи не са чааак толкоз различни. Та равносметката е, че от 85$ става на 1000$ + лихвите за периода, защото обжалването не е толкова скоростно + разходите от загубено по съдилища време.
Успех, както казах държавата се храни от ентусиасти като теб! (дано наистина да си спечелил)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Johnson
Баннат за 7 дни

Мнение от Johnson »

Както вече казах, човек трябва да се бори за правата си, а ако загуби......е, поне ще е спечелил 1г аванта с по ниска застраховка :)
Другото предимство на това човек да се бори, е че ако всички го направят, тогава съдилищата ще бъдат претрупани с дела, и резултата ще е или промяна на HighwaeAct примерно, или просто много дела ще бъдат прекратяване поради давност. Сиреч, всички можеме само да спечелиме от това.
Примерно само, за този тикет дето вече не е тикет, ходих два пъти на дело, и двата пъти имаше 25 обявени чиляка, от тях половината ги нямаше и съдията разгледа случаят им в тяхно отсъстие, още към 10 бяха си наели некакво местно бившо ченге да ги защищава (ама че идиоти!!!!!), останалите 5 бяха решили да се борят, но явно и те правиха първи стъпки, и от тях само 1 отложи делото си на първото дело (се моа), и само 2 спечелиха делото вторият път като бях.....
Само да спомена че само разглеждането на моя случай отне 1ч от времето на съдията, а сесията обикновено е то 10ч до 12ч. Сега, само си представете, ако всеки беше решил да направи като мене...........щеше да настане такъв живот, че само си викам ДАНО.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Надявам се знаеш, че когато те няма на делото автоматично го губиш.
Нямам опит от дела с тикети, но от други, да.
В Кебек цялото това упражнение не си струва, защото застраховките ни са ниски...това е.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

becks написа:Първото нещо, което трябва да си изясните е, че Johnson говори за Онтарио, а всички разбирачи коментатори за Квебек. Съдебните състеми в двете провинции са КОРЕННО различни.
:y: :y: :y:
Нещата, които Johnson пише за абсолютно верни за Онтарио!!!
Заключено