Бойко Борисов: Ще стигнем до края...
Re: Бойко Борисов: Ще стигнем до края...
Мод: Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти.
Верно е че си нов и се престараваш малко ама я ми кажи кое и къде сбърках че питам Арибу защо трябва да вярваме на него ???
На какъв принцип са избирани новите модератори ? въпрос към Линко и Коко гледам че няма такава тема в форума
Верно е че си нов и се престараваш малко ама я ми кажи кое и къде сбърках че питам Арибу защо трябва да вярваме на него ???
На какъв принцип са избирани новите модератори ? въпрос към Линко и Коко гледам че няма такава тема в форума
Последно промяна от radkoT на Пон Фев 15, 2010 12:51 pm, променено общо 2 пъти.
Aribu написа:Ако той е нормален ще даде начало на нормалност. Ще иска нещата да са такива, каквито той ги разбира за нормални. Това което вършат настоящите е театър и артистите не играят себе си а роли.Linko написа:Aribu, а кое би мотивирало един властник да даде "начало на нормалност"? Каквото и да разбираш под това понятие.
Как може да се заблуждавате, че нещо може да стане извън театъра, докато играят на сцената..
Абе да попитам....вие на театър не сте ли ходили бре????
Не сте ли наясно, че сценичните действия нямат нищо общо с действителността...алоооо събудете се бе балами!!!!!!!!
Мод: Участниците във форума са длъжни да спазват добрия тон на поведение, да не използват вулгарни думи и да се отнасят с уважение един към друг.

:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
Перачницата на "мръсни пари" в златният триъгълник Лихтехщайн,Австрия,Швейцария...... http://www.youtube.com/watch?v=F7d_uoxb ... CC&index=1 http://www.youtube.com/watch?v=rRRjAOvpjyk&NR=1Швейцарските банки не дават такава информация, то е ясно. Но има банкови чиновници които продават такава информация на заинтересувани правителства.
-
Вярно е Арибу , но за пръв път нещата изглеждат все по сериозни и по сериозни. до сега имаше само дим и пушек и то от време на време. Никога до сега не е било толкоз мащабни .Аз лично започнах да вярвам че БГ върви на добре и хората започват да набират кураж , все едно сме били под турско робство но със помоща на Европа това правителство показва желание за радикални промени .Знам че и в ГЕРБ има много недостоини мутри но има желание за промяна . АЗ предпочитам по малкото зло мъкар и то да е зло !! Мисля че сега се дават добри примери че никой не е недостижим и тези за напред ще имат едно на ум , преди да правят идиотщини ....сложно е ...Aribu написа:Излиза, че държавата вади нож на себе си, огладала се в огледало. Разпознава престъпник а това е част от самата нея. Замахва да го коли...ще счупи огледалото, ще си счупи ръката или...
има ли воля и сили за нещо нормално!?
Наблюдавайки журналистите, политиците, служителите по нета и екрана на телевизиите от тук, виждам, че желанието да си продължи живота в лъжа е по голямо и по силно от силата и волята на желанието да се даде начало на нормалност. Вероятно наслоената легенда, че така е в целия свят и мъскарите са навласт и в относително напредналите демократични страни е удушила всичко.
Лъжа е всичкото приятел. В структурите, които трябва да извършат разследванията са хора от миналото по най възловите места. Онези, които се пенсионираха, назначиха децата и внуците си там. Тези самите създадоха и "развиха" тази престъпност, развиха в кавички, защото тя си е държавна политика още след 44 година.Просто я изнесоха навън от структурите и директно тероризираха нищо незнаещите хора по села и градчета. След като нагнетиха нещата до степен такава, че хората да се откажват да поемат власт и отговорност на плещите си, защото многократно им показваха до каде довежда онези инициативните за това със скроени и контролирани разработки, сега се правят, че ги спасяват.
Нито в полицията по нейните горни етажи, нито в прокуратурата нито в съда има други хора, различни от тези, които създадоха и позволиха на това да се случва. Как сега ще е друго? Това как става...лягаш, преспиваш, ставаш и си друг?
За съжаление хората са наивници и считат заблудите за същество само в миналото, забравят бързо, колективната памет е къса а и едни други качества придобилото природонаселение помага на настоящото вчерашно да им притопля все един и същи обяд.
Нито в полицията по нейните горни етажи, нито в прокуратурата нито в съда има други хора, различни от тези, които създадоха и позволиха на това да се случва. Как сега ще е друго? Това как става...лягаш, преспиваш, ставаш и си друг?
За съжаление хората са наивници и считат заблудите за същество само в миналото, забравят бързо, колективната памет е къса а и едни други качества придобилото природонаселение помага на настоящото вчерашно да им притопля все един и същи обяд.
-
Ако съдим по миналото -наистина е лъжа, но да им дадем шанс да ни опровергаят този път . Времето пише историята .Аз искам да вярвам че нещата се променят в положителна насока и мисля положително , ако не вярваме в това което искаме да се промени -никога няма да се промени 

Не мога да вярвам в лъжата. Не мога да вярвам на хора, които познавам лично и знам какви мотиви ги водят и най накрая какви са скритите им помисли. Мога и сам да остана...всъщност така се усещах и вече в далечната 2002-2003 година, когато всички се прихласваха по царя, после оставиха да прехвърлят властта по директно на тези, които го довлякоха и поставиха в схема от която да извлекът само дивиденти за голямата си разработка. После почти никаде не срещах критични бележки по тези същите които днес всички плюете. Отново надежди на тях, днес пак надежди на същите.
Надежда има но тя не е в онези, които ти се плезят, пенявят или омайват от екрана. Тя е само ако ти и аз съумеем да сътворим нещо за да ги сменим, изхвърлим от там с воля и център, който не се контролира от тях.
Останалото е пак и пак и пак едно и също.
Надежда има но тя не е в онези, които ти се плезят, пенявят или омайват от екрана. Тя е само ако ти и аз съумеем да сътворим нещо за да ги сменим, изхвърлим от там с воля и център, който не се контролира от тях.
Останалото е пак и пак и пак едно и също.
Ау, бързо да връщаме тройната коалиция тогава!..Aribu написа:Не мога да вярвам в лъжата. Не мога да вярвам на хора, които познавам лично и знам какви мотиви ги водят и най накрая какви са скритите им помисли. Мога и сам да остана...всъщност така се усещах и вече в далечната 2002-2003 година, когато всички се прихласваха по царя, после оставиха да прехвърлят властта по директно на тези, които го довлякоха и поставиха в схема от която да извлекът само дивиденти за голямата си разработка. После почти никаде не срещах критични бележки по тези същите които днес всички плюете.

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Kое е това "нещо" бе, Aribu? Давай да го сътворяваме и да ги сменим.Aribu написа:Надежда има но тя не е в онези, които ти се плезят, пенявят или омайват от екрана. Тя е само ако ти и аз съумеем да сътворим нещо за да ги сменим, изхвърлим от там с воля и център, който не се контролира от тях
Ама кой ще сложим? И как ще убедим хората, че предложените от теб и мен са най-достойните и че ще си останат такива и след като вземат властта? И най-вече нали първо трябва да ти/ни повярват, че си/сме тия дето са достойни да предлагат и гарантират за най-достойните?
На всички тези и още много подобни въпроси намерил ли си отговорите?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Не съм ги намерил но те трябва да се търсят от хора, които са наясно, че сегашните и предишните (тройната кооалиция ) са си едно. В пространството се тиражира, че те са различни а когато слезнем в реалността по раьони и разгледаме институциите какво виждаме там Линко?
Айде да зачекнем Разлог... кои са бивши и кои настоящи?
Айде да зачекнем Разлог... кои са бивши и кои настоящи?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
И да намериш нещо което ще ти хареса и буди симпатия и доверие днес, Aribu, то изобщо не е сигурно, че ще е такъв и утре като вземе властта. Не знам дали я знаеш тая история дето на погребението на един човек дали думата на негов дългогодишен познат, с който делили пуст остров след корабокрушение цели 20 години. Довода бил, че той го познава най-добре. "Не го познавам изобщо", рекъл оня, "През тези години нито власт, нито пари видях в ръцете му, де да го знам що за човек е." Та така с честните и достойните.
Затова и в България за всеки който вземе властта и излъже очакванията на хората бива мигом създавана легендата, че всъщност е бил скрита номенклатура на комунистите. Щом и за бившият цар взе да се говори, че е подставено лице на комунистите какво да говорим за другите. Нито са толкова умни, нито прозорливи, нито прагматични и т.н. бившите секретари на ЦК на БКП или ДКМС, членове на Политбюро или окръжните партиини и комсомолски величия та да действат с визия за десетки години напред. Просто трябва да оправдаем по някакъв начин провалените надежди.
Както и едно време всеки провал се обясняваше с вражеските действия на фашистите, капиталистите и техните наследници...цели 45 г.
Затова и в България за всеки който вземе властта и излъже очакванията на хората бива мигом създавана легендата, че всъщност е бил скрита номенклатура на комунистите. Щом и за бившият цар взе да се говори, че е подставено лице на комунистите какво да говорим за другите. Нито са толкова умни, нито прозорливи, нито прагматични и т.н. бившите секретари на ЦК на БКП или ДКМС, членове на Политбюро или окръжните партиини и комсомолски величия та да действат с визия за десетки години напред. Просто трябва да оправдаем по някакъв начин провалените надежди.
Както и едно време всеки провал се обясняваше с вражеските действия на фашистите, капиталистите и техните наследници...цели 45 г.

Ама Линко...пак върти сучи и пак в едно и също се връщате и то не само ти...това е поголовно...
Обяснявате настоящите, сякаш не са същите...сякаш на очите и на собственото си познание неможете да се доверите а само на онова, което медиите втълпяват...
Погледни Разлог, разгледай институциите и кои бяха в тях служители и кои са днес..къде е тази разлика?
Няма я...синовете и внуците на тези същите секретари са по постовете и лостовете..какви други??
Обяснявате настоящите, сякаш не са същите...сякаш на очите и на собственото си познание неможете да се доверите а само на онова, което медиите втълпяват...
Погледни Разлог, разгледай институциите и кои бяха в тях служители и кои са днес..къде е тази разлика?
Няма я...синовете и внуците на тези същите секретари са по постовете и лостовете..какви други??
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ами, Aribu, такава си им е маята и затова е така. Кариеристът, нагаждачът, използвачът ще си намерят начин да се уредят при всяка власт и по всяко време. На такива не им пречи днес да са комунисти, утре демократи, вдругиден националсоциалисти и т.н. В Разлог, например, началник на полицейското е полк. Тома Добрев, който е брат на Николай Добрев. И двамата ги познавам много добре, още от времето когато Николай беше секретар на ЦК на ДКМС. Томата е абсолютен кариерист и нагаждач, но все пак по-малко талантлив от брат си, който за малко не стана министър-председател. Та той е заършил шуменското военно училище - специалност АИР и едно време го уредиха за командир на ракетния дивизион, след това го направиха командир на артилерийския полк, а сега е началник на районното управление на МВР. Смятай за какво става въпрос. През всичкото това време се смениха сума ти политически цветове на власт в общината, областта и на централно ниво а той си е все най-отгоре. Това си е талант, викам аз. Никой не може да ме убеди, че през всичките тези години на власт са били все комунистите и затова е така. Напротив, на власт са били все парите и облагите от тази власт, които в съчетание правят всички имали достъп до тях да са като близнаци, не, като клонинги направо. Ти и аз може и да се правим сега на демократи, на честни и принципни и искрено да си вярваме че сме такива, но замирише ли ни на власт и много пари със сигурност ставаме други. Аз не бих се клел в обратното или по-точно бих, ако съм убеден, че няма никаква вероятност да ги докосна.
Не бих се клел но май знам, че съм по инат от пари и власт та не се съмнявам, че бих устоял на корупционен натиск или при наложение за работа в корупционна среда...
Твоята логика е и логиката и на директора на днешната дирекция в областта ни, Костадин Титянов, член на БКП и син на служителя Титянов от ДС и първи приятел на Добреви, че всички сме еднакви мъскари и разликата ни е само от разстоянието до копанката.
Тази логика не я споделям, защото знам, че има и наистина хора с чест, способни да устояват на съблазни. В много дни се замислям, че наистина строго рилигиозните хора това ни го демонстрират ежедневно но ние не го виждаме. Тук има и смисъл и намирам пример в правотата на онези, които спазват заповедите с доброволни лишения..
Схващаш ли...не под страх и нагаждане към деня а по принцип. Тези хора и тези стари норми и традиции не случайно са изтръгнати за да неможем да се различаваме, кой колко струва. Сега всичко е само думи и лесно се променят след като накусят меда а ние неможем да преценим от кое прасенце каква свиня ще излезе.
И понеже всичко е отишло далеч, решението е тези, които са доказали, че немогат да се справят и не са това което трябва да са да се махнат. Лустрация.
Същевременно не се знае какви ще се качат, съответно връщането към християнските норми и традиции е задължително за да почнем да отчитаме качестовото сред количеството.
Но неотложното най вече сега е да не се допуска замазване на причините за бедите а те се крият в пораженията от последните 65 и повече години.
Всъщност проблемите на са дошли с съветските армии...проблемите започват още с просмукването на социалистическите идеи през прогресивните учители в началото на века. Те атакуват и подменят религиозните ценности и ние хората сме загубили ориентирите по които се разпознава човека способен да устоява на изкушенията. Следва мазалото и следствията с обладаване на държавата от малодушните и лесно податливите.
Твоята логика е и логиката и на директора на днешната дирекция в областта ни, Костадин Титянов, член на БКП и син на служителя Титянов от ДС и първи приятел на Добреви, че всички сме еднакви мъскари и разликата ни е само от разстоянието до копанката.
Тази логика не я споделям, защото знам, че има и наистина хора с чест, способни да устояват на съблазни. В много дни се замислям, че наистина строго рилигиозните хора това ни го демонстрират ежедневно но ние не го виждаме. Тук има и смисъл и намирам пример в правотата на онези, които спазват заповедите с доброволни лишения..
Схващаш ли...не под страх и нагаждане към деня а по принцип. Тези хора и тези стари норми и традиции не случайно са изтръгнати за да неможем да се различаваме, кой колко струва. Сега всичко е само думи и лесно се променят след като накусят меда а ние неможем да преценим от кое прасенце каква свиня ще излезе.
И понеже всичко е отишло далеч, решението е тези, които са доказали, че немогат да се справят и не са това което трябва да са да се махнат. Лустрация.
Същевременно не се знае какви ще се качат, съответно връщането към християнските норми и традиции е задължително за да почнем да отчитаме качестовото сред количеството.
Но неотложното най вече сега е да не се допуска замазване на причините за бедите а те се крият в пораженията от последните 65 и повече години.
Всъщност проблемите на са дошли с съветските армии...проблемите започват още с просмукването на социалистическите идеи през прогресивните учители в началото на века. Те атакуват и подменят религиозните ценности и ние хората сме загубили ориентирите по които се разпознава човека способен да устоява на изкушенията. Следва мазалото и следствията с обладаване на държавата от малодушните и лесно податливите.
Aribu,не се познаваме,но изглеждаш готин човек.Само бих искал да ти кажа,че няма сила която да ме накара да гласувам за полицаи или пък военни,пък били те и бивши.И не съм само аз дето мисля по този начин.