Съвет за лаптоп?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

IvHaydu написа:Значи единия от моделите, за които говоря, е Acer Aspire 3502LCi...
Sorry, грешката е моя, сам съм си сложил W-то :D.
В този случай TravelMate е по-добрия вариант, зависи каква е разликата в цената.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

IvHaydu, а какво ще кажеш за този модел.
Само с 50$ повече е от тези, които си си набелязал, освен това има 15.4 WXGA дисплей, както и Intel видео, и 512 MB памет... много по-добре като вариант ми се вижда...
Angie

Мнение от Angie »

Само в защита на AMD процесорите, макар че става дума за настолно PC - първото ми PC с AMD К6 от 98г. още работи - избрана от мен конфигурация, сглобена от провинциална фирмичка в BG.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Както казах - въпрос на лично предпочитание :-) не ми се спори по темата Intel vs. AMD - все едно да спорим за Торонто vs. Монреал :-)
Просто ми се искаше Боцо да даде някой и друг довод защо Compaq-а е добър лаптоп и защо би взел именно него (защото явно има и друга причина, която аз не съм видял без очила).
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

http://www.toshibadirect.com/td/b2c/toshibanotebook.to
Toshiba e s megdunarodna garancija.

I az ne si padam po AMD!
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Международната гаранция е нужна на хора, които пътуват напред назад - примерно 2-3 месеца в Канада, 2-3 месеца в България... Иначе няма смисъл - ако IvHaydu си седи само тук в Канада, не му трябва такава предполагам...
А в предишната ми фирма не продавахме Toshiba, така че за тях нямам наблюдение... хората казват, че са добра марка.

Между другото сигурно ли е, че дават международна гаранция - аз си купих хард диск за лаптопа Toshiba (вярно, че е различно от лаптоп) и няма международна гаранция...
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Да бях прочел сайта, дето го даде G_Rosi :-) както и да е - само лаптопите имат 1 година Worldwide гаранция.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

PoLuX написа:IvHaydu, а какво ще кажеш за този модел.
Само с 50$ повече е от тези, които си си набелязал, освен това има 15.4 WXGA дисплей, както и Intel видео, и 512 MB памет... много по-добре като вариант ми се вижда...
Мда, съгласен съм, само че нямам опция за него, а само между тези двата... И, честно казано, този ще ми е по-скъп не с 50, а с 207$, което вече не си струва... :wink:
Бутоните на клавиатурата на Травелмейт-а са под ъгъл 5 градуса, за да е по-удобно при пътуване (като в старата песен, хващай пътя, Джак :D :D ) - това е единствената разлика, която открих...
Абе то и аз какво го избирам толкова - и да го избирам, пак ще го сменям някога, и да не го избирам, пак ще бачкам на него... :D :D :D
За съжаление моите приятели от Сименс-Фуджицу тук не се продават, а са железни машинки...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

MrGeek написа: В този случай TravelMate е по-добрия вариант, зависи каква е разликата в цената.
Еми значи слушай човека, дотук само той се е изказал конкретно по въпроса :-)
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Между другото, 256 MB памет ще са ти безкрайно малко... като глътне видеокартата 64 от тях, съвсем ще клекне Windows-а...
Ако можеш, направи upgrade на паметта, не е скъпо, а си заслужава...
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

MrGeek написа:Смятам да не се съглася с някои твърдения. Acer е най-проспериращия далекоизточен производител (в холдинга влизат още марки като Aopen, Benq и др.), като смея да твърдя, че качеството на компонентите и изделията е отдавна по-високо от това на HP и DELL (за IBM няма смисъл да говорим, защото вече просто ги няма в този сектор).
Ех ако беше и прав..... :D но вярвай си...
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

PoLuX написа:Между другото, 256 MB памет ще са ти безкрайно малко... като глътне видеокартата 64 от тях, съвсем ще клекне Windows-а...
Ако можеш, направи upgrade на паметта, не е скъпо, а си заслужава...
Това ще е второто нещо, което ще направя, проверих, че може паметта да се ъпгрейдва до 2ГБ (2х1ГБ), 512МБ са около 80$...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

foxxbatter написа:
MrGeek написа:Смятам да не се съглася с някои твърдения. Acer е най-проспериращия далекоизточен производител (в холдинга влизат още марки като Aopen, Benq и др.), като смея да твърдя, че качеството на компонентите и изделията е отдавна по-високо от това на HP и DELL (за IBM няма смисъл да говорим, защото вече просто ги няма в този сектор).
Ех ако беше и прав..... :D но вярвай си...
Не влизам в спор, но защо смяташ, че Acer не струват?
bp_de

Мнение от bp_de »

Ivo zasto sa po ewtini - mi taq tema sme q dawkali pone 10 pati :D
az li4no ti kazwam - samo ako ti trqbwa 101% laptop togawa kupuwai - ina4e po4ti wsi4ki laptopi sa we4e ..... da izkara garanziqta i dowivdane.

Ina4e eto edin dowod -AMD ili Intel - Po spezifikaziq AMD iskat po dobre filfiltrirano naprevenie za MPU to - a towa zna4i powe4e i po skapi kondenzatori naprimer-saotwetno pak-wseki gleda da pooreve 4astite wlagani watre - tak4e pri AMD ima po golqm 6ans da e bagawa ma6inata.
Osobebno sled 1 -2 godini kato poizsaxnat kondenzatorite i puslaciite na zaxranwastoto naprevenie skoknat.

No wsi4ko si e i kasmet :D :D :D
ilka

Мнение от ilka »

mdaaa
sled kato taka i taka shte e ACER - njama goljama razlika :)
ne bih vzela nito edinija ot dvata - ne znam MrGeek kakvi aceri se prodavat v canada - no tez deto gi gledame tuk - rjadko sa chitavi ...
пак сме тук :-)
Заключено