emili_vn написа:Това, което много ме ме дразни и което не мога да разбера е, че от както съм тук (има-няма 8 месеца вече), много от хората, които срещам, се опитват да ме убедят, че трябва да мина на социал и че нямало друг начин - всички минавали от там и че това бил пътя.
много си изписала, не мога и нямам желание да отговарям на всичко, но със сигурност ще те посъветвам да смениш средата - попаднала си не там, където трябва. Само за сравнение, след 10 годишна имиграция тук, никога не съм срещала друг имигрант, даже от бг произход, който да ми е обяснявал по-горната "сентенция".
Емили, ти направо си поетеса ...
emili_vn написа:Старите имигранти - има такива, които плюят България, има такива, които плюят Канада, има такива, които плюят и двете държави (тези последните са най-зле и са най-нещастни според мен). ...
Срещнах доста хора тук и тези, които са от 10 и повече години, ми обясняват колко е хубаво в бг и как имали намерение да се връщат (в което лошо няма, стига обаче да са подготвени за реалността и възможностите там), как аз не съм знаела къде съм дошла и т.н. Ако не знаех къде съм дошла и какво ще правя тук, щях да съм разочарована и най-вероятно щях да съм хванала самолета обратно.
Да не говорим, че за 8 месеца докато не си на социал и се предполага, че работиш, си се срещнала с представителна извадка на "старите имигранти", че да ги класифицираш като в социологическо изследване ... нещастници разкъсани на два континента ... Кога успя да ги опознаш толкова отблизо хм ... Все пак според последните изследвания сме около 12 000 бг имигранти в Мтл и околности (имиграция между 1998 и 2008 г.) едва ли всички са таквиз "нещастници" мечтаещи да се върнат в България ... Уж не е добре да се обобщава за всички хора, даже според твоите писания. Хората са различни, толкова различни, колкото и еднакви

Вместо да се съсредоточаваш върху философията на бг имигрант, съсредоточи се върху собствената си, може пък и да се получи нещо ... различно.