Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Какво се случва в България?

Мнение от roumensp »

miteto написа:Виждам че тенденциозно си се постарал да избереш клипове дето подкрепят тезата ти. За съжаление на плювачи като теб и оня голямото добро утро от Ванкувър, типичната обстановка в механа в Банско е ето такава:
https://www.youtube.com/watch?v=JKHBFwGWYp0

https://www.youtube.com/watch?v=NuToXqcNOY0

Както вече написах, оркестър в носии изпълняващ народни песни. Няма пияни мутри и 100 килограмови каки по масите. Тия ги има предимно в чалготеките и в болното въображение на отбор Плюнка.
Ми аз не обичам и народна музика, как искаш да ми харесва ? От такива места бягам далече още от дете.
Винаги бих предпочел една ванкувърска кръчма, в която свирят джаз на живо или е тихо пред подобна селяния.
Може би ти липсват и сватбите дето един отбор цигани се изсипва пред блока и проглушава цялата махала, преди сватбарите да поемат нанякъде. :D
miteto написа:Тука отбора на кресльовците превключва от пълен стоп директно на четвърта скорост ако някой се осмели да каже че има нещо в България дето му харесва.
Според мен ти си тоя дето подскача, когато някой каже, че нещо не му харесало в България (храна в конкретния случай).
Ами ако ми харесваше, щях да се върна, не мислиш ли ? Отидох, видях и се разочаровах, това е, live with it.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

roumensp написа:
miteto написа:Виждам че тенденциозно си се постарал да избереш клипове дето подкрепят тезата ти. За съжаление на плювачи като теб и оня голямото добро утро от Ванкувър, типичната обстановка в механа в Банско е ето такава:
https://www.youtube.com/watch?v=JKHBFwGWYp0

https://www.youtube.com/watch?v=NuToXqcNOY0

Както вече написах, оркестър в носии изпълняващ народни песни. Няма пияни мутри и 100 килограмови каки по масите. Тия ги има предимно в чалготеките и в болното въображение на отбор Плюнка.
Ми аз не обичам и народна музика, как искаш да ми харесва ? От такива места бягам далече още от дете.
Винаги бих предпочел една ванкувърска кръчма, в която свирят джаз на живо или е тихо пред подобна селяния.
Че кой те кара да харесваш народна музика? Като не ти харесва, не ходиш - ама да казваш на българската народна музика - чалга и цигания, е глупаво. Не че и аз съм някъв лют фен на народната музика, ама вечер след ските да седнеш в механата - сачове и капама, камина, музика - просто различно преживяване.
Те и джаз фестивал имат в Банско, а аз не харесвам джаз - ама не бих почнал да плюя в темата за джаз-феста като някой комплексар...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа: За съжаление на плювачи като теб и оня голямото добро утро от Ванкувър, типичната обстановка в механа в Банско е ето такава:

За мое съжаление такава е обстановката не само в механа в Банско, но и в много български кръчми

Няколко облечени в "народни носии" (бродирана или щампосана риза и елек, черен панталон с или без ръб и черни обувки ) мъчат акордеон, две мандолини, кларинет, един дрънка дааре и се мъчи да свири и пее "кръчмарска музика" с или без певачка. Върха на програмата им е "Бяла Роза" и "Имала майка едно ми чедо Никола"
100-200-300 човека по масите се надвикват с усилвателите и ако случайно сервитьора ти обърне внимание (те па как издържат всеки ден по десетина часа не знам) поръчваш показвайки менюто и с пръсти щото шанса да те чуе и разбере е нищожен. Децата ... ех децата.
Ако имаш деца ги води по-често докато са малки у такава кръчма. От там до Лепа Брена и чалготеките е само една крачка.
Последно промяна от Ivan1007 на Чет Сеп 15, 2016 4:53 pm, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:... да казваш на българската народна музика - чалга и цигания, е глупаво. Не че и аз съм някъв лют фен на народната музика, ама вечер след ските да седнеш в механата - сачове и капама, камина, музика - просто различно преживяване.
Те и джаз фестивал имат в Банско, а аз не харесвам джаз - ама не бих почнал да плюя в темата за джаз-феста като някой комплексар...
Я ме цитирай къде съм казал, че българската народна музика е чалга и цигания. Казах че не съм харесал някакви пици и някои други неща в софийски ресторанти и ти скочи да ми обясняваш, че трябвало да ям кебабчета в България и бъргъри в Канада. :D Ще ям и харесвам каквото и където ми е кеф , капиш ? И докато не ме цитираш къде съм "плюл" можеш да викаш комплексар на себе си.
Последно промяна от roumensp на Чет Сеп 15, 2016 5:28 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Българската народна музика е чудесна! Ето пример за акапелна полифонична хармония:

За кръчмарската музика нищо не мога да кажа. Ти да не ги бъркаш, miteto?
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ivan1007 написа:
miteto написа: За съжаление на плювачи като теб и оня голямото добро утро от Ванкувър, типичната обстановка в механа в Банско е ето такава:

За мое съжаление такава е обстановката не само в механа в Банско, но и в много български кръчми

Няколко облечени в "народни носии" (бродирана или щампосана риза и елек, черен панталон с или без ръб и черни обувки ) мъчат акордеон, две мандолини, кларинет, един дрънка дааре и се мъчи да свири и пее "кръчмарска музика" с или без певачка. Върха на програмата им е "Бяла Роза" и "Имала майка едно ми чедо Никола"
100-200-300 човека по масите се надвикват с усилвателите и ако случайно сервитьора ти обърне внимание (те па как издържат всеки ден по десетина часа не знам) поръчваш показвайки менюто и с пръсти щото шанса да те чуе и разбере е нищожен. Децата ... ех децата.
Ако имаш деца ги води по-често докато са малки у такава кръчма. От там до Лепа Брена и чалготекитв е само една крачка.
По такъв начин може да се извърти и опише в негативна светлина каквото си пожелаеш. Хич не е трудно, за българина най-лесно е да хване да оплюе нещо. Примерно бих могъл да кажа:
Calgary Stampede - Няколко облечени в "каубойски носии" (карирана ризка и ботушки от крокодил) мъчат крави и телета. 100-200-300 дебели прасета се наливат от 8 сутринта с бира като невидяли. Ако имаш деца ги води по-често докато са малки на такива реднешки изстъпления. Оттам до тройка на публично място е само една крачка :rofl: (http://www.dailymail.co.uk/news/article ... llion.html" )
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

roumensp написа:
miteto написа:... да казваш на българската народна музика - чалга и цигания, е глупаво. Не че и аз съм някъв лют фен на народната музика, ама вечер след ските да седнеш в механата - сачове и капама, камина, музика - просто различно преживяване.
Я ме цитирай къде съм казал, че българската народна музика е чалга и цигания.
roumensp написа:Толкова от мен, а ти продължавай да си рупаш крилцата и да се кефиш на циганските механи в Банско
Тъй като в механите в Банско се свири предимно народна музика, излиза че точно това си казал.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:Тъй като в механите в Банско се свири предимно народна музика, излиза че точно това си казал.
Е аз с очите си виждам клипове с циганска музика в механи в Банско, на тоя форум, ама щом ти си казал - няма такива.
miteto написа:Примерно бих могъл да кажа:
Calgary Stampede - Няколко облечени в "каубойски носии" (карирана ризка и ботушки от крокодил) мъчат крави и телета. 100-200-300 дебели прасета се наливат от 8 сутринта с бира като невидяли. Ако имаш деца ги води по-често докато са малки на такива реднешки изстъпления. Оттам до тройка на публично място е само една крачка :rofl: (http://www.dailymail.co.uk/news/article ... llion.html" )
Ти на колко места в Канада и колко пъти в годината знаеш да има родео ? Колкото са кръчмите в БГ с циганска музика ли ? Земи се скрий вече, че ставаш смешен.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Продължаваш да си пъхаш гагата в спора между мен и Иван1007 без никой да те пита, пък после аз съм бил тоя дето подскача :D
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

tonich написа:Българската народна музика е чудесна! Ето пример за акапелна полифонична хармония ...
Да, тая музика е "малко" по-различна от кръчмарската и срещу нея нямам нищо против. Това е моя снимка от концерта на "Мистерията на българските гласове" в Chan Centre for Performing Arts във Ванкувър, така че очевидно не мразя нещо, просто защото е българско:

Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

румпи, обичаш ли суши или къри ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа:
Ivan1007 написа:

Ако имаш деца ги води по-често докато са малки у такава кръчма. От там до Лепа Брена и чалготекитв е само една крачка.
По такъв начин може да се извърти и опише в негативна светлина каквото си пожелаеш. Хич не е трудно, за българина най-лесно е да хване да оплюе нещо. Примерно бих могъл да кажа:
Би могъл.
Разликата е, че не си стъпвал на Calgary Stampede, така че не знаеш какво приказваш, докато аз съм бил на него поне десетина пъти, а на кръчми в България поне стотина последните 15 години. Избягвам тия с оркестри и певачки точно щото харесвам българска кухня и харесвам да чувам тези с които съм отишъл.
На Стампиди водех най-редовно дъщеря си по въртележките, а сега обичаме да ходим с жена ми на изложбите на животни - пиленца, всякакви домашни пернати, овце, кози, лами, магарета, коне, крави и какво ли не.
Тази година гледах състезание за впрегатни коне - колко могат да влачат. Не мисля, че ги мъчат - конете обичат да работят.

Има много концерти и то не само на кънтри изпълнители.
Напиването на Стампиди е скъпо удоволствие, но доста дечурлига го правят. Разликата е, че там където се сервира алкохол няма непълнолетни, а какво правят пълнолетни си е тяхна работа. Вярно, че секс на обществено място не е позволен, но мисля, че не е световна рядкост младежи да се натискат по паркове и градинки. Поне аз съм го правил навремето. Теб кво тъ бърка, че са правили тройка ?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:румпи, обичаш ли суши или къри ?
Обичам чимичанга, ама ми е пределно ясно, че нямаш идея какво е това. :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

бай Иване по добре циганско отколкото реднешко и малоумно, ама ти едва ли ще схванеш за какво ти се обажда ?

румпи, така си се промил че даже и не го осъзнаваш, ама най лошото е че никой не те разбира, нито тукашния форумен читател, нито твоя колега канадец, а си пееш сам като глас в пустиня
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
myhata II написа:румпи, обичаш ли суши или къри ?
Обичам чимичанга, ама ми е пределно ясно, че нямаш идея какво е това. :D
нямам си никаква !
аз съм простак , ям свински пържоли със шопска салата !
:yeah:
Стефан Цанев
Публикувай отговор