НЕ, на втори кабинков лифт в Пирин !

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
jovani

Re: НЕ, на втори кабинков лифт в Пирин !

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:Аз много добре ти схващам мъката, ама има океан разлика между България и Канада. :D

Канада е правова държава и тезата си можеш да поставиш и докажеш в съда. Желая ти успех.
Бългярия е посткомунистическа мафиотска държава в която няма независима съдебна власт и правителството е ръководено от баш мафиот-комунист.

Та няма да ти мине номера да се опиташ да легитимираш партията на дядо ти и престъпните му съратници и наследници. :D

Режимът дето защишаваш е обявен за престъпен. За съжаление това не доведе до осъждане на конкретни престъпници които ти се опитваш да реабилитираш. :D

Няма да стане.
За какъв съд става въпрос? Тезата ми е, че няма голяма разлика между ставащото в България и Канада и примерите ми го демонстрират.
И ти много добре го знаеш, но се правиш, че не го забелязваш, защото ти е по-лесно да търсиш другаде причината за личните си проблеми.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Ти си избери един съд
Произволен в Кянада. В който което и да било от индианско племе от пет човека та до който и да било ще осъдят и ошушкат до просешка тояга всеки нарушил законите и увредил природата.

Не български - те са с комунистическата мафия на дядо ти и наследниците му.

Тезата ти е пределно ясна, но с нищо не може да бъде доказана - има огромна разлика между ставащото в България и Канада. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:Ти си избери един съд
Произволен в Кянада. В който което и да било от индианско племе от пет човека та до който и да било ще осъдят и ошушкат до просешка тояга всеки нарушил законите и увредил природата.

Не български - те са с комунистическата мафия на дядо ти и наследниците му.

Тезата ти е пределно ясна, но с нищо не може да бъде доказана - има огромна разлика между ставащото в България и Канада. :D
Според твоите думи е така, но според моите примери е точно обратното.

И да ти кажа аз имам известен опит със съдебната система и знам как работи - и обикновенно печели страната, която има повече средства, а не този който е прав (като се има в предвид, че "прав" е относително понятие). Решения, базирани изцяло на политически мотиви се взимат и в Канада много често; а един познат евреин адвокат, роден в Канада ми каза че много често съдиите взимат странни решения, които в последствие създават сериозни главоболия за цялата система, защото както знаеш тук правото се базира на прецеденти. Питай познат юрист да ти обясни как стоят нещата и го махни този филтър най-накрая (или розовите очила или както там ги наричат из форума).

Мой приятелски съвет е да избягваш, доколкото можеш, правната система в Канада и да не разчиташ на това, че решението ще бъде взето на основание на доказателства или правота. Както казах аз съм имал малък прецедент като ищец (дреболия за няколко хиляди долара, даже си върнах част от парите по взаимно съгласие) като основната ми цел беше да разбера как работи системата - и това, което ти го казвам е с най-добри чувства, защото има хора, които го научават твърде късно.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
joro

Мнение от joro »

Битката продължава.
Последен опит за консенсус за Банско + стенограма
http://www.economynews.bg/%D0%BF%D0%BE% ... 68916.html"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
jovani

Мнение от jovani »

joro написа:Битката продължава.
Последен опит за консенсус за Банско + стенограма
http://www.economynews.bg/%D0%BF%D0%BE% ... 68916.html"
Ако наистина има такива опашки за съществуващият лифт, то мнението на голяма част от съфорумците, че:
- Няма достатъчно желаещи да карат ски в Банско, поради презастрояването, цените и пр. не е вярно.
Ако има подобен проблем в Канада, да има много желаещи да ползват лифт, но да няма необходимият капацитет решението би било 100% да се направи втори лифт.
Отбелязвам, че нямам лично мнение по въпроса, отдавна не съм ходил на Банско, това което пиша се базира на информацията, която получавам от нета.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

jovani написа: Ако наистина има такива опашки за съществуващият лифт, то мнението на голяма част от съфорумците, че:
- Няма достатъчно желаещи да карат ски в Банско, поради презастрояването, цените и пр. не е вярно.
Можеш ли да си тираж 2-3ма от тази "голяма част съфорумници".
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
jovani

Мнение от jovani »

ablood написа:
jovani написа: Ако наистина има такива опашки за съществуващият лифт, то мнението на голяма част от съфорумците, че:
Можеш ли да си тираж 2-3ма от тази "голяма част съфорумници".
Съгласих се, поправката би следвало да е "известна част от съфорумците", ако това си имал в предвид с "тираж" (предполагам си искал да напишеш "цитираш").
Но мога да цитирам поне 3-ма, ако не и повече от тези, които смятат, че презастрояването и високите цени са довели до намаляване на трафика от туристи.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Да, моля!
jovani

Мнение от jovani »

ablood написа:Да, моля!
Изпий си кафето първо, че много не те разбирам какво точно искаш да кажеш.
Прочети темата още веднъж и ще ги видиш сам, както и в други теми - индивидите са Мр. Гийк, Иван1007, оптикс, понякога Пумпи като минимум, но предполагам има и други.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

jovani написа: Но мога да цитирам поне 3-ма, ако не и повече от тези, които смятат, че презастрояването и високите цени са довели до намаляване на трафика от туристи.
Последно можеш ли, или ме пращаш сам да търся нещо, което аз твърдя, че не съществува?
jovani

Мнение от jovani »

ablood написа:
jovani написа: Но мога да цитирам поне 3-ма, ако не и повече от тези, които смятат, че презастрояването и високите цени са довели до намаляване на трафика от туристи.
Последно можеш ли, или ме пращаш сам да търся нещо, което аз твърдя, че не съществува?
Ами потърси първо - надявам се не те мързи да четеш, на мен скоро ми започва работният ден и нямам време в момента.
Ако поне още един прояви желание ще направя изключение и ще ги цитирам.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Някой може ли да каже колко хектара гори ще трябва да се изсекат за въпросния втори лифт и какъв процент представлява това от площта на парк Пирин? Любопитен съм да видя цялата патардия за 0.1% от площта ли е или примерно за 5%.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:Прочети темата още веднъж и ще ги видиш сам, както и в други теми - индивидите са Мр. Гийк
Той със сигурност я е чел, за разлика от теб. Интересно е да видим каква ще е следващата груба лъжа на другаря политкомисар джовани, който не може да чете дори това кой какво е писал в темата, а продължава неуморно да троли като чукча-писател, още рано-рано захапал емнайсе различни теми (а уж нямаше никакво време). :D :rofl:
MrGeek написа:Аз също съм за развитие на масовия ски спорт в България и за разлика от мухЪтЪ съм ЗА втори кабинков лифт на Банско
MrGeek написа:Аз вече казах, че нямам нищо против втория лифт в Банско.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
jovani

Мнение от jovani »

MrGeek написа:
jovani написа:Прочети темата още веднъж и ще ги видиш сам, както и в други теми - индивидите са Мр. Гийк
Той със сигурност я е чел, за разлика от теб. Интересно е да видим каква ще е следващата груба лъжа на другаря политкомисар джовани, който не може да чете дори това кой какво е писал в темата, а продължава неуморно да троли като чукча-писател, още рано-рано захапал емнайсе различни теми (а уж нямаше никакво време). :D :rofl:
MrGeek написа:Аз също съм за развитие на масовия ски спорт в България и за разлика от мухЪтЪ съм ЗА втори кабинков лифт на Банско
MrGeek написа:Аз вече казах, че нямам нищо против втория лифт в Банско.
В тази тема не си го казвал, но има твой коментар в друга тема http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 82&start=0
Явно цените не са проблем, щом има достатъчно желаещи.
Иван1007 откровенно твърди в тази тема, че презастрояването е довело до намалял брой туристи, което явно не е вярно.
Пумпи е третият, с което бройката е попълнена.

А ето и малко hypocrisy от линка по-горе:
Ivan1007 написа:Да, ама картата за Банско идва с няколко часа чакане за единствения кабинков в компанията на посетителите от Турция, които също ще се ометат за Австрия, когато не им искат визи за Шенген
Няма угодия за някои хора - който и каквото да направи все ще са недоволни - ни така, ни иначе.
Публикувай отговор