Ivan1007 написа:Ти си избери един съд
Произволен в Кянада. В който което и да било от индианско племе от пет човека та до който и да било ще осъдят и ошушкат до просешка тояга всеки нарушил законите и увредил природата.
Не български - те са с комунистическата мафия на дядо ти и наследниците му.
Тезата ти е пределно ясна, но с нищо не може да бъде доказана - има огромна разлика между ставащото в България и Канада.

Според твоите думи е така, но според моите примери е точно обратното.
И да ти кажа аз имам известен опит със съдебната система и знам как работи - и обикновенно печели страната, която има повече средства, а не този който е прав (като се има в предвид, че "прав" е относително понятие). Решения, базирани изцяло на политически мотиви се взимат и в Канада много често; а един познат евреин адвокат, роден в Канада ми каза че много често съдиите взимат странни решения, които в последствие създават сериозни главоболия за цялата система, защото както знаеш тук правото се базира на прецеденти. Питай познат юрист да ти обясни как стоят нещата и го махни този филтър най-накрая (или розовите очила или както там ги наричат из форума).
Мой приятелски съвет е да избягваш, доколкото можеш, правната система в Канада и да не разчиташ на това, че решението ще бъде взето на основание на доказателства или правота. Както казах аз съм имал малък прецедент като ищец (дреболия за няколко хиляди долара, даже си върнах част от парите по взаимно съгласие) като основната ми цел беше да разбера как работи системата - и това, което ти го казвам е с най-добри чувства, защото има хора, които го научават твърде късно.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...