Стрелба в парламента

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007

Re: Стрелба в парламента

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:Щом смяташ, че има връзка, следващият път като ходиш до Отава не забравяй да нашепнеш на ушенцето на охраната на парламента за бомбандировките в Белград .... Освен ако не те е страх, че ще те "заключат", както казва картинката (и май ще излезе права). :D
Аве чета, че са се разровили за видеомтериали и изказвания на стрелеца ... дали нема да се разровят и из тоя форум?
Дали ще ходим да носим цигари на някои съфорумци - я в затвора, я в психото? :lol:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Ivan1007 написа: Аве чета, че са се разровили за видеомтериали и изказвания на стрелеца ... дали нема да се разровят и из тоя форум?
Дали ще ходим да носим цигари на някои съфорумци - я в затвора, я в психото? :lol:
Като ти гледам мненията напоследък ми се чини и ти нещо си пренебрегнал емоционалната стабилност. Успокой се и по-леко с категоризациите.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ivan1007 написа: Аве чета, че са се разровили за видеомтериали и изказвания на стрелеца ... дали нема да се разровят и из тоя форум?
Що ве, в затвора нямат ли нет? Ти отде знайш кой откъде пише ся. :) Аз, като непушач - може ли нещо сладичко на свиждането? :)
Embrace your climate change!
Mielle

Мнение от Mielle »

Гледах около 3-4 заснети материала от оператори в/около Парламента.Някои неща разбирам,други не.
Но признавам си няма по-голяма извратения за мен когато кадрите показаха как екипа на Спешна Помощ качва простреляният войник в линейката и около 30 любителски мобилни телефона снимат всичко това.
Думи нямам просто!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Mielle написа:Гледах около 3-4 заснети материала от оператори в/около Парламента.Някои неща разбирам,други не.
Но признавам си няма по-голяма извратения за мен когато кадрите показаха как екипа на Спешна Помощ качва простреляният войник в линейката и около 30 любителски мобилни телефона снимат всичко това.
Думи нямам просто!
Е, що да е извратено? Аз пък не разбирам реакцията ти.
Щеше да е извратено, примерно, ако никой не беше повикал спешна помощ, а беше снимал. Имаше такъв случай в България, ако не ме лъже паметта. Той заливал бившата си приятелка с боя, щото посмяла да го напусне, а приятелите му заснемали гаврата наоколо с телефони...Другото е просто жажда за информираност. Често следствието се базира на случайно хванати кадри от любители фотографи. Преди 2 седмици се беше обърнал камион недалече от Бушервил и една моя колежка го беше заснела пътьом на телефона си за да ми го покаже. Аз идвам от противоположната посока на работа и нямаше как да го видя. То по тая логика тези, които преглеждат записите на секюрити камерите са все извратени типове. :tmi:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Mielle

Мнение от Mielle »

Ами за мен е извратено да се снимат /любитеслки/ мъртви хора,за другите не знам.
А ти защо го приемаш за нормално?
Представи си,че това е твой близък мъртав на носилка и някакви там хора снимат сцената като екшън...
Отделно да не говорим,че никога не е ясно с каква цел се снимат подобни клипчета и къде могат да се появят .
Малко RESPECT към жертвата в такъв момент!
А не на следващият ден да дават канадските знамена и колко много скърбим.
Поне така мисля.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Не съм гледала клипчетата. Ти убедена ли си че човекът е бил мъртъв или просто ранен? Доколкото знам е починал по-късно, не на място. Вижда ли се човекът на носилката или просто някаква си носилка отдалече? Нямам навика да снимам с мобилен телефон, но вярвам, че от определена дистанция не дава голямо увеличение и яснота на образа. Поне не такова, каквото би дал фотоапарат с професионален или полупрофесионален обектив.
Моята колежка беше снимала камиона от насрещното платно на магистралата. Жертви не се виждаха в интерес на истината, но вярвам не и е било, и това намерението - да снима мъртви хора. Въпреки че съм виждала в Интернет дори и такива кадри.
Действат стряскащо, да, но си извличаш поука да си по-внимателен на пътя и да си отваряш очите на 6.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Mielle

Мнение от Mielle »

Bistra няма как да съм сигурна в каквото и да било.Както и ти казваш-разстоянието,хората които се суетят,вижда се ясно обаче,че е войничето с поличката,но не и лицето му ясно.Около 4-5 човека от екипа на Спешна Помощ ,които се суетят и притичват и изведнъж /за мен най-нелепото/ една тълпа от около 30 човека щракат с телефони ,някои с усмивка все едно са видяли някоя звезда на червеният килим.
Точно това и изкоментирах,че аз лично съм много против всякакво заснемане на подобни любителски кадри ,тиражирането им и поставянето им в you tube примерно.Според мен трябва да има повишен контрол именно на тиражирането на подобни "сензационни" материали от всякакви хора.Тяхното разпространение е също толкова наказуемо колкото и всяко едно друго престъпление в нета.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

В Интернет пространството се извършват много престъпления. Не знам дали това е най-страшното. Може би е...за близките. За другите е просто сензация. Ако някой реши да въведе ограничения или наказания по такъв дребен повод ще ревнат веднага защитниците на демокрацията русофили, че им нарушават правата. Както знаем за добро или зло Интернетът е американско творение, така че няма оправия. Ако някой журналист изнесе на първа страница на вестника си обезобразеното тяло на твой близък е ясно, ще заведеш иск към него. В Интернет към кого да се обърнеш?
След смъртта на актьора Робин Уилямс се бяха изгаврили с дъщеря му, публикувайки фотомонтаж под фалшив ник на страницата и в една от социалните мрежи.
Жалко, ама някои дори и в този форум биха го одобрили, щото бил пияница и наркоман. :(
Вчера пуснах една тема за грешките в общуването между хората. Нямаше отзвук дори от нормално най-крякащите. Нищо. Ще го преживея! :)
Mielle

Мнение от Mielle »

Bistra ей тук си много права.
За мен се задава нов вид "тестване" на системите за сигурност да ги наречем.
Непосредствено след вашата случка може би сте разбрали за Jogger "bаrges into" David Cameron ,където клипчетата които се тиражират са как Jogger се насочва право към лицето на David Cameron и за секунди всява смут.Ама той си тичал кротко разбирате ли по улицата,а на кадрите ясно си личи как изскача незнайно от къде точно в момента в който Cameron,придружаван от други лица се насочва към колата си.
Всичките тези демонстрации в последните дни явно трябва да дадът някакъв урок на политиците.
Какъв ли е той? :?: и дали ще го проумеят :wasntme:
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Bistra написа:Не съм гледала клипчетата. Ти убедена ли си че човекът е бил мъртъв или просто ранен? Доколкото знам е починал по-късно, не на място. Вижда ли се човекът на носилката или просто някаква си носилка отдалече? Нямам навика да снимам с мобилен телефон, но вярвам, че от определена дистанция не дава голямо увеличение и яснота на образа. Поне не такова, каквото би дал фотоапарат с професионален или полупрофесионален обектив.
Моята колежка беше снимала камиона от насрещното платно на магистралата. Жертви не се виждаха в интерес на истината, но вярвам не и е било, и това намерението - да снима мъртви хора. Въпреки че съм виждала в Интернет дори и такива кадри.
Действат стряскащо, да, но си извличаш поука да си по-внимателен на пътя и да си отваряш очите на 6.
И приятелката ще трябва да е гений като теб :rofl: Значи снима в движение и не само нарушава закона, ами представлява реална заплаха за останалите, само и само после да постне сниманото, за да напомни на всички да си отварят очите на 6. Просто гениално. :rofl:
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Павел написа: И приятелката ще трябва да е гений като теб :rofl: Значи снима в движение и не само нарушава закона, ами представлява реална заплаха за останалите, само и само после да постне сниманото, за да напомни на всички да си отварят очите на 6. Просто гениално. :rofl:
Ама, той и мъжът и работи в нашето бюро, Генийчо! :P :D
За теб обаче няма втора възможност? Като си науми нещо и сус с рогите напред! :D
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

каква е връзката ??? :!:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

optics написа:каква е връзката ??? :!:
Връзката е: да внимаваш в кое бюро попадаш, че изглежда, може да е заразно! ;)
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Kpetrov написа: Връзката е: да внимаваш в кое бюро попадаш, че изглежда, може да е заразно! ;)
Абе най-добре си стой в къщи на социал и се радвай на "постиженията" на терористи в борбата срещу мръсния империализъм, който като капак на всичко и те хрантути! |(
Публикувай отговор