Времето в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Re: Времето в Канада

Мнение от klisurov »

Монреал не е в Топ 5 ;) [не знам ка да се избегне рекламата преди видеото]
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

klisurov написа:BTW, някой да препоръча елегантни кожени боти, издържащи повече от един сезон без да се разлепят ... минах и през тези, но се разлепиха на втората седмица :(
... единствените, които деянат са тези, но не стават за "интервю".
Става и с преобуване. Даже аз бих го препоръчала.
Няма нужда ботите ти да са елегантни. Носиш си допълнително класически половинки обувки, прясно обработени с вакса. Смяната става за секунди във фоайето, тоалетната или асансьора.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Bistra написа:
klisurov написа:BTW, някой да препоръча елегантни кожени боти, издържащи повече от един сезон без да се разлепят ... минах и през тези, но се разлепиха на втората седмица :(
... единствените, които деянат са тези, но не стават за "интервю".
Става и с преобуване. Даже аз бих го препоръчала.
Няма нужда ботите ти да са елегантни. Носиш си допълнително класически половинки обувки, прясно обработени с вакса. Смяната става за секунди във фоайето, тоалетната или асансьора.
Не ми създавай още един "битовизъм": Не ми се ходи с втори чифт обувки под мишница.
А и не ме кефи идеята да се шматкам из градО с туристически обувки ... в определени случаи предпочитам пеша или с градския транспорт.

Иначе за "интервю" си права: Дори и по джапанки може да се притича от колата до офиса :D

ПП Имам едни по-ниски и по-леки обуща, ама и те са грозни за по главната.
Не се бъзикам, изхвърлил съм над пет чифта обувки: Изкарват един сезон, а в началото на следващия вече са разлепени.
С pajar направо имах късмет, че сдадоха на втората седмица, т.е. още в гаранцията.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Хубави зимни боти си бях взела от един магазин, който вече не съществува. Марката беше Blondo, естествена кожа, специално обработени против сняг и дъжд. Изтраяха три или четири зими, джапане и сняг. Нямаха нужда от поддръжка и бяха достатъчно елегантни да се покажеш пред "чужди" хора. На моите само дръжките на циповете не издържаха, иначе още стават за носене.
http://www.blondo.ca/en/products/men"
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

Някои от най-добрите марки обувки, събрани заедно http://www.chaussuresledepot.com/chaussures-homme.html"
Личен фаворит - Merrell. Повечето им модели не стават "за интервю", но пък хубавото е че държат краката топли и сухи през зимата.
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Joya

Мнение от Joya »

Bistra написа:
Joya написа:Евентуално риенето на сняг би било неудобство ако нямаш мъж
Винаги се намира по някой съсед (за без пари) ;) или компания изпраща един батко с трактор срещу 230 $ на зима. :D
:rofl: за къща може и да минава номера, ама да викна съседа да ми отрие колата....при условие че жена му рие като багер, ще ме срам ;)
Миналата зима гледах през прозореца и се чудих на еманципацията им тук, всеки сам си копае колата, половината двор го чисти единия, другата половина другия. Не че нещо ама нашите си мъже по-биват сякаш :devil:
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

:rofl: Така си е, забелезал съм, че нашите моми мноо се пазат, да не се изпотят... :D
Dead Eyes See No Future
umeiko

Мнение от umeiko »

Joya написа:
Bistra написа:
Винаги се намира по някой съсед (за без пари) ;) или компания изпраща един батко с трактор срещу 230 $ на зима. :D
:rofl: за къща може и да минава номера, ама да викна съседа да ми отрие колата....при условие че жена му рие като багер, ще ме срам ;)
Миналата зима гледах през прозореца и се чудих на еманципацията им тук, всеки сам си копае колата, половината двор го чисти единия, другата половина другия. Не че нещо ама нашите си мъже по-биват сякаш :devil:
То да беше само двора....ми то те и раната делят, който колко и кога да купува, според предварително определен бюджет, нито по малко нито повече. Кой кога да готви. Кой кога да гледа децата. Кой кога кого да оправя :rofl: :rofl: :rofl:
Майтап няма, ама имам един колега, всеки ден като дойде на работа, умира от глад, а преди да си тръгне вечерта, винаги си взима сандвич....горкичкият.....ма такива са местните мацки, еманципирани, сиреч не готвят :puke:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Изображение
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

В същия дух - който и умопомрачен в Монтреал си е поискал скапания дъжд този уикенд, по-добре да не си признава!
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Май това лято трябва да сменям улуците:

Изображение
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Люта чушка ® написа:Някои от най-добрите марки обувки, събрани заедно http://www.chaussuresledepot.com/chaussures-homme.html"
Личен фаворит - Merrell. Повечето им модели не стават "за интервю", но пък хубавото е че държат краката топли и сухи през зимата.

Merrell - mine 2 :y:
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

ablood написа:Май това лято трябва да сменям улуците:

Изображение

Не е ли по-добре провинцията :D
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Joya написа:
Bistra написа:
А не баш така ,п о голямата част от българските мъже ни готвят,ни чистят, ни деца гледат. Тук добре си разпределят ролите.
-27 не ми хересва, ама +7 и дъжд е позле.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

IRA написа:А не баш така ,п о голямата част от българските мъже ни готвят,ни чистят, ни деца гледат.
Това от статистическо проучване на българските емигранти ли е, или на неколцината семейства, дето познаваш достатъчно добре?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Заключено