jovani написа:optics написа: .......както се казва "на вкус и цвет товарищ нет".
Напълно подкрепям мнението и аз смятам, че България може да не е идеалната, ама не е лоша страна + си е нашата си страна!
jovani написа:optics написа: .......както се казва "на вкус и цвет товарищ нет".
Е какво ти пречи? Вашингтон е само на 120 км. Можеш даже всеки ден да отскачаш и вечер да се прибираш пак на село.Californian написа:......много ми се иска да поживея малко и на източния бряг - Вашингтон или Бостон (Ню Йорк ми е противен, нямам идея що ме дразни толкова, има неща на света дето просто те дразнят и не знаеш що)
Значи VLSI системен дизайн в Бъркли си учил пък дращиш като девелопър на Java. Момко, ходил ли си скоро на някакъв доктор?Californian написа:......излезна нещо което познавам от първия
ми час по Систем Дизайн в УС Бъркли.......
В твоят случай след като си се чупил от Америчко след това си отишъл в ЮКей, където твърдиш, че имаш работна виза без ограничения. Там ти харесало, но по някакви причини си решил да ходиш в Канада, която в огромната си част (изключая Квебек) прилича повече на САЩ, отколкото на ЮКей, а на теб в САЩ не ти харесало. Трудно ми беше да те разбера, и накрая реших че не сме на едно и също интелектуално ниво, или имаме някакви други големи различия в мисленето, и ще ни бъде трудно да намерим общи точки за един нормален разговор.mufc написа:jovani,
не мога да те разбера в крайна сметка се чувстваш, че си се прецакал за това, че си в Канада ли?
Мрън мрън, че тук било така... мрън мрън, че пък там било онака...
Изборът навремето си е бил твой, така, че можеш да си мрънкаш сам на себе си.
Аз като се отказах от зелената ми карта след престой от 4г и половина там, момента на чуденето ми беше въпрос на няколко седмици, когато осъзнах, че просто не се виждам в дългосрочен план в щатите. Върнах се в България, отидох до американското посолство, попълних един формуряр, че се отказвам от статута ми на постоянно пребиваващ в Америка и им върнах картата.
При мен основните моменти, които ме накараха да си събера багажа от Америка бяха Високото ниво на уличната престъпност и високото ниво на стрес.
В финансово отношение си бях добре там, но не виждам как мога да живея щастливо в подобна среда.
Мисълта ми е като не те кефи там където си, направи преместване към друго място.
Възможно обяснение - електромерите дето отчитат онлайн вероятно имат интерфейс - както оутпут, така и инпут.optics написа:Не разбрах, как става тоя номер с надписването на сметките за ток. Нали на бележката пише какво е било показанието на електромера в началото и края на периода. Мен така ми бяха сбъркали една цифра в резултат на което сметката излизаше примерно 10-торна, обадих се те ми казаха че тоя път нищо няма да плащам, един месец ще гледат кво става и накрая ще кажат кво е. И кво - казаха че съм бил прав и на следващия път платих две (верни) сметки.
В зависимост кой район в САЩ с кой район в Канада сравняваме - има райони в Торонто, в които престъпността е доста висока от други в Лос Анжелис например...mufc написа:jovani,
в предния ми пост съм обяснил защо съм се разкарал от щатско. В Канада дали стреса и престъпноста на улицата са в такива размери???
jovani написа:В зависимост кой район в САЩ с кой район в Канада сравняваме - има райони в Торонто, в които престъпността е доста висока от други в Лос Анжелис например...mufc написа:jovani,
в предния ми пост съм обяснил защо съм се разкарал от щатско. В Канада дали стреса и престъпноста на улицата са в такива размери???
Ахъм, и аз така смятам, а уж наш'та провинция е от социалните! Като гледам родителите на приятелките, на дъщеря ми какви възможности имат, май ний (имаше ли "й" тука???) сме oт най-бедните.anxeli написа: До нас има едно частно училище за момиченца - Бранксъм Хол, нито едно бедно детенце не съм видяла там.
Ти си един добър пример за човек, дето след 2 имиграции зарязва приятелката си и тепърва го чака скок в неизвестността... Може да съм опак човек, ама май по ме кефи това, което съм си аз! Па нека да ми е зле и да ме критикувате по форума.mufc написа:Смених няколко града по двете крайбрежия бил съм и в централните щати... та съм си изградил обща представа.... идеята ми беше, че когато някой не го кефи някъде, вместо да плюе... да си стяга багажа и да се маха.
Просто дадох един пример за това с мен.