Кога започнахте да живеете по-добре?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор

Кога започнах да живея по-добре в сравнение с живота ми в България?

Още от летище "София"
19
21%
По-малко от 1 година
11
12%
1 до 3 години
19
21%
3 до 5 години
15
16%
5 до 10 години
10
11%
Повече от 10 години
1
1%
Никога, затова се върнах
6
7%
Още не съм постигнал нивото от България (моля споделете от колко време сте напуснали България)
10
11%

Общо гласове: 91
Аватар
Californian

Re: Кога започнахте да живеете по-добре?

Мнение от Californian »

jovani написа:
optics написа: .......както се казва "на вкус и цвет товарищ нет".

Напълно подкрепям мнението и аз смятам, че България може да не е идеалната, ама не е лоша страна + си е нашата си страна!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Californian написа:......много ми се иска да поживея малко и на източния бряг - Вашингтон или Бостон (Ню Йорк ми е противен, нямам идея що ме дразни толкова, има неща на света дето просто те дразнят и не знаеш що)
Е какво ти пречи? Вашингтон е само на 120 км. Можеш даже всеки ден да отскачаш и вечер да се прибираш пак на село. :D
Californian написа:......излезна нещо което познавам от първия
ми час по Систем Дизайн в УС Бъркли.......
Значи VLSI системен дизайн в Бъркли си учил пък дращиш като девелопър на Java. Момко, ходил ли си скоро на някакъв доктор?
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Не разбрах, как става тоя номер с надписването на сметките за ток. Нали на бележката пише какво е било показанието на електромера в началото и края на периода. Мен така ми бяха сбъркали една цифра в резултат на което сметката излизаше примерно 10-торна, обадих се те ми казаха че тоя път нищо няма да плащам, един месец ще гледат кво става и накрая ще кажат кво е. И кво - казаха че съм бил прав и на следващия път платих две (верни) сметки.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

jovani,
не мога да те разбера в крайна сметка се чувстваш, че си се прецакал за това, че си в Канада ли?
Мрън мрън, че тук било така... мрън мрън, че пък там било онака...
Изборът навремето си е бил твой, така, че можеш да си мрънкаш сам на себе си.

Аз като се отказах от зелената ми карта след престой от 4г и половина там, момента на чуденето ми беше въпрос на няколко седмици, когато осъзнах, че просто не се виждам в дългосрочен план в щатите. Върнах се в България, отидох до американското посолство, попълних един формуряр, че се отказвам от статута ми на постоянно пребиваващ в Америка и им върнах картата.

При мен основните моменти, които ме накараха да си събера багажа от Америка бяха Високото ниво на уличната престъпност и високото ниво на стрес.
В финансово отношение си бях добре там, но не виждам как мога да живея щастливо в подобна среда.

Мисълта ми е като не те кефи там където си, направи преместване към друго място.
Manchester United Football Club
jovani

Мнение от jovani »

mufc написа:jovani,
не мога да те разбера в крайна сметка се чувстваш, че си се прецакал за това, че си в Канада ли?
Мрън мрън, че тук било така... мрън мрън, че пък там било онака...
Изборът навремето си е бил твой, така, че можеш да си мрънкаш сам на себе си.

Аз като се отказах от зелената ми карта след престой от 4г и половина там, момента на чуденето ми беше въпрос на няколко седмици, когато осъзнах, че просто не се виждам в дългосрочен план в щатите. Върнах се в България, отидох до американското посолство, попълних един формуряр, че се отказвам от статута ми на постоянно пребиваващ в Америка и им върнах картата.

При мен основните моменти, които ме накараха да си събера багажа от Америка бяха Високото ниво на уличната престъпност и високото ниво на стрес.
В финансово отношение си бях добре там, но не виждам как мога да живея щастливо в подобна среда.

Мисълта ми е като не те кефи там където си, направи преместване към друго място.
В твоят случай след като си се чупил от Америчко след това си отишъл в ЮКей, където твърдиш, че имаш работна виза без ограничения. Там ти харесало, но по някакви причини си решил да ходиш в Канада, която в огромната си част (изключая Квебек) прилича повече на САЩ, отколкото на ЮКей, а на теб в САЩ не ти харесало. Трудно ми беше да те разбера, и накрая реших че не сме на едно и също интелектуално ниво, или имаме някакви други големи различия в мисленето, и ще ни бъде трудно да намерим общи точки за един нормален разговор.

Но понеже сега ме питаш директно - ще ти отговоря:
Аз лично прецених, че е много по-разумно да си намеря мястото в Канада, макар и не перфектна държава, отколкото да си губя времето и да гоня вятъра по други места. Имал съм възможност да пътувам на времето и знам, че няма перфектно място - там, където едно е хубаво, друго е лошо; или пък ако мястото е много добро там не можеш да живееш легално - ако можеше то автоматично "конкуренцията" би му изравнила качествата.

Това, което искам да кажа във форума, е че повечето проблеми, които съществуват в България или на друг място ги има и в Канада (в различна степен и в малко по-различна конфигурация - едни повече, други по-малко). Това не би ме накарало да се местя всеки месец напред-назад като муха без глава. Наместо това реших да се концентрирам в нещата, в които мога да прогресирам и да гледам по-философски на нещата, които ме не ми допадат. Това, че ми надписват малко тока, го компенсирам с висок доход и не ми прави впечатление. Ако и когато намеря време мога да се опитам да ги поборя енергото: електромерът който имам можел да бъде проверяван онлайн - така и не успях да разбера как, ама един ден може и да се насиля да го мъча пак този проблем. Никога не бях го споменавал преди във форума, защото съм критикувал много по-наболели според мен проблеми.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
jovani

Мнение от jovani »

optics написа:Не разбрах, как става тоя номер с надписването на сметките за ток. Нали на бележката пише какво е било показанието на електромера в началото и края на периода. Мен така ми бяха сбъркали една цифра в резултат на което сметката излизаше примерно 10-торна, обадих се те ми казаха че тоя път нищо няма да плащам, един месец ще гледат кво става и накрая ще кажат кво е. И кво - казаха че съм бил прав и на следващия път платих две (верни) сметки.
Възможно обяснение - електромерите дето отчитат онлайн вероятно имат интерфейс - както оутпут, така и инпут.
Иначе и ЧЕЗ нямаше да могат да надписват сметките в България (от примера на юнака в другият подфорум), ако всичко беше "кошер".
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

jovani,
в предния ми пост съм обяснил защо съм се разкарал от щатско. В Канада дали стреса и престъпноста на улицата са в такива размери???
Ти не знаеш дали съм на работна виза в Англия, защото никъде не съм го казвал. В Англия имам право да работя само в професия свързана със специалноста ми от дипломата... казано с две думи, нещо като ограничение имам за всичко извън това което съм учил. Не съм на неограничена работна виза. Но мога да си седя и работя там без да се съобразявам със някакви времеви срокове.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Лично на мен ми се срува малко смешно, да кажеш, че в Щатите имало голяма престъпност......тоест това зависи от района в който живееш....аз намирам града и ареата в която живея за по- малко престъпна от аналогичните арей в Торонто......статистики не ми се гледат - но важното е, че си оставям колата отключена къщата също и си живея един безгрижен живот при това в далеч не най скъпата ареа нито пък най-хубавото място, да не кажа че съм в Норт Сан Хосе - което уж се води за не от най-безопастните ареи..........същото не мога да кажа за нашите - живеещи в над 1милионна къща в хубав Торонтски квартал - на които им се е случвало да им разбият прозореца от колата пред къщата и да задигнат вътре забравеното яке и още подобни дребни престъпления....

Та извинявай, че съм в опозиция ;)

Но няма лошо де разбирам - тоест всеки говори спрямо изживяванията си, сигурно на доста хора им е смешно като кажа, че проблема пък на мен са ми това, че жените имат огромно самочувтвие в щатите и си харесвам Българките живеещи в България....
Последно промяна от Californian на Сря Ное 09, 2011 12:54 pm, променено общо 2 пъти.
jovani

Мнение от jovani »

в предния ми пост съм обяснил защо съм се разкарал от щатско. В Канада дали стреса и престъпноста на улицата са в такива размери???
В зависимост кой район в САЩ с кой район в Канада сравняваме - има райони в Торонто, в които престъпността е доста висока от други в Лос Анжелис например...

Иначе глобално подледнато проблемът с престъпността сме го разглеждали - Канада средно статистически е повече от 2 пъти по-сейф от САЩ, малко по-добре от България и около два пъти по-зле от водещи страни в Западна Европа и Източна Азия. Това е мнение, базирано на публичната информация за тежката престъпност - трудно е да се сравняват нивата на по-лека престъпност поради различните методи за дейта колекшън, различните класификации на престъпността, различното предразположение на индивидите да рипортват престъплението на полицията и т.н.

Нивото на стрес пък зависи не толкова от държавата, колкото от професията - в някои професии е по-високо, в други по-ниско. Различните индивиди също имат различно предразположение към стрес и т.н.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

jovani написа:
В зависимост кой район в САЩ с кой район в Канада сравняваме - има райони в Торонто, в които престъпността е доста висока от други в Лос Анжелис например...

Това е защото в Щатите има сегрегация, докато Канада е социална държава(с ниво на сегрегация като в България) тоест бедните дечица учат в същите училища в които и на финансиста "Алан Пейкоф".....това в щатите не можеш да го видиш.
Бедните си живеят в техния си зип код с техните си училища с техните си всичко.....и си имат съвършенно различна среда, както и средната класа си има своя среда, така и всеки си знае местенцето.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Kак може някой за цяла държава да ти каже с точност колко са стреса и престъпността :?:? Как го определи ти за щатите ? В Харлем и пуерториканската махала може и да е висока престъпността, не опита ли да смениш средата преди да хвърлиш картата ? Малко несериозно ми се струва. Не прави и в Канада така, нама да остане какво да хвърляш, освен ако не тръгнеш за Австралия след това. И в Канада има градове и квартали с по-висока престъпност, но обикновено ако не живееш там и ако не си африканец или сомалиец около 20год. не си особено застрашен. И ако не си ревностен велосипедист :!:.
Стреса си е стрес навсякъде, зависи от колеги, шеф, тип дейност, дали има/няма криза, конкуренция и т.н., много субективни фактори. Не знам с какво се занимаваш, но ако професията ти предполага спорове, стрес, конкуренция, а не ти понася, по-добре смени професията или свали летвата малко. Живота е кратък, но да не го съкращаваме допълнително :!:.
За бедните дечица не е точно така. До нас има едно частно училище за момиченца - Бранксъм Хол, нито едно бедно детенце не съм видяла там :D.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Смених няколко града по двете крайбрежия бил съм и в централните щати... та съм си изградил обща представа.... идеята ми беше, че когато някой не го кефи някъде, вместо да плюе... да си стяга багажа и да се маха.
Просто дадох един пример за това с мен.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

anxeli написа: До нас има едно частно училище за момиченца - Бранксъм Хол, нито едно бедно детенце не съм видяла там :D.
Ахъм, и аз така смятам, а уж наш'та провинция е от социалните! Като гледам родителите на приятелките, на дъщеря ми какви възможности имат, май ний (имаше ли "й" тука???) сме oт най-бедните. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Мда, аз нашия затуй не го давам на частно училище, да не вземе да се комплексира или да ми заиска пари за кокаин и/или открити мерцедеси след някоя и друга година :P ...
Последно промяна от anxeli на Сря Ное 09, 2011 2:01 pm, променено общо 1 път.
Циганите - на Сатурн !
jovani

Мнение от jovani »

mufc написа:Смених няколко града по двете крайбрежия бил съм и в централните щати... та съм си изградил обща представа.... идеята ми беше, че когато някой не го кефи някъде, вместо да плюе... да си стяга багажа и да се маха.
Просто дадох един пример за това с мен.
Ти си един добър пример за човек, дето след 2 имиграции зарязва приятелката си и тепърва го чака скок в неизвестността... Може да съм опак човек, ама май по ме кефи това, което съм си аз! Па нека да ми е зле и да ме критикувате по форума. :)
Публикувай отговор