Наистина това си е шуробаджанащина. Не знам как е в Онтарио, но тук в Квебек има някои фирми, в които е доведено до крайност- например в Ер Канада и Авеос беше нормално сутрин да слизат по 3-4 човека от една и съща кола:майка, баща и двете им деца. Рекордът , според моите статистики беше 6 човека от едно и също семейство. Според мен това е пагубно за бизнеса, защото именно конкуренцията и състезателното начало при заемането на един пост, позволява на работодателя да отсее най-доброто. За новопристигналите имигранти, това също е лоша новина, защото е трудно да започнат свястна работа, тъй като не познават никого, а постовете са необявени. Обявяват се постове, които са толкова "атрактивни", че за тях няма желаещи кандидати братовечеди и любовници на вече работещи във фирмата хора. Проблемите не са само при започване на работа , а и след това. Виждал съм редица парашутисти, които не се справят с работата си, но никой не ги закача, заради познатите им, както и заради солидарността която имат референтите помежду си, знаейки, че всеки има поне едно некадърно протеже

Разбира се има и свестни хора, но процентът им е значително по-малък от процента на свестните хора, които са заели длъжността чрез конкурс.