Английско училище за детето

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Joy

Мнение от Joy »

krimon, откъде направи заключение, че училища, членове на IBO=интернационални ? :shock: :shock:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ами чети, там всичко си е написано, не е умозаключение, а просто тройно правило :)
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Митце,грешка след грешка льо,льо.Ама си притцнавмам тцът,тцът,льо,льо. :D :D :D Тцака е катццо се цлуша жената льо,льо! Тцо хубаво ца казали хоратца-поицкай цъветц от жена ци и направи обратцното льо,льо :D :D :D Хихи-българцки ц табарнашки акцентц :shock: :shock: :shock: :shock:
Joy

Мнение от Joy »

krimon написа:ами чети, там всичко си е написано, не е умозаключение, а просто тройно правило :)
Да бе! :shock: :oops: Права си. Как не се загледах по-внимателно... :? Виж ти!
Благодарности огромни за линка, krimon! Ще седна да го проуча много внимателно.
Ами...взимам си думите обратно за другите провинции. :) :oops:
Joy

Мнение от Joy »

Абе хора, и какво излиза сега? :roll: Аз съм меко-казано в тъч...
Повечето реномирани частни училища и колежи също са "интернационални"? :shock:

krimon, ти ми разби всички представи, обърка ми понятията и ми скри шапката. :shock: :lol: :lol:
Flanker

Мнение от Flanker »

JOY написа:
krimon написа:ами чети, там всичко си е написано, не е умозаключение, а просто тройно правило :)
Да бе! :shock: :oops: Права си. Как не се загледах по-внимателно... :? Виж ти!
Благодарности огромни за линка, krimon! Ще седна да го проуча много внимателно.
Ами...взимам си думите обратно за другите провинции. :) :oops:
A, bravos - samo 9 stranicini tryabvaha znachi! Vij Joi nyamam nishto protiv mnenieto ti - vseki si gleda ot svoyata kambanariya, no da obyasnyavash i da davash akal na horata kakvo tryabva da izberat za decata si ili tryabva da si mnogo madra ili mnogo tapa! Vseki si meri sas sobstveniya arshin i spored nego si ima i mnenie, koe e dobro i koe ne! Inak i az smyatam che e po-dobre nai-napred da se uchi frenski, povtaryam frenski ne kebekarski i posle angliiski, pone za men e po lesno, no tova e moeto lichno mnenie izvedeno ot sobstveniya mi opit, validno nai-veche za men samiya! :beer:
Joy

Мнение от Joy »

Flanker, защо пък и откъде взе,че "давам акъл"? Казах си моето мнение и на никого не съм го натрапвала. :? Даваш или не даваш, всеки глава си носи на раменете...
А както виждаш, в спора се ражда истината. Ако не бяхме тук поспорили на 10 страници, много хора нямаше да се поровят и много от полезната информация нямаше да се излее. :?
Ако не друго, доста хора са се замислили...
ИМХО, винаги полезните неща са излизали наяве там където сме спорили.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

JOY написа:Абе хора, и какво излиза сега? :roll: Аз съм меко-казано в тъч...
Повечето реномирани частни училища и колежи също са "интернационални"? :shock:

krimon, ти ми разби всички представи, обърка ми понятията и ми скри шапката. :shock: :lol: :lol:
ама само мога да се радвам, ако съм била полезна :)

Ето още полезно инфо в тази област :

http://www.sebiq.ca/

Ама този път го разгледай добре, Джой, това е за Квебек :idea: - Société des établissements du baccalauréat international du Québec.
Alina

Мнение от Alina »

Повечето ми шефове са от French immersion schools и от тях знам, че един ден карат на Английски, един на Френски. Никой от тях няма акцент нито на Английски, нито на Кебекски(сори, ама това нещо не мога да го нарека френски).

Гинес, не само че не говорят френски, ами как си пръцкат на Квебекуа, няма да ти описвам.

Иначе ме кефи как си привключват от единия език на другия. Аз искам моите деца да учат в такова училище, по възможност, но силната половинка постави условието - да се намери училище с преподаване на Френски, не на Квебекуа, иначе в Католическо училище. Поне няма да има арабески.
Alina
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Alina написа: Никой от тях няма акцент нито на Английски, нито на Кебекски(сори, ама това нещо не мога да го нарека френски).
Оценката ми ти се вижда доста крайна. Предполагам, че в онтарийските училища има само французи преподаватели :wink: Квебекският език не е просто акцент нито това, което Гинес се опитва да имитира несполучливо. Това е остарял френски, който се е развивал очевидно в англофонска среда. Не виждам с какво е заслужил да му се подиграваме или да нападаме представителите му. Аз лично им се възхищавам, как въпреки всичко са запазили корените на френския език.

За наше учудване, не-родените франкофони, французите все пак го разбират доста ясно. Според мен, доста напомня на приликите и разликите между българския и македонския /диалект/ :lol: Все пак има и писмена култура - квебекска и френска - граматиката и правописът са същите. Всичко зависи от средата, в която се намираш, Алина. Ако имаш добре образовани кебекуа - и френско-кебекският им ще ти се струва "френски", ако насреща са ти хора, нестъпвали в храма на науката, ще получиш същото като от необразовани българи - не просто акценти, но и причудливи, едва разбираеми изрази.

Горе-долу това е. Не насаждайте омраза, просто става ужасно досадно да слушаме обясненията ви за "ква-куикъла" ... сори, обаче не сте попаднали на подходящите кебекуа. И на мен ми се случва да чуя от време на време кебешки, ама все по-рядко. Повечето е "интернешънъл" - все имигранти наоколо, интерпретации - всякакви. Образованите пак не говорят френски, ама вие го разбирате. Защо ли :wink:

Езикът е едно, друго е фанатизмът. Вие сега за какво сте се наострили срещу хорицата ? Какво ви пречи, нали сте си в Онтарио - да живее английския и долу Квебекската република ! :lol:
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

Alina написа:Повечето ми шефове са от French immersion schools и от тях знам, че един ден карат на Английски, един на Френски. Никой от тях няма акцент нито на Английски, нито на Кебекски(сори, ама това нещо не мога да го нарека френски).

Гинес, не само че не говорят френски, ами как си пръцкат на Квебекуа, няма да ти описвам.

Иначе ме кефи как си привключват от единия език на другия. Аз искам моите деца да учат в такова училище, по възможност, но силната половинка постави условието - да се намери училище с преподаване на Френски, не на Квебекуа, иначе в Католическо училище. Поне няма да има арабески.
Алина,
В тези училища понякога се учи сутрин единия език, а следобяд другия. Все пак повече се набляга на английския език; на френски се учат по-"маловажните" предмети - физическо възпитание, пеене, изкуства и т.н. Става въпрос за училищата, където семействата са англоговорящи и се предполага, че детето ще продължи образованието си на англ. език, а френския ще им е нужен за по-добра реализация в живота. Започват от детската градина (4 годишни). Едва ли ще намерите уилище с преподавател - французин, но както са ти казали, образованите "кебекоа" говорят приличен френски. Точно "арабеските" както ти ги наричаш говорят разкошен френски, ако са от бившите френски колонии.
За да ти приемат детето в католическо училище най-често изискват да си католик, но понякога си допълват бройките с други деца. Аз имам позната от Иран, чиято дъщеря учи в католическо училище. :lol:
Alina

Мнение от Alina »

Благодаря за градивната критика. :lol: Приема се. :oops:

Колкото до католическите училище - 2 българчета учиха доскоро в такова, и нито майката, нито бащата е католик. Е, в нашият случай това не е проблем, защото бащата е католик.

Колкото до френския - доскоро имаше разкошна преподавателка - французойка в Отавския Университет. Курса по френски се предлага там безплатно за студентите - фул тайм, а за останалите който иска си го плаща. Не знам сега коя е новата преподавателка, ще се записвам чак януарската сесия на френски.

И все пак - не ви ли кефи как си превключват от единия език на другия. Тук откриха частно училище, което писаха във вестниците че ще е 10 000$ годишно, където от 1 клас децата ще изучават Английски, Френски и Испански. Гарантираха до завършването и 3-те езика да бъдат като родни. Това е разбира се, за който може да си го позволи. Ако имаш 2-3 деца, това става много пари всяка година само за обучение.

А според вас, които живеете в Отава - Кои са най-добрите училища. Вие на какво сте се спрели.
Alina
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

Alina написа:Благодаря за градивната критика. :lol: Приема се. :oops:

Колкото до католическите училище - 2 българчета учиха доскоро в такова, и нито майката, нито бащата е католик. Е, в нашият случай това не е проблем, защото бащата е католик.

Колкото до френския - доскоро имаше разкошна преподавателка - французойка в Отавския Университет. Курса по френски се предлага там безплатно за студентите - фул тайм, а за останалите който иска си го плаща. Не знам сега коя е новата преподавателка, ще се записвам чак януарската сесия на френски.

И все пак - не ви ли кефи как си превключват от единия език на другия. Тук откриха частно училище, което писаха във вестниците че ще е 10 000$ годишно, където от 1 клас децата ще изучават Английски, Френски и Испански. Гарантираха до завършването и 3-те езика да бъдат като родни. Това е разбира се, за който може да си го позволи. Ако имаш 2-3 деца, това става много пари всяка година само за обучение.

А според вас, които живеете в Отава - Кои са най-добрите училища. Вие на какво сте се спрели.
Повечето частни училища са по толкова годишно. Ако повече от едно дете учи в училището има отстъпки, но все пак си е сериозен разход.
Ето ти едно реномирано училище (но за по-големи деца):
Macdonald-Cartier Academy
Pepon

Мнение от Pepon »

Ei tuka uchat decata na bogatite v Ottawa:

http://www.ashbury.on.ca/

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Alina

Мнение от Alina »

Хубави линкове, ама кажете нещо за малки деца и за простосмъртни. :lol: :lol: :lol:

А верно ли е, че за да отиде детето в добро училище от 1 клас трябва да бъде записано там няколко години преди това.
Alina
Заключено