Да се смея ли, или да плача?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
prace

Re: Да се смея ли, или да плача?

Мнение от prace »

myhata II написа:
prace написа:
ivandaman написа:
feather написа: P.S. В Канада няма кофи по улиците. Изкарват се навън само в дните за събиране на боклука. Нито клошари и клошарки (колкото и да ти е тъжно ;( ) с една сюрия безпризорни котки и кучета след тях.
Ако Ванкувър е все още в Канада е пълно с такива клошари с кучета и без кучета (За котки не си спомням). Бидона ми за рециклиране е наполовина изпразнен още преди да е минал камиона да го прибере.

Е така се раждат "urban legends" заради идеалистични мнения като горното.. Аз пък виждам много повече клошари, бездомници, бъмове и всякаква друга паплач в пъти повече от колкото в България..

Нищо против Канада, Харесвам и двете държави (БГ и Канада) но не ми е ясно защо много хора в тук безочливо лъжат за ситуацията в Канада като я идеализират все едно че е някаква съвършенна утопия..

Много пъти съм го казвал че за почти всяка идиотщина която се случва в БГ мога да намеря подобен еквивалент в Канада.
Ето един реалист, дето сутрин не го роси канадската роса и не си е купил розови очила. Точно така е Ванка. Циганите с каруците, които обикалят сутрин и ровят по кофите тук в София изглеждат в пъти по-елегантни от долната паплач, която съм виждала във БС по тротоарите с кашоните. Поне циганите са по-адекватни в главите и не са надрусани и напити и чакащи дозата метадон сутрин рано.
толкова ли са зле в БК ?
Не, душа. Но в БК климата е много мек и паплачта спокойно спят по кашоните. Има и приходящи от студените провинции.
tonny

Мнение от tonny »

prace написа:Не, душа. Но в БК климата е много мек и паплачта спокойно спят по кашоните. Има и приходящи от студените провинции.
Това е вярно и важи за зимата.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

speedy написа:
Ivan1007 написа:Жорко,
Да се смееш ли или да плачеш?

Трафикант спечели обществена поръчка за превоз на имигранти
Това е като в Канада. Първо - доброволец, показва, че става за работата и след това го наемат за постоянно...
Ъхъ само дето тоя е бил платен доста по-добре като "доброволец ". По-скоро като в Дивия Запад преди 150 години - разбойника става шериф.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

ivandaman написа:
feather написа: P.S. В Канада няма кофи по улиците. Изкарват се навън само в дните за събиране на боклука. Нито клошари и клошарки (колкото и да ти е тъжно ;( ) с една сюрия безпризорни котки и кучета след тях.
Ако Ванкувър е все още в Канада е пълно с такива клошари с кучета и без кучета (За котки не си спомням). Бидона ми за рециклиране е наполовина изпразнен още преди да е минал камиона да го прибере.

Е така се раждат "urban legends" заради идеалистични мнения като горното.. Аз пък виждам много повече клошари, бездомници, бъмове и всякаква друга паплач в пъти повече от колкото в България..
.
Кой ти е крив, че си се наврел у гетото?
Говори си за него и не обобщавай за Канада.
На практика, ако някой в Канада живее на улицата и рови по кофите или проси това е въпрос на негов личен избор.

Ще ми е интересно да видя подобна статистика за България:

http://www.humanservices.alberta.ca/hom ... 16052.html"
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

tonny написа:Тръгнах пеша, бях на 3-4км от този паркинг и гпс-а ми ме прекара през Yaletown. Досега не бях преминавал от там, останах изумен!
Еееее, задължително трябва да направиш разходка из целия район по северната дъга на сийуол-а на Фолс Крийк (от Бърард бридж на изток до Камби бридж). Ако хванеш Скайтрена най-добрия вариант е да слезеш на спирката на Олимпийското село и след това да тръгнеш пеша по Камби бридж (още от моста се правят уникални снимки) и след това слизаш долу и тръгваш по сийуола в западна посока към Гранвил и Бърард мостовете. Всъщност самото Олимпйско село е също доста добро място за обикаляне, както и цялата южна дъга на Фолс Крийк през Пазара на Гранвил та до Вейниeр Парк. Даже изобщо не трябва да се спира там, защото цялата тази плажна ивица на запад до UBC е пълна с култови места. В Йеилтаун са и едни от най-яките ресторанти. Аз си имам едно скрито място за паркиране, което малко хора го знаят под Гранвил бридж - винаги намирам място там дори през уикенда (само не го разгласявайте, да не тръгнат всички китайци да паркират там). :)
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

MrGeek написа: Аз си имам едно скрито място за паркиране, което малко хора го знаят под Гранвил бридж - винаги намирам място там дори през уикенда (само не го разгласявайте, да не тръгнат всички китайци да паркират там). :)
Аз бях сложил донейшън бин там когато се занимавах с това ;)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

fighter написа:Аз бях сложил донейшън бин там когато се занимавах с това ;)
Ултра стратегическо място е, при това в дебелата сянка на моста! ;) :rock:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
tonny

Мнение от tonny »

Нещо такова беше маршрута ми и гледката беше наистина възхитителна.
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа: На практика, ако някой в Канада живее на улицата и рови по кофите или проси това е въпрос на негов личен избор.
И в България е същото.
Ето ти и малко статистика
http://smart.dir.bg/dnes/news/9297362/"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

tonny написа:Нещо такова беше маршрута ми и гледката беше наистина възхитителна.
Пасифик стрийт също е доста представителна улица в този район, но най-добре е пеша (или с колело) по сийуола. Абе изобщо целия район е много добър. Едно време това е била силно индустриализирана (по стандартите на 19 век) зона, която в началото на 20 век е достигнала пика на упадъка си (и замърсяването) от този период, след което общината е изкупила земята. Възходът на новия Yaletown започва след Експо 1986-та и крупната сделка, която ситито сключва с най-богатия китаец по онова време (пък и в момента като канадски китаец от Хонг Конг, начело в класацията на милиардерите), небезизвестния девелопър Ли Ка-шинг (който слага Тръмп и още десет такива като него в малкия си джоб, но това е за друга тема). :D
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Ivan1007 написа: На практика, ако някой в Канада живее на улицата и рови по кофите или проси това е въпрос на негов личен избор.
И в България е същото.
Къде има статистика?
Я потърси в речника какво означава думата статистика

Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Ivan1007 написа: Кой ти е крив, че си се наврел у гетото?
Говори си за него и не обобщавай за Канада.
Мозъка ти е "Гето" на теб. Я се разходи с гугъл мапс "в гетото"

Това "гето" де факто е урбанизиран парк. Гора с таунхаус комплекси в нея и обстановката е като в малък планински курорт.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:
joro написа:
И в България е същото.
Къде има статистика?
Има статистика, как да няма? Изчислени са средните доходи на клошарите и просяците в България. Един просяк например си изкарва около 3000 лева, или към 2300 CAD на месец. За какво му е да работи? Или пък да емигрира?
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:
Ivan1007 написа:
joro написа:
И в България е същото.
Къде има статистика?
Има статистика, как да няма? Изчислени са средните доходи на клошарите и просяците в България. Един просяк например си изкарва около 3000 лева, или към 2300 CAD на месец. За какво му е да работи? Или пък да емигрира?
Че като изкарват по 3000 лева защо още са оръфани и смрадливи просяци ? Или викаш в БГ с 3000 на месец си просяк ... може, ако изпукваш всичко за наполенЪ и кубински пури като мухата. :D
joro

Мнение от joro »

roumensp написа: Че като изкарват по 3000 лева защо още са оръфани и смрадливи просяци ? Или викаш в БГ с 3000 на месец си просяк ... може, ако изпукваш всичко за наполенЪ и кубински пури като мухата. :D
Ами те когато просят са оръфани и смрадливи, а след "работния ден" се преобличат и отиват в кръчмите, където не можеш да ги познаеш.
Веднъж един просяк ми каза:
-Дай боте 1 лев да си купя хляб.
-Нямам 1 лев, имам 20 лева на цяло.
-Дай ги, аэ ще ти върна 19 лева ресто.
Публикувай отговор