Стрелба в парламента
Re: Стрелба в парламента
Почетния караул е военен ритуал, Георге, при който боеприпаси не се раздават както при наряда по караулната служба т.е. въоръжен наряд, или както е общоизвестното му наименование - караул. Почетния караул нищо не пази, той е за декорация.7George написа:Войникът бил герой, а не е можал да реагира даже. Трябва да пазят със заредени пушки, мисля. Тогава поне партньорът му на поста щеше да го защити и да подгони или опука лесно нападателя.
По-голямо недоумение буди забраната за носене на оръжие от вътрешната охрана в сградата на парламента. Явно народните избранници се страхуват някой да не насочи в даден момент оръжието срещу тях.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Ясно.Той плещи глупости, а ти си съгласна и допълваш с още глупости.Mielle написа:Ivan 1007 davidT е написал всичко,което бих отговорила и аз.
Жалко за загиналото момче,но това са рисковете на професията както загиват ежедневно хиляди други хора,жертви на своите професии.А колко загинаха в Донецк?Да,за теб може да няма много общо,но фактите са си факти.
Това се опитах и да кажа-смяна на системата,режимите,обществата,ценностите.
Какво като са се разхождали свободно хора в Парламента?
Един вид демонстрации малко колко са смели и охрана не им трябва.
Все пак сме 2014 година и много неща са променени по отношение на сигурноста![]()
Те сами си ги канят да ги нападат по този начин.
Така смятам.
Колкото до рефюджитата...имат общо,ама много общо.Толкова общо,че тепърва ще се чува.И това не е случайно,ама никак.Поканата към тях ,де![]()
Важно е,че сега много неща биха се пороменили,да видим....
Естествено и михътъ2 се е извъкал.

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Ivan1007 И ти смяташ тази "традиция" за нормална?
Недоумявам просто!
Или цитирам "депутатите се отбраняваха със знамената като с копия" дори си ги запазиха за спомен буди твоето възхищение?
В кой век живееш
А и ако тези хорица там се чувстват като в средновековието ами ОК нека там си останат.
Ако 90% от мненията тук не съответстват на твоето по-добре временно не ги чети,казвам го с най-добри намерения.
Между другото аз така и не разбрах ти коя теза защитаваш?
Обама отстрани да не кажем уволни шефката по сигурноста в Белият Дом при инцидента от миналият месец ще чакам с интерес да разбера какви мерки ще предприемат в Канада срещу този шеф по сигурноста
А като спомена Путлер хм в една друга статия си дърдорехме,че човека има апетити да влезе в Канада през Аляска.
Е,явно е ускорил процеса директно през парадният вход
Между другото днес прочетох един много интересен коментар поповод на поредната стрелба този път в гимназия в Сиатъл,който се доближава много точно до това,което аз искам да кажа.И ако двете новини са на 2 различни територии,то главният "герой" е от индиански произход.Та ето и коментара:
"Става дума за липса на морални, религиозни и ценностни задръжки, както и за висш егоизъм. Това МТВ поколение, расло с компютърни игри и хорър филми не вярва в Бог, нито е възпитавано в хуманизъм, щедрост и състрадание, а само в конкурентност и преследване на целите на всяка цена. "

Недоумявам просто!
Или цитирам "депутатите се отбраняваха със знамената като с копия" дори си ги запазиха за спомен буди твоето възхищение?
В кой век живееш

А и ако тези хорица там се чувстват като в средновековието ами ОК нека там си останат.
Ако 90% от мненията тук не съответстват на твоето по-добре временно не ги чети,казвам го с най-добри намерения.

Обама отстрани да не кажем уволни шефката по сигурноста в Белият Дом при инцидента от миналият месец ще чакам с интерес да разбера какви мерки ще предприемат в Канада срещу този шеф по сигурноста

А като спомена Путлер хм в една друга статия си дърдорехме,че човека има апетити да влезе в Канада през Аляска.
Е,явно е ускорил процеса директно през парадният вход

Между другото днес прочетох един много интересен коментар поповод на поредната стрелба този път в гимназия в Сиатъл,който се доближава много точно до това,което аз искам да кажа.И ако двете новини са на 2 различни територии,то главният "герой" е от индиански произход.Та ето и коментара:
"Става дума за липса на морални, религиозни и ценностни задръжки, както и за висш егоизъм. Това МТВ поколение, расло с компютърни игри и хорър филми не вярва в Бог, нито е възпитавано в хуманизъм, щедрост и състрадание, а само в конкурентност и преследване на целите на всяка цена. "
Бас държа, че традициитте ще се преразгледат и променят. Депутатите не им е работа да се въоръжават (а те и с юмруци могат да са добри, има го в много парламенти), обаче охраната трябва да е адекватна. Стига с тия екскурзии и свободен достъп до Парламента. Не че ще има голямо значение, следващият "удар" сигурно ще е някъде другаде. Той и без това Сената е за разпускане.
Embrace your climate change!
Правилно, Георге. Традициите са нещо хубаво, дори и когато са остарели и неразбираеми за младите, но докато не станат опасни. При положение, че нямаш изградена система за недопускане на въоръжено лице в сградата, да оставиш вътрешната охрана невъоръжема само заради добрите стари традиции, е малоумие. За което, рано или късно, се заплаща жестока цена.7George написа:Бас държа, че традициитте ще се преразгледат и променят. Депутатите не им е работа да се въоръжават (а те и с юмруци могат да са добри, има го в много парламенти), обаче охраната трябва да е адекватна. Стига с тия екскурзии и свободен достъп до Парламента. Не че ще има голямо значение, следващият "удар" сигурно ще е някъде другаде. Той и без това Сената е за разпускане.
То е ясно, че промени ще има. Дори и да не забранят достъпа до сградата (все пак е утвърдена туристическа дестинация), то контролът на входовете ще е висок - скенери, проверка на чанти и т.н. Да, това ще отблъсне голям брой туристи, но безопасността на народните избранници е по-важна от незначителните загуби на приходи в хазната. А и те винаги могат да бъдат възстановени с лека промяна на някой данък или въвеждането на нов.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
http://ottawacitizen.com/news/politics/ ... in-unarmed"
http://ww2.nationalpost.com/m/wp/blog.h ... d-fortress"
http://ww2.nationalpost.com/m/wp/blog.h ... d-fortress"
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
И аз четох вчера тези материали.Как да си обясним тогава ей тези кадри от това лято,когато заради едно уж "подозрение" се случва ето това на кадрите по-долу:
https://www.youtube.com/watch?v=LhRCZDjae" ?
Каквито и да са тези исторически факти за мен е напълно безотговорно.Съжалявам!
А ако пак се повтори?
А ако пак се повтори?
This video does not exist.Mielle написа:И аз четох вчера тези материали.Как да си обясним тогава ей тези кадри от това лято,когато заради едно уж "подозрение" се случва ето това на кадрите по-долу:
А ако пак се повтори?
Sorry about that.

Мерси,7George вчера нямаше проблеми,но нищо.
Идеята беше за клипчето тиражирано в тубата от това лято когато на летището в Торонто по подозрения за атентат,екипът за бързо реагиране въоръжен до зъби "влетява" в JET-a и започва проверка н пътниците.Сцените макар и на рутинна проверка са доста стряскащи.Това само за едно "подозрение" и асоциацията беше със случката пред Парламента,когато има вече реално въоръжен човек,но никакви мерки за сигурност.
С 2 думи за мен това е много лошо разминаване в понятията сигурност на гражданите или поне така изглежда отстрани.
Идеята беше за клипчето тиражирано в тубата от това лято когато на летището в Торонто по подозрения за атентат,екипът за бързо реагиране въоръжен до зъби "влетява" в JET-a и започва проверка н пътниците.Сцените макар и на рутинна проверка са доста стряскащи.Това само за едно "подозрение" и асоциацията беше със случката пред Парламента,когато има вече реално въоръжен човек,но никакви мерки за сигурност.
С 2 думи за мен това е много лошо разминаване в понятията сигурност на гражданите или поне така изглежда отстрани.
Службите за сигурност - и те са хора като нас, правят грешки и събират опит. Както и атентаторите. Така че, помагайте им. Ако видите нещо съмнително (у съседите) - въртите едно телефонче където трябва. 

- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:

Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- roumensp
Отново получаваш WTF. После нека ми разправят, че само Бистра спамела ...
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Ако погледнеш по-горното мнениеroumensp написа:Отново получаваш WTF. После нека ми разправят, че само Бистра спамела ...
превода му е see something, say something, където трябва!7George написа: Ако видите нещо съмнително (у съседите) - въртите едно телефонче където трябва.
Извинявай, че реалноста те дразни, но когато ти зададох сериозни въпроси ти ги подмина. Какво повече от WTF искаш?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- roumensp
Щом смяташ, че има връзка, следващият път като ходиш до Отава не забравяй да нашепнеш на ушенцето на охраната на парламента за бомбандировките в Белград .... Освен ако не те е страх, че ще те "заключат", както казва картинката (и май ще излезе права).