Бойко Борисов: Ще стигнем до края...

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Koko

Re: Бойко Борисов: Ще стигнем до края...

Мнение от Koko »

jovani написа:
anxeli написа:Още по-лошо, ще вземеш от джоба на Кирката и Тракториста, да дадеш на сър Джон намсикойси, успех значи :y: !
Имам доста приятели с доходи над 10К евро на месец в България, дето даже и не са чували за Трактористи - в момента по-голямата част от финансовите услуги в България се контролират от европейски инвеститори и Трактористите вече не играят. Още по-малко ако продуктът се изнася навън и не конкурира никого в България. Сметките им се връзват идеално за да си спестяват по 60-70 000 евро на година афтър таксес (което ще си остане една мечта за Канадските имигранти, дори и след 10 години на тръстиката).
Така и не разбрах, кои сектори от икономиката в България очакваш да дръпнат през следващите 10 години, за да се очаква че стандарта в България ще стигне този в Канада? И понеже и аз работя в областта на финансовите услуги - ще се радвам да разбера кои са тези финансови услуги чийто продукт се изнася и не конкурира никого в България.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
jovani

Мнение от jovani »

Koko написа:
jovani написа:
anxeli написа:Още по-лошо, ще вземеш от джоба на Кирката и Тракториста, да дадеш на сър Джон намсикойси, успех значи :y: !
Имам доста приятели с доходи над 10К евро на месец в България, дето даже и не са чували за Трактористи - в момента по-голямата част от финансовите услуги в България се контролират от европейски инвеститори и Трактористите вече не играят. Още по-малко ако продуктът се изнася навън и не конкурира никого в България. Сметките им се връзват идеално за да си спестяват по 60-70 000 евро на година афтър таксес (което ще си остане една мечта за Канадските имигранти, дори и след 10 години на тръстиката).
Така и не разбрах, кои сектори от икономиката в България очакваш да дръпнат през следващите 10 години, за да се очаква че стандарта в България ще стигне този в Канада? И понеже и аз работя в областта на финансовите услуги - ще се радвам да разбера кои са тези финансови услуги чийто продукт се изнася и не конкурира никого в България.
В случая говорих за себе си и своите продукти. В България се развиват телекомуникации, както и аутсорсинг на софтуер и техникъл съпорт. В бъдеще могат да се развиват много други бизнеси, които в миналото бяха невъзможни, поради липса на инфраструктура, бързи комуникации, дейта центрове и квалифициран персонал. Сигурен съм, че има много други сфери, които се развиват от позитивно мислещи и можещи хора, които не си губят времето да търсят у друг вината за своите провали.
Един хинт за теб - голяма част от "мръсното" производство - химии, цименти и т.н. ще се изнасят към периферията на ЕС по лесно обясними причини.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Koko написа:Така и не разбрах, кои сектори от икономиката в България очакваш да дръпнат през следващите 10 години, за да се очаква че стандарта в България ще стигне този в Канада?
Не очаквай изобщо да ти отговори. В партийната пропаганда от време оно идеята за светлото бъдеще винаги е била и ще си остане неизмерима. Или по-точно винаги ще се измерва в неясни степени на мъгливото и твърде далечно бъдеще. Виж за сметка на това може да ти извади безброй линкове за крашове на борсите, бюджетни дефицити на прогнилия капитализъм, пукане на ценови балони, боят на негрите или пък корупционни политически скандали от Ванкувър до Владивосток, упс, или май тва последното не трябваше да го включвам щото там успешно са прескочили няколко строя. :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
jovani

Мнение от jovani »

MrGeek написа:
Koko написа:Така и не разбрах, кои сектори от икономиката в България очакваш да дръпнат през следващите 10 години, за да се очаква че стандарта в България ще стигне този в Канада?
Не очаквай изобщо да ти отговори. В партийната пропаганда от време оно идеята за светлото бъдеще винаги е била и ще си остане неизмерима. Или по-точно винаги ще се измерва в неясни степени на мъгливото и твърде далечно бъдеще. Виж за сметка на това може да ти извади безброй линкове за крашове на борсите, бюджетни дефицити на прогнилия капитализъм, пукане на ценови балони, боят на негрите или пък корупционни политически скандали от Ванкувър до Владивосток, упс, или май тва последното не трябваше да го включвам щото там успешно са прескочили няколко строя. :rofl:
Пак добре, че давам факти и цифри, щото в твоите и на Арибу писанията има само общи приказки, и информация от завчерашните вестници, при това невярна.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Със сигурност Джовани, ти и твоите продукти непременно трябва да се върнете в Бг, най-малкото за да вземеш една нашенска девойка вместо нек'ъв местен мутант, и да и диплиш по 60-70 хил. евро на година. Успех, не забравяй да дойдеш и пак да се похвалиш.
А иначе всички тук сме планктон и прауд оф ит, но поне го осъзнаваме :). Дано да не се докаже общото, вярвам, опасение, че макар и риба, си дребничък за безоблачно щастие и на двете места.
Не съм се замисляла колко пари биха ме направили щастлива в Бг :). Достатъчно за да дам на всеки пенсионер, на всяко куче, да изгоня всеки крадлив чиновник, да платя да затворят всеки престъпник, да платя на всички катаджии, доктори и съдии за 30-40 години напред, да платя и за всички пътища, че и за майбаха ми ще ми е жал :rofl: ....
Ееех простотии :D! Развали ми се вкуса от хубавото вино на вечеря. Дано поне остатъка от вечерта да мога да спася ;).
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

jovani написа: В случая говорих за себе си и своите продукти. В България се развиват телекомуникации, както и аутсорсинг на софтуер и техникъл съпорт. В бъдеще могат да се развиват много други бизнеси, които в миналото бяха невъзможни, поради липса на инфраструктура, бързи комуникации, дейта центрове и квалифициран персонал. Сигурен съм, че има много други сфери, които се развиват от позитивно мислещи и можещи хора, които не си губят времето да търсят у друг вината за своите провали.
Един хинт за теб - голяма част от "мръсното" производство - химии, цименти и т.н. ще се изнасят към периферията на ЕС по лесно обясними причини.

Това са общи приказки, Джовани - нищо конкретно и нищо с което да защити твърдението си че след 10 години ще сме ги стигнали канадците.

Да, на теория могат да се развиват всякакви бизнеси, но аз те питам конкретно - според тебе в които точно сфери конкретно има шанс да се развие икономиката в България? Мислиш ли че телекомуникациите и аутсорсинга ще са достатъчни за да ги стигнем канадците?
Ако ще разчитаме на изнасянето на мръсните производство - за какво са ни всъщност? Сякаш си нямахме заводите от бай Тошово време дето бълваха само отрови. Е, вярно че доста от тях фалираха, но едва ли имаме нужда от нови такива.
Спор няма, че бизнес се прави от можещи хора, но когато държавата им е вързала ръцете и вместо да развиват бизнеса си, ги поощрява към това бизнеса им да потъне в сянка - какви са тогава преспективите?

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
jovani

Мнение от jovani »

anxeli написа:Със сигурност Джовани, ти и твоите продукти непременно трябва да се върнете в Бг, най-малкото за да вземеш една нашенска девойка вместо нек'ъв местен мутант, и да и диплиш по 60-70 хил. евро на година. Успех, не забравяй да дойдеш и пак да се похвалиш.
А иначе всички тук сме планктон и прауд оф ит, но поне го осъзнаваме :). Дано да не се докаже общото, вярвам, опасение, че макар и риба, си дребничък за безоблачно щастие и на двете места.
Не съм се замисляла колко пари биха ме направили щастлива в Бг :). Достатъчно за да дам на всеки пенсионер, на всяко куче, да изгоня всеки крадлив чиновник, да платя да затворят всеки престъпник, да платя на всички катаджии, доктори и съдии за 30-40 години напред, да платя и за всички пътища, че и за майбаха ми ще ми е жал :rofl: ....
Ееех простотии :D! Развали ми се вкуса от хубавото вино на вечеря. Дано поне остатъка от вечерта да мога да спася ;).
Драга ми Анксели - ще напиша и това си мнение преди да се ориентирам към приключване на работният ден:
Ами че ние и тук си плащаме за пътищата, докторите, съдиите, пенсионерите, катаджиите, кучетата и то скъпо и прескъпо. В България поне имаш избора да не плащаш за нещо, което няма да ползваш (на мен кой ще ми върне парите от пенсионните осигуровки, дето съм внасял в Канада?).
Дъ куесчън из - смол фиш ин а биг понд ор биг фиш ин а смол понд?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:Пак добре, че давам факти и цифри, щото в твоите и на Арибу писанията има само общи приказки, и информация от завчерашните вестници, при това невярна.
Факти и цифри чушки. Коко и Митето така и няма да ги дочакат. Ако беше погледнал фактите и цифрите дори само бегло, щеше доста трудно да преглътнеш фантазията за светлото бъдеще. Затова по-добре си разтягай локумите, макар и вероятността някой да им се върже е ултранищожна, освен ако не е пиян участник от поредния бузлуджански конгрес. :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Джованииии, Джованке...

Стандартът в България се бил увеличил ненамколко си. Странно, защо статистическата ти извадка е някъде от Виденовата зима насам. Да не би щото началния капитал на приятелите ти с пачките датира от там някъде?

А, също така, укриването на доходи е престъпление. Да, законът важи и за по-равните, както и за наследниците им.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Джовани, за да се разбере колко добре е развита икономиката на дадена държава (без да се гледат цифри от рода на БВП), най-добрият начин е да се погледне до колко съответната държава е в състояние да си произвежда сама транспортните средства – автомобили, кораби, самолети и влакове. Защото за да ги произведат трябва също така да имат много добре развити доста други индустрии от реалното прозводство, като металургия, машиностроене, електротехническа, химическа; също така компютърните и въобще новите технологии , а дори и някои видове услуги, като финансовите услуги например.
В световен мащаб държавите които могат да си произвеждат сами транспортните средства или поне някои от 4-те вида изброени по-горе, т.е. икономиките им са достатъчно добре развити включват – на първо място разбира се Г7, както и Русия, Китай, Индия, Бразилия и Швеция. Дано да не пропускам някоя друга държава.
В България преди години имахме някакво корабостроене, може би най-доброто постижение в областта пак от преди години беше “Балканкар”, но наколкото опита да се сглобяват различни марки чужди автомобили завършиха еднакво безславно.
Ако искаш да ме убедиш че можем да настигнем поне малко някоя от горните държави – кажи ми според тебе кога в България ще има някакво подобно производство?

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Но да оставим това настрана - това, което не мога да разбера е какво вие им казвате на хората дето нямат връзки в България, нито в Канада - елате тук, и тук ще сте последната дупка на кавала, но поне няма да имате вземане-даване с "комунистическата" мафия, като прикривате съществуването на местната "мафия", за която ще работят (и то ако имат късмет и са печени да се преборят с 250 000 излъгани камилчета като тях).
Аз на никого не съм казал "ела тук". Но се стремя когато мога да дам информация на такива, които вече сами са взели решението. Местната "мафия" съществува разбира се, но аз и преди съм ти го казвал - едно е да те управляват синове и внуци на овчари, крадци и главорези - друго е да те управляват синове и внуци на банкери и индустриалци ен-то поколение. Иначе политическата "мафия" управлява навсякъде по света. Кой си ти че да казаш на хората къде да ходят и къде не и кой им харесва да ги управлява и кой не?
jovani написа:На мен ми е интересно защо ме обвинявате, че съм си изсмукал информацията от пръстите, като съм единственият, който съм си написал доходите, посочил съм политическата мафия в Канада с имена - ако сте много по-прецизни защо не си напишете колко изкарвате и колко ви остава след като си платите сметките и моргиджа? Да не ви е страх да не се смеят в България на Канадският стандарт на живот? Аз мога да се заловя на бас, че Арибу например или е безработен или работи за под 10 долара на час, ама поне има свободно време да пише по форумите, да увлича други балъми на локумите си.
Не ставай смешен, какаво като си написал някакви цифри - найш кога вярвам на еди-си-кой анонимко в Интернет че написал "дохода ми е 50 бона на месец"? Много ви се иска (на теб и на "феодалите" в БГ) да изкарате всички емигранти в чужбина неудачници дето мият чинии за жълти стотинки, ама няма ги баламите вече ;)
jovani

Мнение от jovani »

Koko написа:Джовани, за да се разбере колко добре е развита икономиката на дадена държава (без да се гледат цифри от рода на БВП), най-добрият начин е да се погледне до колко съответната държава е в състояние да си произвежда сама транспортните средства – автомобили, кораби, самолети и влакове. Защото за да ги произведат трябва също така да имат много добре развити доста други индустрии от реалното прозводство, като металургия, машиностроене, електротехническа, химическа; също така компютърните и въобще новите технологии , а дори и някои видове услуги, като финансовите услуги например.
В световен мащаб държавите които могат да си произвеждат сами транспортните средства или поне някои от 4-те вида изброени по-горе, т.е. икономиките им са достатъчно добре развити включват – на първо място разбира се Г7, както и Русия, Китай, Индия, Бразилия и Швеция. Дано да не пропускам някоя друга държава.
В България преди години имахме някакво корабостроене, може би най-доброто постижение в областта пак от преди години беше “Балканкар”, но наколкото опита да се сглобяват различни марки чужди автомобили завършиха еднакво безславно.
Ако искаш да ме убедиш че можем да настигнем поне малко някоя от горните държави – кажи ми според тебе кога в България ще има някакво подобно производство?
Ето ме у дома и ще побързам да отговоря на този много добре зададен въпрос:
Към групата на изброените от теб държави спадаше също и бившата Югославия, но обстоятелствата я деградираха до това, което е сега, което не пречи на някои бивши членки на федерацията да имат едни от най-високите стандарти в източна и близки до тези на страните от западна европа: Словения и Хърватска.
България винаги е била малка страна (след последното си прераждане преди 120 години) и не би могла да си осигури независимото производство на транспортните средства. Нещо повече - липсата на суровини и основно на течни горива винаги ще ни държи поставени в изключително зависима позиция - не случайна е и борбата за втора атомна електроцентрала. В предвид на тези обстоятелства е неизбежно желанието за интеграция с по-големи икономически сили - много страни в Западна Европа са в подобно на нашето положение, но интеграцията им дава възможност да произвеждат продуктите със относителни преимущества и да внасят това, което не могат или не си струва да произвеждат. Дали това означава да бъдем зависими - да, със сигурност; но поне ни дава шанс да развиваме относителните си преимущества, наместо да се опитваме да произвеждаме неефективно в малки количества - колкото в по-големи количества се произвежда - толкова по-ефективно (евтино) е произвоството на единца продукт.
jovani

Мнение от jovani »

Мишоче, да не ми се разсърди нещо...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Не Джовани, що да ти се сърдя? Прост нямам доверие на хора които проповядват "Don't do as I do, do as I say" ;)
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:Не Джовани, що да ти се сърдя? Прост нямам доверие на хора които проповядват "Don't do as I do, do as I say" ;)
Или казано по друг начин: "practice what you preach".
Публикувай отговор