Средната заплата достигна 1123 лева

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
miteto
Модератор

Re: Средната заплата достигна 1123 лева

Мнение от miteto »

Pavel M написа:с грешка си.най забелязано може да излезеш по сухопътната граница с америка по простата причина че CBSA води запис на всеки канадски гражданин за ентри/ екзит от страната

такъв за кандските граждани по точно екзит от еърпорта не се води,само ентри
така,че ако ще се излиза незабелязано от страната само през еърпорта

запис за екзит се води и поддържа само за неканадски граждани и перманент резиденти
Това не го разбрах? На "еърпорта" паспорта ми се сканира при излитане. При излизане към Щатите с кола, никой канадски служител (CBSA) не ми сканира или дори поглежда паспорта, а само американският такъв. Та как точно CBSA води записа за екзит?
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

miteto написа:
Pavel M написа:с грешка си.най забелязано може да излезеш по сухопътната граница с америка по простата причина че CBSA води запис на всеки канадски гражданин за ентри/ екзит от страната

такъв за кандските граждани по точно екзит от еърпорта не се води,само ентри
така,че ако ще се излиза незабелязано от страната само през еърпорта

запис за екзит се води и поддържа само за неканадски граждани и перманент резиденти
Това не го разбрах? На "еърпорта" паспорта ми се сканира при излитане. При излизане към Щатите с кола, никой канадски служител (CBSA) не ми сканира или дори поглежда паспорта, а само американският такъв. Та как точно CBSA води записа за екзит?
на еърпорта може да ти сканират паспорта на излизане но това не влиза и не се пази в рекърдса.пази се смо датата на влизане и ном на документа с който си влязъл и то след 2012 год насам

поръчай си персонално травъл хистори за ентри/екзит и сам ще се увериш ,че досега ако си летял на някъде със самолета никъде не се вижда кога си напускал канада.само кога си с връщал.отнася се само за тия с канадско гражданство,за другите не
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Това за самолета хубаво, само не разбах как така при излизане с кола става "най забелязано" като дори не минаваш през канадски служител, какво остава за записване на рекърд?
Единствено записват на връщане, когате те питал кога си излязъл от Канада и кво му пречи на Батката да каже "Преди 2 седмици", а всъщност е излязъл преди 4 години и само си дръжи банкови сметки и адресна регистрация при приятел в Канада ;)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

американеца на влизане в щатите ти сканира паса и инфото отива на канада бордера
на връщане канадеца ти го сканира
няма начин да са те пуснали само с поглед в паспорта ти,задължителен скан
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Pavel M написа:американеца на влизане в щатите ти сканира паса и инфото отива на канада бордера
Сигурен ли си в тази част? Може и така да е, нямам представа. Ама може и да не е. Защо те питат на връщане кога си излязъл като би трябвало да им излиза тази информация след като ти тръкнат паспорта?
При това положение, как ще докажеш поне 20 години в Канада, освен да хванеш и да гърбиш още 12 години на тръстиката?
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

miteto написа:Това за самолета хубаво, само не разбах как така при излизане с кола става "най забелязано" като дори не минаваш през канадски служител, какво остава за записване на рекърд?
забележимо имах напредвид чи след скана на амер. бордер при излизане от канада инфото отива на канадския бордер и те го слагат в рекърдса и се пази
докато на самолета само сканират документа и не слагат инфото в рекърдса

не знам защо е така.такъв отговор имам от бордер агенцията.никога не съм напускал канада през еърпорта,но няколко пъти съм влизал в канада :lol:
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

miteto написа:
Pavel M написа:американеца на влизане в щатите ти сканира паса и инфото отива на канада бордера
Сигурен ли си в тази част? Може и така да е, нямам представа. Ама може и да не е.
При това положение, как ще докажеш поне 20 години в Канада, освен да хванеш и да гърбиш още 12 години на тръстиката?
Така е! През летището също им е известно, колко време те е нямало. |(
На една моя позната ѝ спряха кебекската здравна карта. Писмото се получи 2 или 3 дена преди да изтече допустимия период за отсъствие.
А той беше генериран в сухопътно напускане на страната и престой в Щатите + въздушно безсрочно отлитане към Булгаристан. :lol:
Ако беше така, че да не регистрират напускането, то тя би трябвало да си е все още здравно осигурена. За Кебек има изискване мин 6 месеца престой в провинцията за да не си загубиш здравно-осигурителните права. |(
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

miteto написа:
Сигурен ли си в тази част? Може и така да е, нямам представа. Ама може и да не е. Защо те питат на връщане кога си излязъл като би трябвали да им излиза тази информация след като ти тръкнат паспорта?
виждат мн добре кога си излязъл
питат те ти да декларираш колко дни си бил в щатите и след това следва въпроса-имате ли нещо за деклариране
защото стоките и цената които можеш да внесеш в канада за 1-2 или 5 или над 5 дни престой в уса са различни

излизаш със самолета и се връщаш със самолета.няма дата на излизане има само дата на влизане за да сметнат колко те е нямало
а защо си влязал-бил си на почивка в куба
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

Pyrelight написа:
miteto написа:
Сигурен ли си в тази част? Може и така да е, нямам представа. Ама може и да не е.
Така е! През летището също им е известно, колко време те е нямало. |(
На една моя позната ѝ спряха кебекската здравна карта. Писмото се получи 2 или 3 дена преди да изтече допустимия период за отсъствие.
А той беше генериран в сухопътно напускане на страната и престой в Щатите + въздушно безсрочно отлитане към Булгаристан. :lol:
Ако беше така, че да не регистрират напускането, то тя би трябвало да си е все още здравно осигурена. За Кебек има изискване мин 6 месеца престой в провинцията за да не си загубиш здравно-осигурителните права. |(
през летището не им е известно кога си напуснал а само кога си се върнал
пак да повторя поръчвал съм си травел хисторито от бордер агенцията за ентри екзит и ми дадоха само датите на ентри и номера на документа.за екзит никакво инфо само обеснението,че ;статистика; на напускане на канада от еърпортите и за канадски граждани не се прави и поддържа ,само за чужди граждани посетили канада и перманент резиденти живеещи в канада
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Pavel M написа: излизаш със самолета и се връщаш със самолета.няма дата на излизане има само дата на влизане за да сметнат колко те е нямало
Т.е. ти се водиш пребиваващ в Канада дори когато си пиеш ракийката в Русе? Хитрец си ти Андрешко, знаех си че ще скалъпиш нещо :D
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

:y:
miteto написа:
Pavel M написа: излизаш със самолета и се връщаш със самолета.няма дата на излизане има само дата на влизане за да сметнат колко те е нямало
Т.е. ти се водиш пребиваващ в Канада дори когато си пиеш ракийката в Русе? Хитрец си ти Андрешко, знаех си че ще скалъпиш нещо :D
:y:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Добре де, а за здравната карта дето Фифи спомена как става? Те ако не следят напускащите със самолети, нали всеки напуснал от години може да каже "бях на почивка в Куба" и здравната осигуровка ще му тече непрекъснато и когато иска може да се върне да се лекува в Канада? Ама все ми се струва, че канадския гавърнмънт едва ли е толкова прост?
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Фифи си измисля и говори глупости, както винаги. И, както винаги, като доказателство се пуска дежурното "една моя позната". :)

Никакво спиране няма на здравната карта при надвишаване на 183 дни отсъствие от Квебек, както и никакви предупреждения, че ще я спират и тям подобни глупости. Просто ако се установи такъв случай по някакъв начин, то от притежателя на здравната карта се иска да върне всички изразходвани през същата календарна година суми за здравни услуги. Това е.
Si vous ne respectez pas cette obligation, vous cessez d’être couvert pour toutes les années où vous vous êtes absenté 183 jours ou plus. La Régie vous demandera de rembourser le coût des services de santé reçus pendant cette période. Notez qu’elle effectue des vérifications ponctuelles afin de confirmer votre présence au Québec.
Линк -Séjours hors Québec

Стрина като ви каже "добър ден", бъдете сигурни, че е изгряла Луната. ;)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Ами тя тая "моя позната" беше женена за баща ми за кратък период от време. Та не вярвам той да ме е излъгал, че е получил писмо и са ѝ спряли осигурителните права. :lol:
Нямам нищо против да лъжете държавата, ама ако ви хванат се сърдете само на себе си! Да не кажете, че не съм ви предупредила! |(

П.П. Нормативни документи...булшит! Свали си галошите преди да почнеш да ги разясняваш, коуче (или коче, все тая)! :rofl: :D
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''