Какво се случва в България?
Re: Какво се случва в България?
Според едно друго изследване заплатите на българските програмисти са по- високи от тези на програмистите в някои други държави от ЕС.
https://money.bg/internet-it/izprevarva ... plati.html"
Различни организации- различни изследвания. И различни резултати.
https://money.bg/internet-it/izprevarva ... plati.html"
Различни организации- различни изследвания. И различни резултати.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Жорко,
Нали се разбрахме уж да се държиш малко по-сериозно. Това дето си го пуснал не може да мине за проучване дори в пенсионерски клуб на БьеСьеПе.
Поинтересувай се кой е Добри Божилов и спри да се излагаш.
Нали се разбрахме уж да се държиш малко по-сериозно. Това дето си го пуснал не може да мине за проучване дори в пенсионерски клуб на БьеСьеПе.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
И проучванията, дето слагат България след Индия и Виетнам също ми изглеждат несериозни.Ivan1007 написа:Жорко,
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Не знам Жорко.
Добри Божилов и money.bg срещу фирма, която се занимава с това професионално, цитирана от WSJ и Fortune, преценявай сам
http://blogs.wsj.com/indiarealtime/2015 ... the-world/"
http://fortune.com/2015/09/22/it-pros-salary/"
Добри Божилов и money.bg срещу фирма, която се занимава с това професионално, цитирана от WSJ и Fortune, преценявай сам
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Сравненията на средните эаплати не винаги дават реална представа за ситуацията. Като пример мога да ви дам Косово, където средната заплата е по-висока от тази в България и Румъния. Но това не означава, че хората там са по-богати. Просто там безработицата е над 50% и заплати получават предимно управляващите и държавната администрация. В едно косовско село само кмета взима эаплата и там средната заплата е равна на кметската.Ivan1007 написа:Не знам Жорко.
В България броят на програмистите расте с големи темпове през последните години. Това аэначава голям брой начинаещи, чиито заплати са по-ниски от тези на програмистите с повече стаж. Освен това сравняването на България с Индия, Китай е неуместно заради разликата в мащабите- един град в Китай е колкото две Българии. Инвеститорите в държави с население над милиард не бива да се сравняват с инвеститорите в малка държава с население около 7 милиона. Нормално е в Индия да има по-големи софтуерни фирми с повече мениджъри и старши програмисти, които изпълняват много по-големи проекти.
- Kan_Tangra
Смешник трагичен,Ivan1007 написа:Танграта,
Скрий се някъде и спри да се изхвърляш като чикия на пясък.
http://m.standartnews.com/balgariya-obs ... 10521.html"
3358 лева в момента са 2500 канадски долара, което е прилична заплата за касиерка в КалгариКооп.
Лани средната заплата на програмисти в Калгари е била 40 долара на час, което при 40 часова седмица е грубо към CAD7000 на месец или близо 3 пъти повече
http://www.livingin-canada.com/salaries ... anada.html"
Та ефтини сте и затова оутсорсват там. Не е само вашите заплати - наемите на офисите са по-ниски от паркинга тук. Логично е да изнесеш програмирането там където плащаш колкото на чистачката тук.
Това че на теб са ти плащали колкото на касиерка в Калгари .... как беше според теб ... кой отива в Монтреал и след това пък в България?
П.П.Ми еФтини са
БЪЛГАРСКИТЕ ПРОГРАМИСТИ С ПО-НИСКИ ЗАПЛАТИ ОТ ИНДИЙСКИТЕ?
като цитираш средната заплата на програмисти в Калгари, що не я даваш нето?
Нали навсякъде така я пиша?
Знаеш ли кога чистачка ще взима 2.5 к нето в Калгари.
И ще имаш да вземаш моята да е 3к, като само бонусите са ми толкова.
Ид***! цензурирано от модератор

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
- optics
- Модератор
Една чистачка в Албърта ако работи 4 часа по $11.20 на ден за 22 дни ще направи $985 (т.е. на месец).
Няма да плати почти никакъв данък.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
$985 са по-малко от 985 лева в България, ако сравняваме цените тук и там. Направо си е мизерия.optics написа:Една чистачка в Албърта ако работи 4 часа по $11.20 на ден за 22 дни ще направи $985 (т.е. на месец).
Казах ти да спреш с глупостите, после да не се чудиш защо си спечи прозвището "лъжеца на форума"Kan_Tangra написа:Да, горе долу такива са числата, това чисто.miteto написа:1500 ми се вижда горе-долу вярна средна цифра за София (не за цяла България).MrGeek написа:Жорко, тази средна заплата от 1500 лева да не е на гастарбайтърите в Централна Европа? Щото за българската таква НСИ вади коренно различни цифри от твоите и то с чувствителна разлика.joro написа:Че колко му е? Една средна заплата от 1500 лева е достатъчна за софиянци да се разходят до Монтреал за няколко дни.
Виж с 1500 евро заплата (и ако апартамента е изплатен) ми се вижда по-реалистично да може да се дойде на екскурзия до Северна Америка.
А ако попаднеш в много сериозна фирма, към тия добавяш и към 2к на месец от бонуси. Ретеншъни, перформънс, сток.
И вече по-дребните: купони за храна, джимове, застраховки и здравеопазване, паркинг, мобилен план.
И не на последно място, започваш директно с 5 седмици отпуска, които могат да растат. Аз започнах средата на май, а до 1 септември ще имам 9.5 дена. Колкото повечето хора в Канада събират цяла година. Съответно преди края на Август ще излизам в отпуска.
За 2.5 часа съм в Бургас. Колкото на някои им отнема да стигнат до летището. Без да броим времето за чекин и бординг. И тръгвам, когато аз реша. Примерно избирам си 9 вечерта след работен ден, и в 11.30 съм в Бургас.
Отделно си пълня колата и край. Няма проверки, няма разнасяне на багаж, няма чакане по опашки и изгубен багаж.
Дори мизерната стая дето си наел под наем да се намира под изходната табела на София, пак няма как да стигнеш до Бургас за 2.5 часа. Само да се измъкнеш до околовръстното ще ти трябват 30-60 минути.
Ако не вярваш на човек пътувал ен пъти по същия маршрут, провери Яху - 386 км - 4 часа и 20 мин
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- ablood
- Обратна връзка:
Зависи на какво викаш "тук и там". София не е много по евтина за живеене от някои канадски градове. Като сложиш евтиният квебекарски ток, храни и пр. работата не е толкова "мизерна".joro написа:$985 са по-малко от 985 лева в България, ако сравняваме цените тук и там. Направо си е мизерия.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Реално погледнато, малкото по-евтини неща в БГ са услугите, ресторантите и шоколадите. Помага и факта, че можеш да намериш я приятел водопроводчик, я механик. Което обаче най-много спасява по-голямата част от населението от тотална мизерия е собствеността на жилищата (благодарения на гадния социализъм).ablood написа:Зависи на какво викаш "тук и там". София не е много по евтина за живеене от някои канадски градове. Като сложиш евтиният квебекарски ток, храни и пр. работата не е толкова "мизерна".joro написа:$985 са по-малко от 985 лева в България, ако сравняваме цените тук и там. Направо си е мизерия.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Танграта пак се нерви като му напишеш истината.
Заплатите, които са цитирани в таблицата са брутни заплати и има посочена минимална заплата за съответната страна. Това са средни заплати, не на Танграта заплатата с бонуси или без бонуси, която не е публикувана.
Данъците няма как да сравним, защото в Канада това също е строго индивидуално. Ако въпросната чистачка обаче работи по 8 часа на ден ще прави около 2000 долара на месец (без бонусите
), на които данъка ще е до 200 на месец. Верно малко повече от средно за програмист в България, но горе-долу от този порядък.
Та заплатите в ИТ сектора в България са добри само на фона на мизерните заплати като цяло в България.
Иначе са еФтини, по-еФтини от индийски и виетнамски програмисти.
Важното е, че:
А жена поне да намери!
Заплатите, които са цитирани в таблицата са брутни заплати и има посочена минимална заплата за съответната страна. Това са средни заплати, не на Танграта заплатата с бонуси или без бонуси, която не е публикувана.
Данъците няма как да сравним, защото в Канада това също е строго индивидуално. Ако въпросната чистачка обаче работи по 8 часа на ден ще прави около 2000 долара на месец (без бонусите

Та заплатите в ИТ сектора в България са добри само на фона на мизерните заплати като цяло в България.
Иначе са еФтини, по-еФтини от индийски и виетнамски програмисти.

Важното е, че:
Ма те цените в Индия и Виетнам още по-ниски .Евтини са ни цените, евтини са ни жените.
Питат ли ме де зората, шат на патката главата!
А жена поне да намери!

Съпругата на мой бивш колега, българка има фирма за почистване в Калгари. Стартова заплата с която наема е 15 долара на час, с 40 часа на седмица плюс здравен бенефит.optics написа:Една чистачка в Албърта ако работи 4 часа по $11.20 на ден за 22 дни ще направи $985 (т.е. на месец).
Стартова заплата в ИТ в Монтреал - 20 долара на час според източника който посочих.
Гледам вече си станал експерт по ИТ и заплатите които вземат и в България и в Канада, че даже и в Индия. Има доста хора в този форум, работили точно в този сектор и в Канада и в България обаче ти си единствения дето се включва най-настървено - нали си експерт по всичко. Все едно някой програмист да се пъне да ти обяснява колко точно заплата се взима в нефтените пясъци в Колд Лейк сравнено с Долни Дъбник.Ivan1007 написа:Танграта пак се нерви като му напишеш истината.
Данъците няма как да сравним, защото в Канада това също е строго индивидуално. Ако въпросната чистачка обаче работи по 8 часа на ден ще прави около 2000 долара на месец (без бонусите), на които данъка ще е до 200 на месец. Верно малко повече от средно за програмист в България, но горе-долу от този порядък.
Иначе са еФтини, по-еФтини от индийски и виетнамски програмисти.![]()
А причините за тоталната мизерия сред част от населението са мързелът, врънкането и постоянното очакване някой друг да ти сипва в канчето евтина чорба- също благодарение на "гадния социализъм" и периода след това. България е пълна с млади хора, които по цял ден висят по кафетата. Главите им празни, ръцете им в задниците, а претенциите им огромни. Знаете ли, че 50% от кандидатстващите за Канада ги късат на интервюто- "не знаеш френски, нямаш подходящо образование, нямаш мотивация. Сори, не си нужен на Канада, стой си в България на 600 лева заплата."Павел написа: Реално погледнато, малкото по-евтини неща в БГ са услугите, ресторантите и шоколадите. Помага и факта, че можеш да намериш я приятел водопроводчик, я механик. Което обаче най-много спасява по-голямата част от населението от тотална мизерия е собствеността на жилищата (благодарения на гадния социализъм).
Не е коректно да сравняваме най-успелите българи в чужбина с най-бедните и пропаднали мързеливци в България.
И едно допълнение: Манго, дето свири по банските кръчми си докарва около 2000 лева на месец. Учил е до 8 клас, не е програмист, не знае чужди езици.