Има ли такъв филм тука?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
apple

Re: Има ли такъв филм тука?

Мнение от apple »

Повечето канадци, които аз познавам са с перфектни зъби и причината според мен е, че работещите канадци имат здравни застраховки, които покриват голяма част от разходите за профилактика в ранна възраст. Повечето българи, които познавам са с плачевно състояние на зъбите, резултат от липсата на каквато и да е профилактика и некадърно лечение.
Моите зъби са резултат от профилактиката и лечението от редица училищни зъболекарки през соц-а, когато парите за зъболечение нямаха значение, и имам богата колекция от металокерамика в устата си, както и повечето българи
Биричка, да де ама кажи на хората по колко плащат за тия осигуровки месечно/годишно и колко работодатели поемат този разход. Щото това променя нещата, а в БГ тия неща не ги знаят. Даже за Квебек се носят легенди за безплатното здравеопазване. :lol:
Янков ела и виж пък тогава ще разбереш това, за което питаш. Още малко ти остава да те яхне канадския змей /не ти него/! И живни малко преди да станеш светец в Канада! /Това последното няма да го разбереш вероятно, не е за тебе имаме си лаф тука с един човек. Той си знае!/ ;)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Павел написа:Поне до към края на 90-те нямаше д. флос - носех си от щатско. Сега като има, трима човека го купуват.
Е са ми зачеса любопитството ?
Кои са те ?
Президента Стоянов ? Актьора Мутафчиев ?
А чакай, забравих Венци !!!
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
apple

Мнение от apple »

optics написа:
Павел написа:Поне до към края на 90-те нямаше д. флос - носех си от щатско. Сега като има, трима човека го купуват.
Е са ми зачеса любопитството ?
Кои са те ?
Президента Стоянов ? Актьора Мутафчиев ?
А чакай, забравих Венци !!!
Леле това беше добро :y:! Само като си представя екс президента Стоянов как си флосва зъбките... дали има "д. флос" и за коне :rofl:
Един кон отива на зъболекар.
- Искам да ми извадиш всичките зъби - казва конят.
- Как, та ти си кон - отговаря зъболекаря.
- Нищо, ти ми ги извади.
Зъболекарят извадил зъбите на коня, конят станал, избърсал се и казал:
- Е, и сега ако ми кажат че приличам на Петър Стоянов ще им еба мамата.
http://www.vicmania.com/?cat=1050
Забравих да попитам, а кой е Венци? Да не е оня Венци Върбанов колегата на Иван Дамянов от Коста Рика? :wasntme:
speedy

Мнение от speedy »

apple написа: Биричка, да де ама кажи на хората по колко плащат за тия осигуровки месечно/годишно и колко работодатели поемат този разход. Щото това променя нещата, а в БГ тия неща не ги знаят.
Зависи от много неща. Има планове в които можеш да избираш какво се покрива. Като започнеш работа ще видиш как е при теб.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ето как стоят нещата,заболява те яко зъб нощно време,не можеш да траеш и хукваш до Спешното ,там си "чакаш" и като ти дойде реда те питат имаш ли бенефити или не ?
Казваш примерно нямам и ти обаждат,може само да го извадим или си плащаш яко !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ами, като чакаш да те "заболи яко ", така ще е! :o
Ти за почистване на зъбки и профилактични прегледи не си ли чувал? :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

speedy написа:
apple написа: Биричка, да де ама кажи на хората по колко плащат за тия осигуровки месечно/годишно и колко работодатели поемат този разход. Щото това променя нещата, а в БГ тия неща не ги знаят.
Зависи от много неща. Има планове в които можеш да избираш какво се покрива. Като започнеш работа ще видиш как е при теб.
Отново не виждам информация за това колко плащаш от джоба си месечно за осигуровки, ако работодателя ти не ги поема и колко често работодателя го прави. Щото като погледнеш обявите за работа и става ясно, че въобще не се натискат да го правят повечето. Поне за новодошлите избор няма обичайно, изключения да се коментират много няма смисъл...
И да бе Бистра то така става, хората с добра профилактика никога не ги боли зъб, ама изключено е даже...с едното миене и флосване минават и на 6 месеца почистване на зъбен камък и преглед. Това ли е твоята програма? Ако е така браво! И вероятно си като директора от филма "Вчера" "ей ме на 40 и години съм и нямам нито един кариес..." ;) За съжаление добрите зъби са в голяма степен определени генетично и естествено, че това какво ядеш, как ги ползваш и грижиш за тях има значение. Обаче "лош" ли ти е гена и от зъболекарския кабинет да не излизаш няма как да се отървеш от проблеми. А то иначе зъболекарите всичките щяха да са с най-прекрасни зъби, ама по мои наблюдения не са. /за БГ говоря местните не ги знам/.
speedy

Мнение от speedy »

Не плащам от джоба си нищо. Жена ми също. И двамата сме частни случаи - със застраховка от работата.

Ако нямаш, виж тук - https://www.kanetix.ca/health-insurance. Можеш да сравняваш различни планове. Или звънни на някой застрахователен агент.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

apple написа:... За съжаление добрите зъби са в голяма степен определени генетично и естествено, че това какво ядеш, как ги ползваш и грижиш за тях има значение. Обаче "лош" ли ти е гена и от зъболекарския кабинет да не излизаш няма как да се отървеш от проблеми...
Можеш ли да подкрепиш това смело твърдение с някакви факти, различни от личните ти наблюдения?
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
succes

Мнение от succes »

emilcho написа:
apple написа:... За съжаление добрите зъби са в голяма степен определени генетично и естествено, че това какво ядеш, как ги ползваш и грижиш за тях има значение. Обаче "лош" ли ти е гена и от зъболекарския кабинет да не излизаш няма как да се отървеш от проблеми...
Можеш ли да подкрепиш това смело твърдение с някакви факти, различни от личните ти наблюдения?
Нормално, ние имаме 46 хромозоми в повечето ни клетки. Ние наследяваме нашите хромозоми от родителите ни, 23 от майка ни и 23 от баща ни.
Сега ако искаш да знаеш кой точно ген отговаря за зъбите, едва ли някой може да каже( макар че например генът за рака на гърдата е открит и може да се "селектира" ембрион без предразположеност към такова заболяване. Статистиката определено потвърждава изказването на apple - за справка си говорете със зъболекарите. Иначе за здравината на зъбите особена роля играе слюнката. Дето се вика доста е важно да ти е качествена. Иначе, ако някой някога е чел системата йога, би трябвало да знае че те си почистват зъбите с клончета. Отделно съвременната храна е агресивна, защото не е естествена, стресът също прецаква зъбите(свързан с алчността от нуждата да "захапеш" голямото парче в живота, пък било то не и за твоите зъби. И пак според системата йога, при непочистени остатъци особено от месо между зъбите се получава също сериозна агресивност.
Ще е интересно някой и друг зъболекар да се изкаже и да ни предпази от бъдещи проблеми.
Emilcho, определено медицината е доста напред, но все още невсесилна. Все пак май в превод медицина означава по-скоро профилактика, отколкото лечение.
Една позната лекарка вика, ако Господ не ти помогне, никой не може да ти помогне.
succes

Мнение от succes »

Bistra написа:
succes написа: Авторското право върху произведения на литературата, изкуството и науката възниква за автора със създаването на произведението.
Ти не си автор.По-скоро си жури, вдигащо оценки от 1 до 10 и то все на персони, страдащи от някакъв необясним вътрешен антагонизъм. :)
Колкото до другото, прав си! Човек винаги - да не е щастлив и да иска повече и повече.Имах един колега във ВИАС, симпатяга, добро приятелче.Учи до 5-ти курс с мен в същата група, после реши, че не е за него ПГС-то и напусна, записвайки скандинавска филология.Оставаше му само една дипломна работа, но нищо... всеки си знае. Та така го почувствувах това ти влечение към психологията, извинявай ако има нещо, де! ;)
Бистра,
това за авторското право, го бях цитирал, защото бях разпознат от колегата по форум като "натраплива тенденция", но за разлика от него, аз не съм си позволявал да разпознавам някого като нещо подобно. Затова и попитах дали съм се натрапил на автора на форума или на автора на темата, защото по-скоро те биха имали право да "категоризират" ... иначе това са открити теми, ако някой има нужда от дискретност да си мине на лични.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

apple написа:
speedy написа:
apple написа:Биричка, да де ама кажи на хората по колко плащат за тия осигуровки месечно/годишно и колко работодатели поемат този разход. Щото това променя нещата, а в БГ тия неща не ги знаят.
Отново не виждам информация за това колко плащаш от джоба си месечно за осигуровки, ако работодателя ти не ги поема и колко често работодателя го прави. Щото като погледнеш обявите за работа и става ясно, че въобще не се натискат да го правят повечето.
Казаха ти го ясно - зависи. Ама ти пак драпаш.

Ако някой ден си намериш читава работа, ако успееш да докажеш, че си полезна на работодателя, тогава ще видиш хубава заплата, безплатна (или почти) застраховка, дълга отпуска, щедри бонуси...

Ама с претенции и мрънкане от вкъщи шансовете ти клонят към 0.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ммм,много Ако та станаха
Най добре е да си намериш добра оферта от застрахователна компания и да си ги плащаш сам
В Канада се носи поговорката за 3 те "W"
И няма нищо сигурно !
Или повечето българета като си ходят до България си ги правят там,по добри специалисти и по евтино ! :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Фирмата ми плаща B.C. MSP (задължителен в БК), extended health, dental и vision за цялото ми семейство, не само за мен. Удържат ми по 20 кинта на пей-чек.
Пломби, почистване, изваждане на нерв излизат 100% безплатни, за коронка плащаш нещо и от джоба си.
Фирмата ми е частна, няма unions ... Почти съм сигурен, че и тия дето са на държавна/общинска работа или имат профсъюзи, също имат прилични застраховки.
myhata II написа:Или повечето българета като си ходят до България си ги правят там,по добри специалисти и по евтино ! :y:
Това виц ли е ? Което е направено по зъбите ми в Северна Америка като качество е на светлинни години от това, което са ми правили в България.
becks

Мнение от becks »

apple написа: Биричка, да де ама кажи на хората по колко плащат за тия осигуровки месечно/годишно и колко работодатели поемат този разход.
както ти казаха, намери си работа на заплата и ще разбереш колко струва застраховката.

Ще ти кажа аз каква застраховка имах последните 4 год. Беше еднаква за всички служители и се плащаше от работодателя:
лекарства: 90%
зъболекар: minor - 95%; major - 50%; $2000 лимит/год
масаж, терапевти и др: 100%; $1000 лимит/год
healthcare account: $600/год - тва са пари за очила, обувки и др.
има и други неща, но не ги помня
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Заключено