Малко от България...

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
mufc

Re: Малко от България...

Мнение от mufc »

Беър Грилс и Чък Норис репи да ядът :party: ние си имаме jovani :rofl:
Manchester United Football Club
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

jovani написа:
В Канада влоговете, които са застраховани в CDIC са гарантирани в размер на 100,000 канадски долара, но не на влог, а за цялата институция - демек, ако имате няколко акаунта на обща стойност повече от 100,000 долара ще загубите разликата над този размер.
Добре де има фалирали банки. Американските банки имат FDIC пише им го на вратите. Сега си спомням че парите ги застраховаха до 100К долара а преди 2-3 години ги увеличиха на 200К. Как може да си изгубиш спестяванията ако са на обикновен влог в долари.

Като казваш институция имаш на предвид една банка. Така може да имаш по 200К в десет банки и пак ще са застраховани.
Ето дори CD from BankAtlantic са застраховани.
https://www.bankatlantic.com/CD/default.html"
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

MrGeek написа:Защото червените мафиоти бяха прилежно предупредени за опрерацията.
Аз не бях червен мафиот, но имах приятел такъв и той ме предупреди.
Сори, виноват! :$
Единствените пари, които загубих бяха защото послушах съвета на майка ми. Тя-жената много се страхуваше (именно поради тази причина, че не бях червен мафиот), че си държах повечето пари в "Зад трета тухла четворка"-банк и ме молеше да си направя влог.Е, направих си и пожертвах половината, ама здраве да е! Човек не може винаги само да печели. :wasntme:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
jovani

Мнение от jovani »

Ето един пример за това, че рискове съществуват дори в страни като Канада:
http://www.worldstarhiphop.com/videos/v ... set_size=1

Police are now looking for the women in the video
"A young pregnant woman is seen arguing with other females on a darkened stretch of Yonge St., in front of a Burger King outlet. Pedestrians are seen walking past the group as the shouting increases while the person holding the video camera continues to record the events." - thestar.com. Submitted by Rock

Случката се е развила тази събота в идеалният център на Торонто - енджой.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

jovani написа:Ето един пример за това, че рискове съществуват дори в страни като Канада:
Добре че е Джовани, иначе как щяхме да разбереме че в Канада съществуват рискове.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
jovani

Мнение от jovani »

Koko написа:
jovani написа:Ето един пример за това, че рискове съществуват дори в страни като Канада:
Добре че е Джовани, иначе как щяхме да разбереме че в Канада съществуват рискове.
Нали така започна темата - с видеоматериали от любимата България, където веселяци се забавляваха с АТВ-та, а имаше и лаптопи хвърчащи по плажа?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

:rofl: И каква е връзката между хиперинфлацията в БГ оркестрирана от червените боклуци и сбиване в центъра на Торонто? Пак добре, че не си участвал лично в случката, както в няколкото войни на които си бил свидетел лично - една от които мисля е започната от генерал Бъртранд Мейдоф на полетата на Сайнт Орлиънс :rofl:
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:
:rofl: И каква е връзката между хиперинфлацията в БГ оркестрирана от червените боклуци и сбиване в центъра на Торонто? Пак добре, че не си участвал лично в случката, както в няколкото войни на които си бил свидетел лично - една от които мисля е започната от генерал Бъртранд Мейдоф на полетата на Сайнт Орлиънс :rofl:
На войните съм бил свидетел, гледайки събитията по телевизията - никога не съм твърдял, че съм участвал.
Хиперинфлациите и другите глупости ги подхванахте вие - този материал е може би най-близко до първото мнение по темата.
Ако трябваше да избирам къде да бъда - между шутовете на тези приятни Канадски девойки или на шосето между АТВ-тата, респективно на плажа с лошият шеф с лаптопа - предполагам че сте наясно какъв би бил моят избор.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

jovani написа:
Koko написа:
Нали така започна темата - с видеоматериали от любимата България, където веселяци се забавляваха с АТВ-та, а имаше и лаптопи хвърчащи по плажа?
Като стана дума за рискове и сбивания - видя ли новината из нета днес - петте най-безопасни града за живеене в цяла Америка са в Канада. Не ми се рови, но съм сигурен че няма представлява проблем да я намериш в нета - няма да е лошо да провериш и къде се класират българските градове в тази класация, особено като се има предвид че в световен мащаб Европа води с най-много градове.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:На войните съм бил свидетел, гледайки събитията по телевизията - никога не съм твърдял, че съм участвал..
Не знаех, че "лично съм бил свидетел" е същото като "гледах го по телевизията" :rofl: :rofl: :rofl: Аз тогава отговорно мога да заявя, че лично съм бил свидетел на Първата Световна война.
jovani написа:Ако трябваше да избирам къде да бъда - между шутовете на тези приятни Канадски девойки или на шосето между АТВ-тата, респективно на плажа с лошият шеф с лаптопа - предполагам че сте наясно какъв би бил моят избор.
Съдейки по факта къде кесиш вече почти 10 години, твоя избор е ясен.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:Ако трябваше да избирам къде да бъда - между шутовете на тези приятни Канадски девойки или на шосето между АТВ-тата, респективно на плажа с лошият шеф с лаптопа - предполагам че сте наясно какъв би бил моят избор.
Ааааааахахахахахахаха, това беше вица на годината. Значи да те водим официално заточен насила в канадската дупка. Сподели поне колко ти е присъдата и кога изтича та да почваме да броим. :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
jovani

Мнение от jovani »

Koko написа:
Като стана дума за рискове и сбивания - видя ли новината из нета днес - петте най-безопасни града за живеене в цяла Америка са в Канада. Не ми се рови, но съм сигурен че няма представлява проблем да я намериш в нета - няма да е лошо да провериш и къде се класират българските градове в тази класация, особено като се има предвид че в световен мащаб Европа води с най-много градове.
Като напиша "safest cities" в гугъл и получавам десетки най-различни линкове с всякакви най-разнородни класации с каква ли не подредба на градовете.
Може ли да пратиш линк към "класацията" за която говориш?
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:
jovani написа:На войните съм бил свидетел, гледайки събитията по телевизията - никога не съм твърдял, че съм участвал..
Не знаех, че "лично съм бил свидетел" е същото като "гледах го по телевизията" :rofl: :rofl: :rofl: Аз тогава отговорно мога да заявя, че лично съм бил свидетел на Първата Световна война.
Съдейки по факта къде кесиш вече почти 10 години, твоя избор е ясен.
Не си свидетел, защото не си бил роден по времето на втората световна война.
Но ако погледнем глобално в последните стотина години - дори и да включим световните войни, хиперинфлации и банкови фалити - България си остава едно сравнително сейф и спокойно място.
jovani

Мнение от jovani »

MrGeek написа:
Ааааааахахахахахахаха, това беше вица на годината. Значи да те водим официално заточен насила в канадската дупка. Сподели поне колко ти е присъдата и кога изтича та да почваме да броим. :D :rofl:
Поне има с какво да се похваля, наместо да се тупам в гърдите с космическата програма на НАСА...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Но ако погледнем глобално в последните стотина години - дори и да включим световните войни, хиперинфлации и банкови фалити - България си остава едно сравнително сейф и спокойно място.
Ако погледнем глобално в последните 65 години, България си остава последна дупка на кавала в Европа по почти всички параграфи, освен по количество псувни избълвани по време на каране :D Страхотна утеха, че в България е по-сейф от страни с активни военни конфликти като Ирак, Афганистан и т.н. Мое да сме имали хиперинфлация и икономическа национална катастрофа (сравнима с тези след световните войни) по време на червения боклук Виденов, ама не се брои щото в Зимбабве са стигнали до банкноти от 100 милиарда :rofl:

А, и как можах да забравя - а пък в Америка бият негрите :rofl:
Заключено