Бойко Борисов: Ще стигнем до края...

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Aribu
Изгонен от форума

Re: Бойко Борисов: Ще стигнем до края...

Мнение от Aribu »

"...няма как нещата да не стават все по-добри и по-добри" :lol: :lol: :lol:
Само е пропуснато да се отбележи за кого ;)

Мечти за наивници и плячка за конртарктори с шефове :lol: :lol: :lol:
:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".

http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
jovani

Мнение от jovani »

Aribu написа:"...няма как нещата да не стават все по-добри и по-добри" :lol: :lol: :lol:
Само е пропуснато да се отбележи за кого ;)

Мечти за наивници и плячка за конртарктори с шефове :lol: :lol: :lol:
Шефове наричам тези с които сключвам контракта, т.е. тези дето ми плащат парите и поръчват музиката - ако бях барман щях да ги наричам клиенти, но понеже работя с години с тях думата "клиенти" не ми звучи подходящо. Шефовете с къщите във Флорида са 2-ма бивши "клиенти" с които съм в много добри отношения и винаги съм се отнасял с почитание към тях. А на теб Арибу акъла не ти дойде и след 10 години в Канада, нито има изгледи да ти дойде някога.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Aribu
Изгонен от форума

Мнение от Aribu »

Какво трябва да означава да ми дойде акъла...да гледам престъпника как лъже и краде и да стана партия с него с мълчаливо съгласие или активно подпомагане?
Това ли е акъл?
Не мерси. Аз имам съвест и тя не се купува, нито служи и дори не мълчи.

Аватар
Koko

Мнение от Koko »

jovani написа: ....
Джовани, и на мен ми се струва че някои от аргуменитите ти са изсмукани от пръстите и прочетено между редовете всъщност се опитваш да ни убедиш всъщност колко е зле в Канада. От друга страна обаче оптимистичните ти прогнози за бързото икономическо развитие на България на мен ми звучат нереалистични, а и както виждам май не споделят от хората които все още са в България и имат голямото желание да я напуснат. Бих ти задал и следния въпрос – кои точно индустрии от българската икономика очакваш да се развият толкова бързо през следващите 10 години, за да се постигне такова подобрение на жизнения стандарт?
Да допълня и това – по света има и други места където човек може да има висок жизнен стандарт, спокоен живот, да изкарва добри пари и да плаща по-ниски данъци.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
jovani

Мнение от jovani »

Koko написа:
jovani написа: ....
Джовани, и на мен ми се струва че някои от аргуменитите ти са изсмукани от пръстите и прочетено между редовете всъщност се опитваш да ни убедиш всъщност колко е зле в Канада. От друга страна обаче оптимистичните ти прогнози за бързото икономическо развитие на България на мен ми звучат нереалистични, а и както виждам май не споделят от хората които все още са в България и имат голямото желание да я напуснат. Бих ти задал и следния въпрос – кои точно индустрии от българската икономика очакваш да се развият толкова бързо през следващите 10 години, за да се постигне такова подобрение на жизнения стандарт?
Да допълня и това – по света има и други места където човек може да има висок жизнен стандарт, спокоен живот, да изкарва добри пари и да плаща по-ниски данъци.
Много са хората, които искат да напуснат България за да дойдат в Канада, въпреки, че никога не са живяли тук; има и много хора, които се завръщат, след като са си опитали късмета и са похарчили пари и време (на вторите според мен има по-големи основания да им се вярва, защото са живели и на двете места и могат да ги сравняват от първа ръка).

Аз имам няколкостотин мнения в този форум, дал съм някои прогнози, които всеки, който е следял мненията ми е могъл да провери "в реално време". Жизненият стандарт в България се е подобрил 2-3 пъти за последните 10 години, и ако този тренд се запази разликата с Канада ще бъде стопена за по-малко от 10 години. Примери мога да дам много, но нямам време за това - ако предпочитате четете Арибу, Мр.Гийк, оптикс или който там ви е по-симпатичен, не ми се спори (нито имам време за това) с десетки хора наведнъж. Има и други места по света с по-ниски данъци и добри условия - това е вярно, аз не казвам, че България е най-доброто място на света, просто коментирам шансовете на бъдещите Български имигранти в Канада.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
speedy

Мнение от speedy »

jovani написа:аз не казвам, че България е най-доброто място на света, просто коментирам шансовете на бъдещите Български имигранти в Канада.
Примерите, които даваш, едва ли имат общо нещо в първите няколко години на 95% от имигриращите от България в Канада, а с твоето лично финансово и социално положение.

Канада например, е отвартително място за отглеждане на коали (да не почвам да се оплаквам от липсата на евкалиптови дървета), така че всеки, който иска да го прави, е добре да се замисли.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Aribu
Изгонен от форума

Мнение от Aribu »

Коко те питаше нещо...ама май си разсеян :lol:

Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Няма държава дето да не се е оправила и да не си е вдигнала данъците доволно. Така че, Джовани, тъкмо се уредиш там и ще ти се завръща в Канада, където вече ще сме много зле но с ниски данъци :lol:. Те пътищата няма да се оправят сами, докторите няма да се образоват от въздуха и учителите, и те на теб чакат за да се оправи БГ ;).
Освен ако мислиш да ги поукриеш, което повечето емигрирали не ги привлича особено. А повечето в Бг ги привлича, и мислят че само на тях им е дошла тази идея, а всъщност е дошла на всички, и така докъде ще стигнат нещата незнам :lol: ...
Между другото, човек може да открие много други истини, например разликата в качеството на "клиентите" :lol:. Тук може малко да те посъдят ако им позагубиш малко пари, но там може да ти позабият кирки в колата, даже и ако си вътре в нея, а и по-лоши неща. И няма кой да те спаси освен ако не му платиш, а може някой друг да му плати преди теб, и т.н. веселби.
Няма начин просто, не го търсете, където и да отидете сметките няма да се вържат идеално ;). Който е по сметките, де.
Последно промяна от anxeli на Вто Фев 23, 2010 5:31 pm, променено общо 1 път.
Циганите - на Сатурн !
jovani

Мнение от jovani »

anxeli написа:Няма държава дето да не се е оправила и да не си е вдигнала данъците доволно. Така че, Джовани, тъкмо се уредиш там и ще ти се завръща в Канада, където вече ще сме много зле но с ниски данъци :lol:. Те пътищата няма да се оправят сами, докторите няма да се образоват от въздуха и учителите, и те на теб чакат за да се оправи БГ ;).
Между другото, човек може да открие много други истини, например разликата в качеството на "клиентите" :lol:. Тук може малко да те посъдят ако им позагубиш малко пари, но там може да ти позабият кирки в колата, даже и ако си вътре в нея, а и по-лоши неща. И няма кой да те спаси освен ако не му платиш, а може някой друг да му плати преди теб, и т.н. веселби.
Няма начин просто, не го търсете, където и да отидете сметките няма да се вържат идеално ;). Който е по сметките, де.
Абе добре си е в България, особенно ако не работиш за Български контрагенти :rofl:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Още по-лошо, ще вземеш от джоба на Кирката и Тракториста, да дадеш на сър Джон намсикойси, успех значи :y: !
Циганите - на Сатурн !
jovani

Мнение от jovani »

anxeli написа:Още по-лошо, ще вземеш от джоба на Кирката и Тракториста, да дадеш на сър Джон намсикойси, успех значи :y: !
Имам доста приятели с доходи над 10К евро на месец в България, дето даже и не са чували за Трактористи - в момента по-голямата част от финансовите услуги в България се контролират от европейски инвеститори и Трактористите вече не играят. Още по-малко ако продуктът се изнася навън и не конкурира никого в България. Сметките им се връзват идеално за да си спестяват по 60-70 000 евро на година афтър таксес (което ще си остане една мечта за Канадските имигранти, дори и след 10 години на тръстиката).
Аватар
Aribu
Изгонен от форума

Мнение от Aribu »

Всеки трябва да си мери силите сам за прескока на собствената си дупка.

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Тези въпроси и в Канада ще си ги задаваш (като излючим раждането, за което аз не съм в час да преценя, но не вярвам в България положението да е толкова трагично, особенно в Софийските частни клиники).
Джовани, ще имаш да вземаш, по отношение на сравнението м/у канадски и български училища, паркове, градинки и движение по пътищата. Добре поне че за раждането не се изказваш - иначе по принцип хубави частни клиники има дори в Камбоджа, въпроса е масовия човек до какво има достъп.
Но да оставим тези неща настрана, не ми отговори на въпроса къде ни виждаш на европейската стълбица, аз мога да ти кажа че в Канада е 10 по-добре за живот в сравнение с държави от ЕС като Гърция или Португалия например и като се има предвид че и те са доста напред от България, питам къде си тръгнал да ни вкарваш в А група (където Канада се намира, без значение какво мислят червените функционери от БГ), като ние едва наскоро се класирахме за В-регионална група?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:
anxeli написа:Още по-лошо, ще вземеш от джоба на Кирката и Тракториста, да дадеш на сър Джон намсикойси, успех значи :y: !
Имам доста приятели с доходи над 10К евро на месец в България, дето даже и не са чували за Трактористи - в момента по-голямата част от финансовите услуги в България се контролират от европейски инвеститори и Трактористите вече не играят. Още по-малко ако продуктът се изнася навън и не конкурира никого в България. Сметките им се връзват идеално за да си спестяват по 60-70 000 евро на година афтър таксес (което ще си остане една мечта за Канадските имигранти, дори и след 10 години на тръстиката).
Айде пак локуми. Тези същите имигранти, ако не бяха дошли в Канада а останали на БГ-тръстиката дали щяха да изкарват по 70,000 евро/година? И още, хората в Канада които имат подобно образование и социален статус (връзки) като твоите приятели в БГ, мислиш ли че живеят по-зле от тях?
Имай предвид, че хората в този форум не падат от банановите дървета и всеки си преценява сам за себе си, като размахваш големите цифри от твоите доходи и на твоите приятели, мислиш ли че ще промениш представата им за нещата? Беше то едно време, когато Партията казваше че западняците са морално пропаднали и капитализма е прогнил и всички вярваха, а очите блестяха с партизански плам :D
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:
jovani написа:
Айде пак локуми. Тези същите имигранти, ако не бяха дошли в Канада а останали на БГ-тръстиката дали щяха да изкарват по 70,000 евро/година? И още, хората в Канада които имат подобно образование и социален статус (връзки) като твоите приятели в БГ, мислиш ли че живеят по-зле от тях?
Имай предвид, че хората в този форум не падат от банановите дървета и всеки си преценява сам за себе си, като размахваш големите цифри от твоите доходи и на твоите приятели, мислиш ли че ще промениш представата им за нещата? Беше то едно време, когато Партията казваше че западняците са морално пропаднали и капитализма е прогнил и всички вярваха, а очите блестяха с партизански плам :D
Те не изкарват, а спестяват по 60-70К евро на година - като с разликата до 10К на месец лизват коли по над 100К и не си броят стотинките за моргиджа в края на месеца. Знам, че и тук има такива хора - дори с много по-големи възможности, даже съм работил за някои от тях, но когато опре до контракти и заплащане стават много ресорсфул, щото знаят как се изкарват пари, както и че ако ми дадат повечко един ден ще започна да ги конкурирам...
Но да оставим това настрана - това, което не мога да разбера е какво вие им казвате на хората дето нямат връзки в България, нито в Канада - елате тук, и тук ще сте последната дупка на кавала, но поне няма да имате вземане-даване с "комунистическата" мафия, като прикривате съществуването на местната "мафия", за която ще работят (и то ако имат късмет и са печени да се преборят с 250 000 излъгани камилчета като тях). На мен ми е интересно защо ме обвинявате, че съм си изсмукал информацията от пръстите, като съм единственият, който съм си написал доходите, посочил съм политическата мафия в Канада с имена - ако сте много по-прецизни защо не си напишете колко изкарвате и колко ви остава след като си платите сметките и моргиджа? Да не ви е страх да не се смеят в България на Канадският стандарт на живот? Аз мога да се заловя на бас, че Арибу например или е безработен или работи за под 10 долара на час, ама поне има свободно време да пише по форумите, да увлича други балъми на локумите си.
Публикувай отговор