Само е пропуснато да се отбележи за кого

Мечти за наивници и плячка за конртарктори с шефове

Шефове наричам тези с които сключвам контракта, т.е. тези дето ми плащат парите и поръчват музиката - ако бях барман щях да ги наричам клиенти, но понеже работя с години с тях думата "клиенти" не ми звучи подходящо. Шефовете с къщите във Флорида са 2-ма бивши "клиенти" с които съм в много добри отношения и винаги съм се отнасял с почитание към тях. А на теб Арибу акъла не ти дойде и след 10 години в Канада, нито има изгледи да ти дойде някога.Aribu написа:"...няма как нещата да не стават все по-добри и по-добри"![]()
![]()
![]()
Само е пропуснато да се отбележи за кого![]()
Мечти за наивници и плячка за конртарктори с шефове![]()
![]()
Джовани, и на мен ми се струва че някои от аргуменитите ти са изсмукани от пръстите и прочетено между редовете всъщност се опитваш да ни убедиш всъщност колко е зле в Канада. От друга страна обаче оптимистичните ти прогнози за бързото икономическо развитие на България на мен ми звучат нереалистични, а и както виждам май не споделят от хората които все още са в България и имат голямото желание да я напуснат. Бих ти задал и следния въпрос – кои точно индустрии от българската икономика очакваш да се развият толкова бързо през следващите 10 години, за да се постигне такова подобрение на жизнения стандарт?jovani написа: ....
Много са хората, които искат да напуснат България за да дойдат в Канада, въпреки, че никога не са живяли тук; има и много хора, които се завръщат, след като са си опитали късмета и са похарчили пари и време (на вторите според мен има по-големи основания да им се вярва, защото са живели и на двете места и могат да ги сравняват от първа ръка).Koko написа:Джовани, и на мен ми се струва че някои от аргуменитите ти са изсмукани от пръстите и прочетено между редовете всъщност се опитваш да ни убедиш всъщност колко е зле в Канада. От друга страна обаче оптимистичните ти прогнози за бързото икономическо развитие на България на мен ми звучат нереалистични, а и както виждам май не споделят от хората които все още са в България и имат голямото желание да я напуснат. Бих ти задал и следния въпрос – кои точно индустрии от българската икономика очакваш да се развият толкова бързо през следващите 10 години, за да се постигне такова подобрение на жизнения стандарт?jovani написа: ....
Да допълня и това – по света има и други места където човек може да има висок жизнен стандарт, спокоен живот, да изкарва добри пари и да плаща по-ниски данъци.
Примерите, които даваш, едва ли имат общо нещо в първите няколко години на 95% от имигриращите от България в Канада, а с твоето лично финансово и социално положение.jovani написа:аз не казвам, че България е най-доброто място на света, просто коментирам шансовете на бъдещите Български имигранти в Канада.
Абе добре си е в България, особенно ако не работиш за Български контрагентиanxeli написа:Няма държава дето да не се е оправила и да не си е вдигнала данъците доволно. Така че, Джовани, тъкмо се уредиш там и ще ти се завръща в Канада, където вече ще сме много зле но с ниски данъци. Те пътищата няма да се оправят сами, докторите няма да се образоват от въздуха и учителите, и те на теб чакат за да се оправи БГ
.
Между другото, човек може да открие много други истини, например разликата в качеството на "клиентите". Тук може малко да те посъдят ако им позагубиш малко пари, но там може да ти позабият кирки в колата, даже и ако си вътре в нея, а и по-лоши неща. И няма кой да те спаси освен ако не му платиш, а може някой друг да му плати преди теб, и т.н. веселби.
Няма начин просто, не го търсете, където и да отидете сметките няма да се вържат идеално. Който е по сметките, де.
Имам доста приятели с доходи над 10К евро на месец в България, дето даже и не са чували за Трактористи - в момента по-голямата част от финансовите услуги в България се контролират от европейски инвеститори и Трактористите вече не играят. Още по-малко ако продуктът се изнася навън и не конкурира никого в България. Сметките им се връзват идеално за да си спестяват по 60-70 000 евро на година афтър таксес (което ще си остане една мечта за Канадските имигранти, дори и след 10 години на тръстиката).anxeli написа:Още по-лошо, ще вземеш от джоба на Кирката и Тракториста, да дадеш на сър Джон намсикойси, успех значи!
Джовани, ще имаш да вземаш, по отношение на сравнението м/у канадски и български училища, паркове, градинки и движение по пътищата. Добре поне че за раждането не се изказваш - иначе по принцип хубави частни клиники има дори в Камбоджа, въпроса е масовия човек до какво има достъп.jovani написа:Тези въпроси и в Канада ще си ги задаваш (като излючим раждането, за което аз не съм в час да преценя, но не вярвам в България положението да е толкова трагично, особенно в Софийските частни клиники).
Айде пак локуми. Тези същите имигранти, ако не бяха дошли в Канада а останали на БГ-тръстиката дали щяха да изкарват по 70,000 евро/година? И още, хората в Канада които имат подобно образование и социален статус (връзки) като твоите приятели в БГ, мислиш ли че живеят по-зле от тях?jovani написа:Имам доста приятели с доходи над 10К евро на месец в България, дето даже и не са чували за Трактористи - в момента по-голямата част от финансовите услуги в България се контролират от европейски инвеститори и Трактористите вече не играят. Още по-малко ако продуктът се изнася навън и не конкурира никого в България. Сметките им се връзват идеално за да си спестяват по 60-70 000 евро на година афтър таксес (което ще си остане една мечта за Канадските имигранти, дори и след 10 години на тръстиката).anxeli написа:Още по-лошо, ще вземеш от джоба на Кирката и Тракториста, да дадеш на сър Джон намсикойси, успех значи!
Те не изкарват, а спестяват по 60-70К евро на година - като с разликата до 10К на месец лизват коли по над 100К и не си броят стотинките за моргиджа в края на месеца. Знам, че и тук има такива хора - дори с много по-големи възможности, даже съм работил за някои от тях, но когато опре до контракти и заплащане стават много ресорсфул, щото знаят как се изкарват пари, както и че ако ми дадат повечко един ден ще започна да ги конкурирам...miteto написа:Айде пак локуми. Тези същите имигранти, ако не бяха дошли в Канада а останали на БГ-тръстиката дали щяха да изкарват по 70,000 евро/година? И още, хората в Канада които имат подобно образование и социален статус (връзки) като твоите приятели в БГ, мислиш ли че живеят по-зле от тях?jovani написа:Имам доста приятели с доходи над 10К евро на месец в България, дето даже и не са чували за Трактористи - в момента по-голямата част от финансовите услуги в България се контролират от европейски инвеститори и Трактористите вече не играят. Още по-малко ако продуктът се изнася навън и не конкурира никого в България. Сметките им се връзват идеално за да си спестяват по 60-70 000 евро на година афтър таксес (което ще си остане една мечта за Канадските имигранти, дори и след 10 години на тръстиката).anxeli написа:Още по-лошо, ще вземеш от джоба на Кирката и Тракториста, да дадеш на сър Джон намсикойси, успех значи!
Имай предвид, че хората в този форум не падат от банановите дървета и всеки си преценява сам за себе си, като размахваш големите цифри от твоите доходи и на твоите приятели, мислиш ли че ще промениш представата им за нещата? Беше то едно време, когато Партията казваше че западняците са морално пропаднали и капитализма е прогнил и всички вярваха, а очите блестяха с партизански плам