Остават ми само няколко дребни неясноти около Аplication for a Selection Certificate (ACS), с което се надявам да ми помогнете да се справя....
Започвам по ред, ще съм благодарна на всеки отзовал се....
1. На т.1
Passport or identity card number - кой номер искат на лична карта или международен паспорт!!??
2. Адресите, които се посочват там на т.5 и т.7 адредите по лична карта ли са..... защото ако е така се води, че с мъжа ми живеем на различни места

Не сме си сменяли документите след брака и адресите са си старите (фамилиите не се променят) и въпроса ми е трябва ли да ги сменям сега !!??
3. Снимките най-долу.... лепи се по една на основния и по една на придружаващия, и това се повтаря в екземпляра на основния и още веднъж в екземпляра на придружаващия!!??
4. Има ли ги някой тези форми ( Аplication for a Selection Certificate (ACS)) във вид готов за попълване на РС-то .....
5.
Тhe payment must be made:
in Canadian dollars (CAN);
by bank transfer, certified bank check or certified international check, made out to the Gouvernement du Qu?bec.
Example:
Reason for payment: Fees for the examination of the application of (example) MARTIN, Jacques - 52/08/02 + address
Beneficiary: Government of Qu?bec
Bank: BANK AUSTRIA-CREDITANSTALT
Branch: Schottengasse 6 A-1010 VIENNA Austria
Account number: 0522-06612/00
Bank Code: 12000
SWIFT Code: BKAUATWW
Чух за различни варянти на плащане, чек, превод и т.н.
Посаветвайте към коя банка да се обърна за да си спестя усложнения най-вече......
6. В първата статията на Годис в точка 2 става дума за
Предварителна молба за имиграция (онлайн формуляр)
и адрес http://206.162.174.213/dpi/index.jsp
Е аз там намирам само он-лайн теста ....... която може да се попълва до безкрай..... това не ми е ясно ... наистина.... хич.....
7. В дипломата на мъжа ми пише Фиолог с направление Педагогика, но не работи като учител, а като преводач, трябва ли да попълва декларацията за учители - Declaration of a candidate exercising the profession of elementary or high school teacher!!??
Е май е това ...
Ще съм безкрайно благодарна на всички......

Поздрави