Въпрос за професиите придобити от средното образование

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Welder

Въпрос за професиите придобити от средното образование

Мнение от Welder »

Здравейте! В списъка с търсените професии има и такива придобити от средно образование. За всяка професия има изискване за определен брой часове и години които да си учил. Ако вземем за пример Construction Machine Operation (Vocational diplom-1095hours/2 years). Как да разбирам тия часове/години, за 2 години да съм го учил 1095 часа или се изисква едно от двете, или 1095 часа или 2 години?
blajev

Мнение от blajev »

ДА ХУБАВО ЩЕ Е СЕ ХВЪРЛИ МАЛКО СВЕТЛИНА ПО ТОЗИ ВЪПРОС
nikito

Мнение от nikito »

според моето учителско мнение съгласно новите изисквания за БГ, в дипломите би трябвало вече да се пише колко часа се е изучавал един предмет, дали история или математаика или специален, например токозахранващи устройства.
т.е. всички предмети по специалността се сумират и се вижда колко часа по професионална подготовка имаш. даже и сега в БГ се наричат общообразователни и предмети по професионална подготовка.
обаче в старите дипломи това нещо липсва, но все пак има колко години сте учили всичко. а това на колко години отговаря? ако е средно техническо тогава са си 12 год всичко. но тъй като са различни системи за образование затова хората са посочили колко часа е трябвало да продължи това обучение.
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Пита по-конкретно за 3 годишно. Има специалности за които изискват по 1800 часа/ 2 години. Абсурдно е за 2 год. да направиш 1800 часа по спец. предмети, дори за 3 години не можеш да ги направиш. Искам да си отговоря на въпроса дали след като имам 3 год. учене , но нямам 1800 часа подготовка по спец. предмети, ше ми признаят професията за търсена и ще си взема точките?
blajev

Мнение от blajev »

НЕ ЗНАЯ WELDER НО АКО ИМ ПИШЕШ ЕДНО МЕЙЛЧЕ НА ГОСПОДАТА ВЪВ ВИЕНА МОЖЕ ДА СВЪРШИ РАБОТА
НЕКА СТАРИТЕ КУЧЕТА ВЪВ ФОРУМА СПОДЕЛЯТ ИМАТ ЛИ ПРАКТИКА ЕМИГРАЦИОННИТЕ ДА ОТГОВАРЯТ НА ПОДОБЕН РОД ЗАПИТВАНИЯ
Аватар
dog

Мнение от dog »

Според мен 1800 часа/2 години означава или 1800 часа или 2 години.

Ще дам един пример за да се разбере по-ясно как са нещата тук.
Програмата е примерно Производство на мебели, която има 12 модула, които са 1800 часа и се учи 15 месеца по 6 часа на ден. Накрая получаваш диплома за професионално образование. От тези 12 модула само 8 примерно са предмети пряко свързани с производството на мебели. Има и един модул практика в някоя фирма около 300 часа от общо 1800те.

Така че според мен ако в дипломата ти няма посочени часове то ориентировъчно трябва да си учил поне 2 години за да покриеш техните критерии за тази специалност.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Имам посочени часове, но те не са 1800 часа въпреки, че съм го учил 3 год.
Заключено