Vienna ili Bucarest???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Nadya

Vienna ili Bucarest???

Мнение от Nadya »

Zdravejte.
Kade da podam dokumenti za imigratzia vav Vienna ili Bucharest?
V oficialnia imigracionen sajt pishe, che Balgaria e kam Posolstvoto na Kanada v Romania, no ot druga strana sam chuvala che tam mnogo baviat dokumentite. Moga li da podam vav Vienna ili towa she dovede do preprastaneto im pak v Bucharest, saotvetno do oshe po-dalag period na razgelzhdane?
Blagodaria na vsichki predvaritelno.
Аватар
Koko

Re: Vienna ili Bucarest???

Мнение от Koko »

Nadya написа:Zdravejte.
Kade da podam dokumenti za imigratzia vav Vienna ili Bucharest?
V oficialnia imigracionen sajt pishe, che Balgaria e kam Posolstvoto na Kanada v Romania, no ot druga strana sam chuvala che tam mnogo baviat dokumentite. Moga li da podam vav Vienna ili towa she dovede do preprastaneto im pak v Bucharest, saotvetno do oshe po-dalag period na razgelzhdane?
Blagodaria na vsichki predvaritelno.
За съжаление е точно така - за кандидатите от България отговаря офиса във Букурещ и ако си изпратиш документите във Виена най-вероятно е нещата да се забавят още повече.
Inna

Виена

Мнение от Inna »

Ние пуснахме края на миналата година във Виена и стана за близо една година - май месец интервю, август медицински и сега чакаме визите. Така че не е ясно къде е по-бързо, нямам представа колко би отнело, ако бяхме пуснали документите в Букурещ.
Аватар
Koko

Re: Виена

Мнение от Koko »

Inna написа:Ние пуснахме края на миналата година във Виена и стана за близо една година - май месец интервю, август медицински и сега чакаме визите. Така че не е ясно къде е по-бързо, нямам представа колко би отнело, ако бяхме пуснали документите в Букурещ.
За коя процедура Ина - за Федералната ли или за Квебек?
Струва ми се че Надя пита за Федералната.
Nadya

Settlement funds?

Мнение от Nadya »

Blagodaria za barzia otgowor.Da za fderalnata, zashoto znam anglijski, a ot frenski niamam predstava, taka, che varianta Quebec otpada.
Imate li obache predstava na koj etap ot aplikaciata se proveriava nalichnosta na settlement funds,zashoto mi e absliutno nevazmozhno v momenta na podavane da im dokazha che razpolagam sas sumata, koiato she mi bade nuzhna eventualno sled 2 godini.
Blagodaria ti predvaritelno
Бона

Мнение от Бона »

Май нещата се "усложниха" и сега за федералната програма се подават документи само в Букурещ.
Но винаги съм си мислил ако живея примерно във Виена, пак ли в Букурещ трябва да подам...
Значи ако това последното не е вярно и ако имаш приятел в Австрия на когото можеш да се довериш, можеш да посочиш че живееш при него...
Това са просто разсъждения ...
Фондовете се доказват на интервюто. Аз само посочих сумата в документите ...

Успех!
elia73

Мнение от elia73 »

Виена!!!
Правиш се на ударен и пускаш във Виена.
Никого не съм чула да са върнали до сега. Напротив -
работят много бързо и акуратно.
Ако питаш официално ще ти кажат, че си за Букурещ, но ако си пратиш там документите няма да те върнат.
Аз минах през Виена и стана много по-бързо отколкото мои приятели, които са пратили в Букурещ преди мен и още чакат. Федералната процедура по принцип върви много по-бавно от квебешката.
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

И аз се направих на ударена преди години и ми преместиха документите без да ме уведомят в Букурещ. Процедурата се забави с 2 месеца, но тогава беше малко по-различно от сега.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

elia73 написа:Виена!!!
Правиш се на ударен и пускаш във Виена.
Никого не съм чула да са върнали до сега. Напротив -
работят много бързо и акуратно.
Ако питаш официално ще ти кажат, че си за Букурещ, но ако си пратиш там документите няма да те върнат...
Проблемът е там, че ако искат, могат да ги препратят в Букурещ. Дали ще го направят? ... Това е божа работа :nenam: Така че, Надя, знаете какъв е рискът, изборът е ваш :conf: :wink: !
Заключено