вьпрос за спонсор

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
moni192002

вьпрос за спонсор

Мнение от moni192002 »

Подобен случай не сам чел вьв форума затова сте ви го разкажа.Кандидатствам по спонсорска програма сьпругата ми ме спонсорира от Торонто на 04.04.05г. подава всички документи и доказателства за това че брака не е фиктивен,след 45 дни всички документи са варнати като се иска повече информациа за работата и доходите на сапругата ми.Това което знам аз че спонсора може да няма никакви доходи и пак не е проблем,моля кажете така ли е ?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

moni192002 написа:Това което знам аз че спонсора може да няма никакви доходи и пак не е проблем,моля кажете така ли е ?
Не е така, в голяма заблуда си. Запознай се по-подробно с този документ -Règlement sur la sélection des ressortissants étrangers. В анекси В и С са посочени и минималните суми на годишния доход, който трябва да има спонсора.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Linko написа:
moni192002 написа:Това което знам аз че спонсора може да няма никакви доходи и пак не е проблем,моля кажете така ли е ?
Не е така, в голяма заблуда си. Запознай се по-подробно с този документ -Règlement sur la sélection des ressortissants étrangers. В анекси В и С са посочени и минималните суми на годишния доход, който трябва да има спонсора.
Linko, kogato stava duma za sypruga ili dete sponsorirashtiya naistina moje da ne raboti i da nqma dohod (makar 4e e prepory4itelno obratnoto), no vajnoto e da ne e na social.
Kazvam ti go zashtoto tezi dokz gi znaeh naizust:) E moje da ima promqna ot godina nasam , taka 4e ne sporya na 100%.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Linko написа:
заблудата е при теб. става дума за съпруг/а
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Мисля, че малко избързвате, balbi и bgmontreal, акцентирайки единствено върху понятието "съпруг/а". Защото в Закона за емиграцията и защита на бежанците има и някои допълнителни условия, макар и спонсорираното лице да е с такъв статут спрямо спонсора. Записани са в чл.133, ал.(4) на този закон.
Exception au revenu minimal

(4) L'alinéa (1)j) ne s'applique pas dans le cas où le répondant parraine l'une ou plusieurs des personnes suivantes :

a) son époux, conjoint de fait ou partenaire conjugal, à condition que cette personne n'ait pas d'enfant à charge;

b) son époux, conjoint de fait ou partenaire conjugal, dans le cas où cette personne a un enfant à charge qui n'a pas d'enfant à charge;

c) son enfant à charge qui n'a pas lui-même d'enfant à charge ou une personne visée aux alinéas 117(1)e) ou g).
Та моето предположение бе, че щом са искали доказателства за доходите, то явно е налице някое от тези: "при условие, че...", "в случай, че.." и т.н.
А иначе, човек винаги може да се заблуди, ако не разполага с достатъчно информация по даден случай. Може пък и да не тълкувам правилно законовите изисквания, затова предоставям линк към цялостния текст на закона - ТУК и правилника за неговото прилагане - ТУК
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено