Резидентска карта по старата процедура?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
anito
Мразим да мислим

Резидентска карта по старата процедура?

Мнение от anito »

Имам приятелка, която се интересува колко време ще й отнеме, за да си уреди всички необходими документи за получаването на тази карта. Аз не мога да съм й полезна, защото нашите документи бяха уредени още преди пристигането и още на летището допопълниха каквото трябва. Но хората, пристигнали преди 06.2002, си подаваха молби. Та точно този процес ме интересува като срокове. И нужно ли е да е тук, за да си получи картата, или това става по пощата (аз така мисля, но не съм сидурна). Моля някой, който го е правил, да сподели инфо.
Мерси!
Обичам да преча
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

Не зная как е по другите провинции, но тук картата трябва да се получи лично. Точно колко отнема като време не мога да кажа. Моят съвет е, ако няма да пътува до Нова година, да си подаде документи след това. Просто народа се е юрнал да вади карта, защото от тогава тя ще е необходима, когато се връщаш от чужбина. Ако няма да пътува е по-добре да изчака да минат големите опашки.
Аватар
Koko

Re: Резидентска карта по старата процедура?

Мнение от Koko »

anito написа:Имам приятелка, която се интересува колко време ще й отнеме, за да си уреди всички необходими документи за получаването на тази карта. Аз не мога да съм й полезна, защото нашите документи бяха уредени още преди пристигането и още на летището допопълниха каквото трябва. Но хората, пристигнали преди 06.2002, си подаваха молби. Та точно този процес ме интересува като срокове. И нужно ли е да е тук, за да си получи картата, или това става по пощата (аз така мисля, но не съм сидурна). Моля някой, който го е правил, да сподели инфо.
Мерси!
Анито, аз така и не подадох документи за карта, явно направо ще подавам документи за ситизен. Но това което знам е че за тези които сме вече в Канада и сме дошли със старите документи, отнема повече време - незнам точно колко - за издаването на картата, освен това трябва да идеш да си я получиш лично.
Това е файла с указанията:
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/5445E.PDF
на 12 стр. пише следното:
".....
If your application is properly completed and you meet the requirements, a letter will be sent advising you where to pick up your PR Cаrd."
bateto

Мнение от bateto »

nashite stanaha tochno za 2m. minalata sedmica gi vzehme ot min. na imigraciyata ,no iskat lichno da se yavish za poluchavane .
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Благодаря ви за отзивчивостта и информацията.
:beer2:
Обичам да преча
Аватар
Niko

Re: Резидентска карта по старата процедура?

Мнение от Niko »

anito написа:Имам приятелка, която се интересува колко време ще й отнеме, за да си уреди всички необходими документи за получаването на тази карта. Аз не мога да съм й полезна, защото нашите документи бяха уредени още преди пристигането и още на летището допопълниха каквото трябва. Но хората, пристигнали преди 06.2002, си подаваха молби. Та точно този процес ме интересува като срокове. И нужно ли е да е тук, за да си получи картата, или това става по пощата (аз така мисля, но не съм сидурна). Моля някой, който го е правил, да сподели инфо.
Мерси!
Polu4avaneto stava LI4NO. Az izpratih formuliara, snimkite, kvitanciata i zaverenite kopia na pasporta i vizata v kraia na mesec avgust i predi 1-2 sedmici polu4ih pismo da se iavia LI4NO da si ia polu4a.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Ясно е значи, че получаването става лично. Обаче съм озадачена: къде е логиката? Ние нашите си ги получихме по пощата. Даже когато на летището ни попитаха за адрес, накойто да ни ги пратят, ние отговорихме, че нямаме такъв, и хората рекоха: Ми добре. като се настаните, се обадете там и там и си кажете адреса. И това беше. За 1 месец ги получихме. Наши приятели ги получиха на нашия адрес. Даже писмата не бяха препоръчани. А сега не стига, че се занимаваш с попълване на документи и подаване, амо и лично трябва да си я получиш :roll: :?:
Обичам да преча
Joy

Мнение от Joy »

anito написа:Ясно е значи, че получаването става лично. Обаче съм озадачена: къде е логиката? Ние нашите си ги получихме по пощата. Даже когато на летището ни попитаха за адрес, накойто да ни ги пратят, ние отговорихме, че нямаме такъв, и хората рекоха: Ми добре. като се настаните, се обадете там и там и си кажете адреса. И това беше. За 1 месец ги получихме. Наши приятели ги получиха на нашия адрес. Даже писмата не бяха препоръчани. А сега не стига, че се занимаваш с попълване на документи и подаване, амо и лично трябва да си я получиш :roll: :?:
Анито,къде си тръгнала да търсиш логика в тукашната бюрокрация?За една година не схвана ли,че тук няма нищо логично?То да са им само тези глупости!
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

anito написа:Ясно е значи, че получаването става лично. Обаче съм озадачена: къде е логиката? :roll: :?:
Предполагам, че е направено с цел да се преброят голяма част от фиктивно пребиваващите тук. Не е тайна, че няма как да преброят дните, които не си бил в страната, тъй като на излизане не удрят печат, а дори и не проверяват паспортите. Това е само предположение...
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Petia написа:
anito написа:Ясно е значи, че получаването става лично. Обаче съм озадачена: къде е логиката? :roll: :?:
Предполагам, че е направено с цел да се преброят голяма част от фиктивно пребиваващите тук. Не е тайна, че няма как да преброят дните, които не си бил в страната, тъй като на излизане не удрят печат, а дори и не проверяват паспортите. Това е само предположение...
Също да се избегнат опитите за кражба на чужда самоличност, което се е превърнало в цял бизнес - доколко е успешно е друг въпрос.
Заключено