Zdarveite priateli Interesuva me dali njakoi e polu4aval sertifikata po postata ,bez da e minal na intervu ,kakto tuka sa kazali:
Si l'étude de votre dossier est positive :
vous recevez par la poste un Certificat de sélection du Québec (CSQ), soit le document officiel d'immigration délivré par le gouvernement du Québec
ou encore
vous devez vous présenter à une entrevue de sélection. Si vous la passez avec succès, vous recevez alors un Certificat de sélection du Québec (CSQ).
MERSI za vnimanieto!!
LA Rue ,vinagi si bil mnogo otziv4iv i vnimatelen Blagodarja za koeto!!!
Molja vse pak njakoi ot suforumzite ako e polu4il po tozi na4in sertifikata ,da spodeli.
Ina4e ,na vsi4ki jelaja kusmet i poputen vjatur!!!!
Suny,
направо грозна завист ме загризва :crying: :crying: :uhoh2: :crying: !!!
Как удари тоя луд късмет?!? Браво на теб и честито!!!!! :partytime:
И аз знам за подобен случай миналата година, но май момчето вече е заминало/при това само!/....
tornado, нека да не те гризе "грозната завист". Това е копирано от официалния им сайт и обяснява, че са възможни няколко варианта за процедиране след изучаването на досието (ако всичко по него е наред). Единия от вариантите наистина е да получиш директно сертификат, без да се явяваш на интервю. Suny просто се интересува дали е имало такива случаи сред съфорумците.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Половината от текста ми е в маймунки, но това успях да прочета:"vous recevez alors un Certificat ...???"
Обаче, засега не съм в стихията си с френския ,освен това не съм чел и официалния им сайт, нали не съм водещия... :sleep:
Но наистина на познат на учителката ни са изпратили директно сертификат...както казах кандидатствал е сам, но е имал френска гимназия и не си спомням какво точно висше...
tornado написа:Половината от текста ми е в маймунки, но това успях да прочета...
Наистина, тези правила са писани за да изчерпят всички възможни случаи. Т.е. маймунките се явяват на интервюта, а други някои могат и да получат сертификати директно! Тука всички сме се явявали!!! Че някои и по два-три пъти!
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Linko,blagodarja za podkrepata
Ne me razbiraite pogre6no,za sujalenie ne sum polu4ila sertifikata po postata Njama mjasto za zavist,oste e rani4ko
Proste 4etoh v ofizialnija site i me zaintriguva ,4e se slu4vat i takiva nesta!Bih bila istinski stastliva ,ako njakoi ot Bulgaria e polu4il takova pismo.I za tova iskah prosto da razbera.Tova e,drugoto predstoi,ina4e i nie sme na opa6kata ot 4akastite ot mesez juni
Аз съм сингъл, фр. гимназия, 6 месечен стаж по специалността в Париж, интервю по телефона(30 мин на GSM) ||-->десетина дена по-късно си получих CSQ.
Но нямам обяснение. Други хора с моя бекграунд са се явявали на интервю, да не говорим за хора, които са завършили висшето си във Франция, пак на интервю.
Но не съм чувал за директно изпратени сертификати, без интервю под някаква форма!
А на оставащата половин година до интервюто (както и на времето след това до кацането в Канада) , гледай като на БЕЗЦЕННА възможност да си подобриш двата езика. Не го пропилявай! Едно от най-важните неща за да успееш на чуждо място е знаенето на езика. И за работа и за учене.
Успех!
... I will give respect and gratitude to my deserving teachers
and in my turn I will teach and I will study ...
Ето значи, не е била "кьор фишек" информацията ми!!!
Само, където нямах пълна инфо - обаждали ли са му се по телефон или не.....
И ако още не сте разбрали: ОНОВА за "грозната завист" си беше чиста проба шега, ама много се вързахте бе готини!!!!!!
Явно дългото чакане и Вас е изнервилоооооо......ха-ха.....нещо много станахме нервните!!!! :smokin: :smokin: :uhoh: :uhoh2:Абе идват празници, викам да я караме по-весело!!!!!!!!!
Какво ще кажете?!?!?