Здравейте на всички!
Искам да кандидатсвам за емиграция в Канада,но не съм сигурен чрез коя програма да го направя ( skilled worker, provincial nomination, Quebec-selection,etc.).Живея в САЩ от около 5 години,завършил съм университет тук и имам около 2 години стаж като IT analyst.English level - advanced, French - не мога да убеля и дума.Ще се записвам на уроци и се надявам да достигна level beginner (3) за около 4 месеца.Не съм женен и имам 72 точки на общият тест за имиграция.
Чрез коя програма според вас бих имал най-добър шанс?За federal Canada ли да опитам или да пробвам за специфична провинция?Защо почти всички българи кандидатсват за Квебек?Така ли става най-лесно?Колко месеца отнема кандидатурата подадена от САЩ?
Благодаря ви много за отговорите.
моля за съвет
Здравей,
При нас нещата стоят така:
1. Избрахме Квебек, защото процедурата е най-бърза...отне ни 1 година и 11 дни, нашите приятели, които заминаха за Федерална Канада чакаха около 3 години.
2. Искат по-малко пари минимум 4000 CAD...
е, може и повече...
3. Ако си IT специалист, имаш добри шансове за работа, особено след като си учил в САЩ...
Просто българите предпочитат Квебек поради горните причини...това е мое мнение...
Това е, късмет!
При нас нещата стоят така:
1. Избрахме Квебек, защото процедурата е най-бърза...отне ни 1 година и 11 дни, нашите приятели, които заминаха за Федерална Канада чакаха около 3 години.
2. Искат по-малко пари минимум 4000 CAD...

3. Ако си IT специалист, имаш добри шансове за работа, особено след като си учил в САЩ...

Просто българите предпочитат Квебек поради горните причини...това е мое мнение...
Това е, късмет!

sasho81 - ne znam kade si w USA i kakwo rabotisch i prawisch - ama kato gledam kakwo si zawarschil i rabotisch - pomisli waobste dali da otiwasch kam CA.
BAq xora ot Ca s udowolstwie bixa zaminali w USa-pone w toq bransch deto si ti.
Ikonomikata na Canada e mnogo nazad w srawneie w taq na USA- taka 4e w nai obstiq slu4ai za 1 i sasta rabota w CA i USA -w CA ste ti plastat po malko.
Rabotq za USA firma w Germany i samo nasta firma prawi kam 20 miliarda USD oborot na godina. a za srawnenie - Zeliq oborot na BC za 2002 mislq besche e kam 20 miliqrda-ot tqx 10-na elektroproizwodstwo,darwodobiw iiznos na surowini.
oborata na zeliq elektronen sektor w BC besche kam 2-3 miliqrda.
Nikoi ne move da me ubedi 4e w edna kopaniq s oborot 5-10 miliona CAD na godina ste ti dadat -80k ili powe4e ( i to CAD ) na godina.
Ina4e naistina e krasiwo w Ca - oste nqma tokowa xora i ne e zamarseno.
BAq xora ot Ca s udowolstwie bixa zaminali w USa-pone w toq bransch deto si ti.
Ikonomikata na Canada e mnogo nazad w srawneie w taq na USA- taka 4e w nai obstiq slu4ai za 1 i sasta rabota w CA i USA -w CA ste ti plastat po malko.
Rabotq za USA firma w Germany i samo nasta firma prawi kam 20 miliarda USD oborot na godina. a za srawnenie - Zeliq oborot na BC za 2002 mislq besche e kam 20 miliqrda-ot tqx 10-na elektroproizwodstwo,darwodobiw iiznos na surowini.
oborata na zeliq elektronen sektor w BC besche kam 2-3 miliqrda.
Nikoi ne move da me ubedi 4e w edna kopaniq s oborot 5-10 miliona CAD na godina ste ti dadat -80k ili powe4e ( i to CAD ) na godina.
Ina4e naistina e krasiwo w Ca - oste nqma tokowa xora i ne e zamarseno.