Дайте ИНФО

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
duvkin

Дайте ИНФО

Мнение от duvkin »

Добър ден, казвам се Давид на 41 години сам, жена ми е на 40 и искам да имигрирам в Quebec. Искам да започна процедурата колкото се може по рано. Жена ми има 2 висше образования ( Счетоводство по което има стаж и работи в момента и Инжинер технолог в хранително вкусовата промишленост). Аз съм с полу-висше образование и имам стаж за последните 5 години по специалноста ми. Имаме едно дете на 8 години. Плюс това, жена ми има сестра която е легална от 10 години в Монтреал и тя вече е ходила на гости. Това знам че дава допълнителни точки. Искам да знам как стои въпроса с езика защото това е единственото нещо което ни спира. С английския сме на средно ниво а с френския сме 0. Искам да знам дали да подавам документи преди да съм минал тестовете или първо трябва да се учи езика да се минат тестовете и тогава????? Има също един друг вариант, жена ми да отиде до Монтреал за месец- 2 да учи езика и да се върне. Дали това ще помогне????? Какви са горе доло шансовете за успех без минаване на тестове(само с английски)?

duvkin написа:Dobur den, kazvam se David na 41 godini sam, jena mi e na 40 i iskam da imigriram v Quebec. Iskam da zapochna procedurata kolkoto se moje po rano. Jena mi ima 2 visshe obrazovania ( Schetovodstvo po koeto ima staj i raboti v momenta i Injiner tehnolog v hranitelno vkusovata promishlenost). Az sam s polu-visshe obrazovanie i imam staj za poslednite 5 godini po specialnosta mi. Imame edno dete na 8 godini. Plus tova, jena mi ima sestra koiato e legalna ot 10 godini v Montreal i tq veche e hodila na gosti. Tova znam che dava dopulnitelni tochki. Iskam da znam kak stoi vaprosa s ezika zashtoto tova e edinstvenoto neshto koeto ni spira. S angliiskia sme na sredno nivo a s frenskia sme 0. Iskam da znam dali da podavam dokumenti predi da sam minal testovete ili purvo trqbva da se uchi ezika da se minat testovete i togava????? Ima sushto edin drug variant, jena mi da otide do Montreal za mesets- 2 da uchi ezika i da se vurne. Dali tova shte pomogne????? Kakvi sa gore dolo shansovete za uspeh bez minavane na testove(samo s angliiski)?
От модератора - моля, пишете на кирилица, следващото мнение написано на латиница ще бъде изтрито директно.
pumpy

Re: Дайте ИНФО

Мнение от pumpy »

Първо научи френски и си вземи изпита и после подавай документи, не преди това....сестрата може да помогне с инфо, но не и с точки, или поне не по сегашната процедура
elk

Мнение от elk »

Във формуляра за кандидатстване и в листата на съпътстващите документи има разделче, в което се иска информация за роднина със статут, така че няма логика да искат от кандидата да представя доказателства за роднинство без това да му дава някоя точка. Прочетете внимателно тук http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html" и по-точно формулярите и инструкциите в MAIN FORMS, където пише също и за френския и английския.
Късмет!
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Иначе, pumpy ти написа че без изпити няма точки. Водещият кандидат минава изпит по френски и английски (IELTS), а придружаващият го само френски.
Тук ще намериш информация свързана с изпитите по френски език >> http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html" <<

М/у другото, от къде пишеш?
ARES

Мнение от ARES »

Към горе посоченото като прибавим и 2 години
процедура.
Ако трябваше сега да започвам от начало незнам дали бих
се хванал на хорото! ;)
УСПЕХ!
Публикувай отговор