моля за съвет

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Kati

моля за съвет

Мнение от Kati »

Здарвейте на вси4ки от форума!

Моля ,да ме посъветвате при полужение ,4е адресната регистация на моя приятел е със срок от 5 месеца,как да ми издадът такава бележка от 1 година?При самото регистриране категори4но ми отказаха да го регистрират с задна дата,така, 4е да съберем тази 1 година съвместно съжителство.
Ако някои има идея ,моля подскажете ми я.
Благодаря ви и успех на вси4ки в това велико дело!
Kalina Dineva

моля зя съвет

Мнение от Kalina Dineva »

Здравей кати,аз имах същия проблем.Наистина отказват регистрация със задна дата,но аз говорих с много хора,четох мн.мнения във форума и щте те посъветвам да не отдаваш голямо значение на адр. регистрация.Можеш да докажеш съвместно съжителство и чрез нотариално заверена клетвена декларация от роднина или съсед,който да потвърди версията ви.Ако имаш и общи снимки със стара дата на тях още по- добре.Не че това което казвам дава някакви гаранции,но ако нямаш друг изход пробвай.
Успех! :?
От всяка безизходица има най-малко 33 изхода!
flyfish

Мнение от flyfish »

Здравей,Кати

Съжалявам,за това което ще ти кажа,но е самата истина.От друга страна на вас може повече да ви провърви.Станах свидетел на перипетиите на момче и момиче,които бяха във вашето положение.Те си изпратиха документите като conjoints de fait .Eстествено бяха приложили разни доказателства за това,но нямаха най-важното-обща адресна регистрация поне от 1 година.От Виена им поискаха още доказателства.И започнаха едни кореспонденции с Виена,едни телефонни разговори,уговорки,то общи снимки ли не бяха,декларации ли не пращаха-няма и нама.Накрая от Виена склониха да им "замразят досието" докато направят 1 год. обща адресна регистрация.Сега май месец това ще стане и те ще си изпратят ДОКУМЕНТА.Мога само да кажа,че те двамата бяха си направо късметлии,защото от Виена се съгласиха да ги чакат няколко месеца.А само дни след устната уговорка между двете страни,в сайта на Виена излезе съобщение,че вече има въведен срок от 1 мес. в рамките на който следва да се отстраняват проблеми по изпратените документи или молбата за селекция,ще бъде автоматично отхвърляна.
Ето защо хубаво си помислете и съберете информация преди да си дадете парите за отваряне на досие във Виена,защото ако ви поискат впоследствие обща адресна регистрация-няма да можете да я представите и ще изгорите.Пак казвам това е действителен случай и дори още не се знае със сигурност какъв ще е изхода от всичко това.Те се притесняват защото всичко зависи от една устна уговорка по телефона,а пък и после въведоха този срок от 1 месец.
Решението как да действате си е ваше.Аз ви желая късмет !
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Здравей, и аз мисля да кажа нещо по въпроса. Първо за мен: аз кандидатствах като conjoint de fait и като получих вторите документи (преди още да направят online оценяването), вътре бяха приложени разни бележки за това как и по какъв начин трябва да докажем този статут. Понеже ние не можехме да го докажем, си изкарахме едно "свидетелство за брак" :) и пратихме него, като с това си решихме тоя проблем. При вас вие трябва да прецените до колко е рисковано според вашата кандидатура и дали можете да си позволите този риск. Дори и да го поемете на интервюто може да ви принудят да сключите брак. И такива случаи има. Така че вие решете! Успех!
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Мнение от emyangels »

И аз съм минала по този път и мога да кажа, че си трябват документи, които да са перфектни, за да не се стигне дотам да ви разделят кандидатурата или да ви дадат отказ. И аз смятам, че само нотариално заверени декларации няма да помогнат. Ако не успеете да съберете и други доказателства, по-добре е да си извадите брачното свидетелство.
Kati

Мнение от Kati »

Сърде4но ви благодаря за отговорите!
Много мислих ме по този въпрос,решението е да се пробва ме
да пратим доко. без.доказателства на първо време,а от Wiena,ако направят проблем сте се подписва брак.Тези неща са ясни,но нали те са едно демократи4но общество в което всеки има право на избор с кого и как да живее...Това е друга тема ве4е.
Още веднъж ви благодаря и за това ,4е съществува този саит и вие винаги сте готови да помогнете !!!
Успех и на вас !
Заключено