Първа канадска работа свързана ..

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
eiliev

Първа канадска работа свързана ..

Мнение от eiliev »

Здравейте ''Кебекари'', (сега да не се обидите) :D

Позволете ми малко уводни изречения за да разберете целта на този постинг.
Ами споделяйки вашите(живот и здраве и нашите) впечатления, да се опитаме малко или много да засегнеме темата за това за което всички искаме да дойдеме---работа без МНОГО да ти подхвърлят изречения с които да "те сложат на мястото ти".
Моля бъдете реалисти и оставете емоциите настрана
Благодаря Ви предварително.

Имам едно питане свързано с първата ви работа в Квебек по /или близка до/ специалността ви т.е. работата която сте искали да работите и да изпитвате горе долу някаква вътрешна хармония/успокоение, като не визирам финансовият въпрос... ама даже изобщо не го визирам. Имам в предвид, че сте го работили това било то в БГ било то някъде другаде и се усеща във вас ''покритие'' на тази тема. Споделете с какви "блестящи" изречения се сблъскахте по време на самият процес на търсене и впечатленията ви през първите месеца след назначаването ви.
Cheers i Успехи на всички :beer: :beer:
10.03.2004 Изпращане DCS в Париж
02.04.2004 Потвърждение за получаване DCS
24.04.2004 Покана за Интервю в Париж
19.05.2004 Интервю в Париж---- CSQ 2 броя
10.06.2004 Изпращане--Федерална процедура
15.06.2004 Потвърждение за получаване
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Podpisa ti e varha! Strahotna ideia.

Shte e mnogo dobre, ako stane obshta praktika, da slagame podobna info v podpisite si - vednaga ti stava iasno koi, kakvo i zashto...i ne se nalaga neprekasnato da se pitame...kolko sme? koi sme? niakoi poluchil li e?...
MechoPuh

Re: Първа канадска работа свързана ..

Мнение от MechoPuh »

eiliev написа:Споделете с какви "блестящи" изречения се сблъскахте по време на самият процес на търсене и впечатленията ви през първите месеца след назначаването ви.
Cheers i Успехи на всички :beer: :beer:
Mi kakvi...kakvi li ne :evil:
Da ti kaja chestno neznam s kakvo tova hste ti pomogne (sviat goliam- izrechenia mnogo :roll: ), no podmiatania ot roda...
"ooo dnes si tragvame po-rano. Bih iskal da znam koi ti e agenta deto ti nameri taia rabota..." ili
"Eto ti neshto da rabotish vmesto da si gubish vremeto..."
"Taia rabota deto ti dadoh vchera svarshi li ia?". "Sorry ama kakvo tolkova ima da pravish. az ti dadoh lelementarna zadacha..."
"Ako ti e trudno na angliiksi da ti go kaja na frenski (ili obratnoto v zavisinost koi ezik polzvate po-redovno).
Ili primerno (tova obache ne mi se e sluchvalo na mene) da kajesh Salut i toi da ti digne skandal kak taka ti na nego shte mu vikash salaud...
Ili primerno shefa ti da ti kaje "Neznam zashto no ti ne me razbirash :roll: "...osven ako ne mu otgovorish "mi shtoto mai i ti samia ne se razbirash :wink: ", no v toia sluchai triabva veche da si podpisal novia si dogovor i da se chudish kak da mu kajesh radostnata za vsichki novina che napuskash :shock: :P
Rosi

Мнение от Rosi »

MechoPuh написа: Ili primerno (tova obache ne mi se e sluchvalo na mene) da kajesh Salut i toi da ti digne skandal kak taka ti na nego shte mu vikash salaud...
He-he tova mnogo mi haresa :D :D :D :D :D
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Здравей eiliev,
всичко е много, ама много индивидуално :)
И за да не бъда голословен, ще ти кажа аз как започнах.
Близо половин година ходих на COFI. След това реших, че
трябва да си взема малко почивка и заминах за 2 месеца
до България през лятото. Никак не съм търсил работа дотогава.
В България ми се обади приятел, че вече са ми намерили работа,
да си идвам веднага и да почвам, ако немога да дойда веднага -
ще ме изчакат докато се върна. Така и направих (няма да си
развалям морето я :lol: ).
Като се върнах в Монреал си почнах първата ми работа тук,
тя си е точно по моята специалност, цял живот съм вършел
точно това, което означава и че съм доволен, като се изключи
финансовата страна на въпроса, за която ти така и спомена
да не визираме :lol:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Az neshto me razbira vuprosa.Kakvo imash predvid izre4eniq?
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

eiliev написа: Здравейте ''Кебекари'',...
Отговор от НеКвебекар може ли? :D

И аз не съм сигурен че ти разбирам добре въпроса.
Ето ти пример за пасаж от едно писмо с което ми отказаха за квалифицирана работа:

"Уважаеми г-не,
След като разгледахме кандидатурата Ви, бихме Ви препоръчали да повишите образованието си, да натрупате повече трудов стаж по специалността и да придобиете по-добри компютърни умения...".

Не се шегувам, това наистина беше част от писмо за отказ - в много любезен стил, но и твърдо и категорично.

А ако въпроса ти е до колко човек се сблъсква с дискриминация на работното място след като вече все пак е назначен на работа - ами зависи на какви колеги и началници ще попаднеш. Ако си вършиш добре работата няма да имаш проблеми.
eiliev

Благодаря ви ъа отзивите..

Мнение от eiliev »

Благодаря ви че споделихте малко преживяни ситуации. Мечо Пух , ами зададох този въпрос с цел да си извадя извод дали има съществени различия между това което съм видял и изпитал тук и това което е там. Така че изреченията много ми "говорят" за положението в Кебек и Канада разбира се :)
Yahoo супер много късмет и занапред ... Утрепа ме с твоят разказ евала!!!!
Коко ти ме разбра точно ..а моите са "не отговяряте ТОТАЛНО на търсеният профил..."
мухахааа :D :D
Аман от фашаги ей!!!!!!
ПС: Ами такъв съм си, неразбран от жените :lol: :lol:
10.03.2004 Изпращане DCS в Париж
02.04.2004 Потвърждение за получаване DCS
24.04.2004 Покана за Интервю в Париж
19.05.2004 Интервю в Париж---- CSQ 2 броя
10.06.2004 Изпращане--Федерална процедура
15.06.2004 Потвърждение за получаване
Joy

Мнение от Joy »

eiliev,всичко е много относително и зависи от човека срещу теб...Имам впредвид думите,които ще чуеш. Не мисля,че много се отличават от това,което си чувал там. Аз например имах случай,който ме изкара от равновесие.
Един не пропускаше възможност да каже..."При вас може да е така,но тук е Квебек и тук това е еди-как си..." НА 2-3-тия път вече не издържах и го дръпнах настрани...Казах му,че това е дискриминация и при още едно такова изказване няма да се двоумя и ще се обърна към директора. "При нас" е тук,а че тук е Квебек ни е много добре ясно.
Заключено