ЛИЧНО МНЕНИЕ>
От всичко прочетено във форума, обявите и посещенията при приятели стигам до извода че източната част на острова е най-непозната за повечето хора и според мен най-евтина.
Става дума за кварталчетата около последните три спирки на изток на зеленото метро /спирки: Langelie, Radison, Honoré-Beaugrand/.
http://stm.info/azimuts/carte.wcs?c=19& ... =10&d5.y=8
От последната спирка до центъра се стига за по-малко от 25 минути с метрото. Около двете спирки Langelie, Radison има по един център с много големи магазини за хранителни и други стоки /за тези които още не са в Монреал: цените са значително по-ниски от тези в кварталните магазини/.
Цените на квартирите: 3 1/2 немебелиран, с една затворена стая без включено отопление около 400 - 450 долара, с включено отопление, топла вода печка и хладилник 570 - 600 долара. /Според мен е по-изгодно да се търси квартира без включено парно, защото за ток през най-студените месеци не се паща повече от 150 -170 долара на месец, а това са 4 месеца, през останалото време е около 30 долара на месец. При включено парно в наема токът обиковено се плаща отделно. /
Около спирка Langelie заслужават внимание кварталчетата на юг от улица Sherbrooke / на север са само еднофамилни къщички/
до улица Hochelaga /от която се стига за 10 минути пеша до станцията на метрото/. Кварталчетата са разположени от двете страни на улица Langelie
http://stm.info/azimuts/carte.wcs?c=943 ... x=5&d2.y=5
Вървейки по ул.Hochelaga на изток до нейния край до ул. Geoges V и на север до Sherbrooke се оформя едно каре в което си заслужава да се търси квартира.
Ако от спирката на метро Radison се вземе атобус номер 44 /това е първта му спирка и той се движи на север/ се стига след 10 минути до един много нов квартал с големи бетонни блокове и в близост до два огромни тъговски комплекса. Кварталът се казва Anjou и е предпочитано място от новопристигащите румънци тъй като цените на квартирите са добри.
http://stm.info/azimuts/carte.wcs?c=23& ... oord.y=182
През първата година е желателно да се настаните близо до спирка на метрото, не по-далече от 10 мин. с редовен свтобус /много от автобусите отиват за 5 минути до метрото но се движат на половин час/ През зимата е много важно спирката на автобуса да не е на повече от 5 минути пеша, защото при -30 е трудничко да се придвижваш а и после да чакаш още 5 минути на самата спирка.
малко ИНФО за търсене на КВАРТИРА в МОНРЕАЛ
- мравката Z
малко ИНФО за търсене на КВАРТИРА в МОНРЕАЛ
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
От източните квартали избягвайте на всяка цена квартири около Hochelaga, особено на юг. Намирането на квартира в района между Hochelaga и Sherbrooke си заслужава единствено ако намерите възможно най-близо до Sherbrooke.
Други квартали който не заслужават внимание - карето между Pie IX, Rosemont и Papineau. По Rosemont също има блокчета но като цяло по на юг не е за препоръчване. И тук - колкото по-близо до Sherbrooke, толкова по-добре.
Като цяло, емигрантите почти ги няма на изток, повечето са концентрирани в централната част на града.
Познати квбекари ми хвалят района около marche Jean-Talon...не съм се разхождал натам и не мога да кажа дали е така. Но като им спомена за Hochelaga и те се подхилкват.
Други квартали който не заслужават внимание - карето между Pie IX, Rosemont и Papineau. По Rosemont също има блокчета но като цяло по на юг не е за препоръчване. И тук - колкото по-близо до Sherbrooke, толкова по-добре.
Като цяло, емигрантите почти ги няма на изток, повечето са концентрирани в централната част на града.
Познати квбекари ми хвалят района около marche Jean-Talon...не съм се разхождал натам и не мога да кажа дали е така. Но като им спомена за Hochelaga и те се подхилкват.
Ei, Godis, koq e 4etvartata ulica v tvoeto kare, shtoto az do minalata godina bqh na Pie IX (mejdu Rosemont i Sherbrook ) i ne moga da kaja, che kvartala e loch, ima i balgari. Cenite obache i tam se vdignaha dosta, pochnaha da se zaselvat i mnogo <snejinki>. Sega sam v Anjou, kvartala e super, hem blizo do nai-vajnite patni arterii-40 i 25-i do nai-golqmata industrialna zona na iztok, hem ima po-choveshki (evropeiski) vid. Angliiskiq se govori naravno s frenskiq zashtoto osnovnoto naselenie tuk sa italianci, a te tuk po nachalo predpochitat angliiskiq (makar che tova ne me gree). Jilishtata sa po-novi i cenite sa vse oshte ponosimi- az za kashta s garaj , 3 spalni , obzaveden sou-sol i dvor plashtam 900.
Ами маршрута ми беше така : покрай олимпийския комплекс на север по Pie IX. Тук беше ок, вървях по булеварда доста, по някое време се прехвърлих на Jeanne D'Arc. Също беше ок. Главно дуплекси и триплекси. Стигнах до Rozemont и на зигзаг (къде по-дълбоко на юг - до 2-макс 3 квартала, къде по Rozemont) поех към Papineau. T.e. бях разгледал ивица около 2-3 квартала южно от Rosemont. По Papineau свих на юг, и така до платото. Пак преобладават дуплекси и триплекси.
Останах с впечатлението, че по Papineau между главните пресечки е мръсно и не особено приветливо, а около самите кръстовища е по-добре. Нещата се попромениха чак когато стигнах катедралата на платото. Но пък разузнавах за себе си за да видя дали може да си намеря нещо което ми харесва на мен.
За самото Papineau - по принцип го познавах в отсечката между Fabre и St.Zootique и много ми харесваше, даже мислех там да си търся квартира. Но се оказа че от Rosemont на юг нещата стоят малко по-различно. Когато минавах ми се видя много мръсно, къщите неприветливи, и с много затворени магазини (празни в смисал фалирали).
За ивицата южно от Rozemont за която споменавам, за пръв път се наложи да си гледам в краката и си спомних за София - беше пълно с кучешки фекалии и боклуци, и понеже се беше позатоплило и валяло, във въздуха се носеше неприятен аромат. Хората които срещах там не бяха .... ами изглеждаха като току-що излезли от леглото
Това е горе-долу. В крайна сметка може да съм минал точно преди събирането на боклуците, но в NDG такова нещо не бях виждал.
Има ли някой тук който живе в западен Монтреал, да сподели впечатления?
PS. Относно PIE IX - булевардът е много приятен на вид, има много блокове а от отсрещната страна е ботаническата градина (така си спомням). Самия булевард ми хареса, но предпочетох да се набутам из кварталите навътре защото не ми се живее на булевард с много коли (прах, шум и т.н.)
Останах с впечатлението, че по Papineau между главните пресечки е мръсно и не особено приветливо, а около самите кръстовища е по-добре. Нещата се попромениха чак когато стигнах катедралата на платото. Но пък разузнавах за себе си за да видя дали може да си намеря нещо което ми харесва на мен.
За самото Papineau - по принцип го познавах в отсечката между Fabre и St.Zootique и много ми харесваше, даже мислех там да си търся квартира. Но се оказа че от Rosemont на юг нещата стоят малко по-различно. Когато минавах ми се видя много мръсно, къщите неприветливи, и с много затворени магазини (празни в смисал фалирали).
За ивицата южно от Rozemont за която споменавам, за пръв път се наложи да си гледам в краката и си спомних за София - беше пълно с кучешки фекалии и боклуци, и понеже се беше позатоплило и валяло, във въздуха се носеше неприятен аромат. Хората които срещах там не бяха .... ами изглеждаха като току-що излезли от леглото

Това е горе-долу. В крайна сметка може да съм минал точно преди събирането на боклуците, но в NDG такова нещо не бях виждал.
Има ли някой тук който живе в западен Монтреал, да сподели впечатления?
PS. Относно PIE IX - булевардът е много приятен на вид, има много блокове а от отсрещната страна е ботаническата градина (така си спомням). Самия булевард ми хареса, но предпочетох да се набутам из кварталите навътре защото не ми се живее на булевард с много коли (прах, шум и т.н.)
- Lub0
- Обратна връзка:
Ако искате детето ви да влезе в гордите редици на Hells Angels като порасне, Hochelaga е мястото да се заселите.
За отоплението, най-добре е на ток, обаче включен в наема, това значи че зимата при -40 си набичвате парното, отваряте си прозорците и си седите по фанелка и къси гащи, лятото същата работа с климатиците.
За отоплението, най-добре е на ток, обаче включен в наема, това значи че зимата при -40 си набичвате парното, отваряте си прозорците и си седите по фанелка и къси гащи, лятото същата работа с климатиците.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
az lichno za nisht na sveta ne bih jivial v iztochnite kvartali na grada. abe dokazano e che ako govorish samo frenski ili tova eosnovnia ti ezik veroiatnosta da stanesh kamo Maria Curi e 1:1,000,000. v tia kvartali jiveiat potomstvenite sotsialadjii i marliachi. A zlichno kogato hodia natam go pravia s neveroiatno neudovolstvie. Tam kolichestvoto na znatsite sas zabrani za parkirane moje da se sravniava samo s marsotiata 

- мравката Z
Към МЕЧО ПУХ
Според мен не си ходил точно там където е описано по-горе. Наистина квартала Хошелага-Мезонньоф на юг от улица Хошелага и на изток до края на Сен Катрин е рая на "Социалните работници", т.е хората на социал
и наистина не е най-приветливото място, сградите са много стари /многого малка част са подновени/, та това е най-старият квартал на Монреал. Но има прекалено много място за паркиране, тук хората не си правят труда да си купуват коли, защото не ходят на работа. Сутрин автобусите са празни, всички спинкат до късно. Няма много магазини, но и наличните са достатъчни. Няма много кражби както в северните квартали, защото по-голямата част от наемателите са си по цял ден в къщи. Няма много емигранти и се говори наистина само френски, но аз НЕ ГОВОРЯ ЗА ТОЗИ РАЙОН а за района малко по-на изток и малко по-на север от мястото което току що описах.
Според мен не си ходил точно там където е описано по-горе. Наистина квартала Хошелага-Мезонньоф на юг от улица Хошелага и на изток до края на Сен Катрин е рая на "Социалните работници", т.е хората на социал

Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!