Sugar farm

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
laura

Sugar farm

Мнение от laura »

Съвсем скоро ще настъпи сезона на т.нар. "sugar farms"; това са малки ферми, занимаващи се с отглеждането на кленови гори и добиването на кленов сироп. Обикновено през този сезон са отворени за посетители и срещу не-голяма сума може да се разгледа процеса на правене на кленов сироп, след което обикновено се предлага обяд в традиционен стил, където всички храни са приготвени с кленов сироп (вероятно няма да останете възхитени от вкуса, но е интересно да се опита). Не мога да дам конкретен адрес, но сигурно ше намерите много ако потърсите в Интернет. Сезонът обикновено трае 1 месец, затова побързайте да видите тази много типична за канада атракция!
Лаура
bateto

Мнение от bateto »

Men me valnuva po skoro da nastapi ribolovniyat sezon,ochakvame zatoplyane na klimata i razdvigvane na shtukata.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

na kebekarski: cabane à sucre
I taka moje da go tarsite. Obiknoweno e palno s oferti.

nai-goliamata gadost: parjeni iaica s klenov sirop, demek sladki.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Tuk v Ottawa ne kazvat sugar farm, a sugar bush, a na frenski si e pak kato pri Anito v Quebec City- cabane à sucre :P
Druagata sabota shte se organizirame studenti i nyakolko nestudenti :lol: shte hodim na sugar bush. Mnogo yaka tema si pusnala, Laura, bravo! Kato ida shte pisha posle otzivi. Za prvi pat shte hodya na takova superk kanadsko myasto. :P
Bate, az i po ribolova si padam. V Canadian tire ima mnogo yaki i evtini vadici, a i tuk v Ottawa ne lispvat gotini mesta da se lovi riba. Az riba ne obicham mnogo , ama me kefi da lovya riba, a to vse se namira koy da ya yade posle. :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ако ходите на такова нещо си носете сандвичи, защото ще умрете от глад - всичко е отровно сладко: яйца, щунка и т.н. - нищо не става за ядене...

Бате къде са хубавите места за риболов около Монтреал?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Zahova

Мнение от Zahova »

В събота бяхме на такова нещо и беше перфектно.Анито е права за името.Даваш 10 долара и ядеш до спукване.Преди да започне голямото ядене направихме разходка из близката кленова гора.Хората се бяха подготвили много добре.Върха на представлението беше изстудяването на кленовия сироп върху снега и навиването му върху едни дървени клечки.Страхотен вкус.Вечерта нещата протекоха по стар български обичай. Групата от около 10 човека се справи с две тави свинско и няколко бутилки ракия.
Plamen

Мнение от Plamen »

Оооо Захова, значи успяхте да пуснете онова нещо дето му викате компютър....Добре дошли във форума...ще чакаме с голям интерес подробния отчет за събитията преди и след Канада. :P :P
Joy

Мнение от Joy »

"Cabane à sucre" е едно от най-незабравимите преживявания в първото полугодие след пристигането ми! Беше страхотно! Ядохме и пихме до пръсване (не знам вашето меню,но нашето беше супер!).Пихме френски аперитив и румънска ракия (която си е досущ като българската).Мероприятието беше организирано от Кофи-то,компанията беше супер! После танцувахме до късно и стана страхотен купон,по-добър и от български. :D
Ехххх! Беше страхотно на Кофи-то!Хай-хубавия период,откакто съм тук! :roll:
Заключено