Пеперуди на свобода

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Гост

Пеперуди на свобода

Мнение от Гост »

В ботаническата градина на Монреал се откри експозиция "Пеперуди на свобода" /от 26 февруари до 18 април/. Можете да се разходите през уикенда сред пролетни цветя и сини пеперуди, съвсем посред зима.

Изображение

Можете също да наблюдавате раждането на малки пеперудчета. :P

http://www2.ville.montreal.qc.ca/jardin/menu.htm

Изображение

"Звездите" на експозицията са пеперуди "монарх", които обичат като нашите лястовици да зимуват на по-топло - в Мексико, а през лятото се връщат в Квебек. Напоследък са много известни покрай филма "Papillon blue".

Изображение
laura

Мнение от laura »

Благодаря много за информацията! Утре ще идваме в Монреал, за да посетим Биодома и ще видим и пеперудите. За тези, които живеят в Торонто, на Ниагарския водопад също има подобна експозиция - тя е целогодишна.
Лаура
joro

Re: Пеперуди на свобода

Мнение от joro »

Ombudsman написа:В ботаническата градина на Монреал се откри експозиция "Пеперуди на свобода" /от 26 февруари до 18 април/. Можете да се разходите през уикенда сред пролетни цветя и сини пеперуди, съвсем посред зима.

Изображение

Можете също да наблюдавате раждането на малки пеперудчета. :P

http://www2.ville.montreal.qc.ca/jardin/menu.htm

Изображение

"Звездите" на експозицията са пеперуди "монарх", които обичат като нашите лястовици да зимуват на по-топло - в Мексико, а през лятото се връщат в Квебек. Напоследък са много известни покрай филма "Papillon blue".

Изображение
Много хубави пеперудки, също като тия по планината. Доколкото знам пеперудчетата не се раждат, а се превръщат от какавиди в пеперудчета, а какавидите преди това са били грозни гъсеници. Още едно доказателство за относителността на красивото и грозното и за трансформациите на грозното в красиво и красивото в грозно. Всичко това е част от живота :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Гост

Мнение от Гост »

Ако все още не сте отишли, побързайте да се потопите в рая. Една от китайските градини в Ботаническите градини е приспособена специално за летящите пеперуди. Повечето са големи колкото длан и са във всички цветове на дъгата. Градината е пълна с ароматни пролетни цветя - зюмбюли, рододендрони, азалии, кремове - все в ярки цветове, за да привличат пеперудите. Ухае като в рая, а насладата за погледа е невероятна.

Ако тръгнете за там пригответе си: 1 час търпение /изчаква се пред залата/, облечете се с червени дрехи /привлича пеперудите/ и се напръскайте с ароматен парфюм /жените, разбира се :wink: /. Може да вземете и някой разрязан портокал - много го обичат. Цариците на спектакъла са пеперудите Морфо. Не е разрешено да се пипат, но често се случва да ви накацат като божур.
ik

Мнение от ik »

Ох Омби.....Благодаря, страхотна си с инфото! И ние видяхме обявата и сме решили да ходим, но още не е останало време, инак и за триковете с плодовете знам, но не знаех че може да си внасяш. Аз съм им голям почитател на пеперудите - снимал съм много от българските и отсега знам как ще ми отлетят няколко диапозитивни филма! Има ли някакво ограничение за фотографите? Инак монарха го има и в Европа, но в Испания и част от Франция. Тук това май е най-тачената пеперуда, макар че наистина със семеиството Морфо трудно може да се спори за красота! Благодаря още веднъж!
Гост

Мнение от Гост »

Няма никакво ограничение за фотографите. 8) Надявам се да пуснеш няколко снимки във форума после. Моnarque даже аз съм си хващала есента, преди да отлетят към Мексико, обаче Morpho не съм виждала да лети из Квебек. Тази небесна красота може да видите и в Музея на цивилизацията в Квебек град. Има една експозиция, която се нарича "Infiniment bleu", където има страхотни пеперуди и птички между други сини произведения на изкуството. :P Например египетски статуетки и будиски маски.
ik

Мнение от ik »

Омбииии..... :D! Ще видя какво мога да направя със сканирането - тука във фототата са страшни дилетанти и не мога да гарантирам за резултатите, но ще се постарая! А за Морфо - по голямата част от семейството е представено в тропиците (то какво ли не е повече там), но някои от тях ги има и по на север, ама за Канада май им е прекалено студено! Благодаря и за инфото за Квебек, като каза за сини птици - тук още не съм се заровил по определителите, но в БГ си имаме два страхотни представитела - едното е Земеродното рибарче, а другото е Синявицата (Синя гарга). И двете са невероятно, невероятно красиви, жалко че ги нямам сканирани за да ги постна, но предполагам че могат да се намерят в нета.
Още веднъж благодаря! :D :D :D
Гост

Мнение от Гост »

И аз благодаря за Синята гарга и земеродното рибарче. 8)

В Квебек, в Монтережи има още едно място, доста по-обширно, където целогодишно пускат пеперуди да летят за радост на любителите им:

L'Arche des Papillons
Saint-Bernard-de-Lacolle
20, chemin Noël, J0J 1V0
(450) 246-2552

Това е на около 40 минути с кола от Монреал, в посока Парк Сафари. Градчето се казва Hemmingford.

Изображение

http://www.larchedespapillons.com/
Последно промяна от Гост на Сря Мар 03, 2004 10:05 am, променено общо 1 път.
Гост

Мнение от Гост »

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Гост

Мнение от Гост »

На същото място има и перуански колибрита.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Последно промяна от Гост на Сря Мар 03, 2004 10:03 am, променено общо 1 път.
laura

Мнение от laura »

ik написа: Ще видя какво мога да направя със сканирането - тука във фототата са страшни дилетанти и не мога да гарантирам за резултатите, но ще се постарая!
Ако нямаш дигитална камера, защо не поискаш да ти сложат снимките на компакт диск във фотото? Тогава няма да се налага да ги скенираш. Много е удобно и позволява лесното им изпращане по Интернет на близки и познати.
Лаура
ik

Мнение от ik »

Омбиии... Много, ама МНОГО благодаря! След тия постинги почвам да правя пак преразпределение на бюджета... :D Честно, страшно си ценна, де всички в тоя форум да бяхме като тебе!!! :D :D :D

Лаура - нямам дигиталка - в тоя клас са страшно скъпи :cry: ! И аз си мислех за тоя вариант дето го предлагаш, но той работи добре за любителските негативни филми, ако им занеса в нормално фото диапозитивен филм ще ме гледат като изкопаемо и ще се чудят дали могат да го сканират, макар че познавайки много повече от тях машините им знам че 100% могат! Другото което ме притеснява като ги виждам какви са е, че ако ми надерат филм ще трябва да убия някого, затова съм си намерил една проф. лаборатория от която засега нямам оплаквания що се отнася до проявяването, тъкмо ще ги пробвам как се справят и със сканирането!
:beer: :beer: :beer:
Гост

Мнение от Гост »

You are very welcome et bienvenue. :D
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ombi, super si! Blagodarya i az za infoto i snimkite, no puskay oshte snimki, molya te! Vijdash, che vsichki te izkarvame na bis. Snimki, snimki, ot Ombi, ot Ombi! :lol: :P :lol: :beer:

April mesec kato idvam pak v Montreal shte ida v Botanicheskata gradina, shtoto samo otlagam i izpuskam super interesni neshta.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Гост

Мнение от Гост »

Те, Канук, моите снимки напоследък не са от пеперуди от някакви бетонни стени - 5 на 3 метра, с водопроводи и археологически разкопки. :shock: Тъй че за пеперуди ще почакате до лятото или пък ik ще ни зарадва. :roll:
Заключено