От 1-ви март ще отпадне изискването за минимум 5% първоначално плащане за закопуване на къща. Сега това е минималния приемлив размер за да можете да получите заем. Отпадането на това изискване с нищо не променя изискването да сте платежоспособни и да можете да си го позволите
както се казва- на спечелилите- честито
i dosega 5% ne e bilo zadaljitelen minimum, ima mnogo kasti koito sa bez minimum, no ne zabraviai che triabva da slojish pone 25% ( zavisi ot bankata) za da vzemesh po-dobra lihva i po-evtina zastrahovka....v Canada koeto izglejda po-evtino, nikoga ne e, nesto kato angliiskata pogovorka: "Kupuvam skapo za da mi e po-evtino"
rath написа:i dosega 5% ne e bilo zadaljitelen minimum, ima mnogo kasti koito sa bez minimum, no ne zabraviai che triabva da slojish pone 25% ( zavisi ot bankata) za da vzemesh po-dobra lihva i po-evtina zastrahovka....v Canada koeto izglejda po-evtino, nikoga ne e, nesto kato angliiskata pogovorka: "Kupuvam skapo za da mi e po-evtino"
Ako slojish min 25% to niama da imash WAOBSHTE zastrahowka i togawa ne minawash prez CMCH/GE Capital i pregowariash direktno s bankata. Moje i da otkarash po dobra lihwa, ama ne i znachitelno.
25% downpayment pri segashnite ceni e pone $40,000 i w dosta sluchai e po-dobre da si darjite parite, a da platite dori i maximalnite 3.25% ednokratna zastrahowka. V Kanada towa koeto e po-skapo nikoga ne e po-dobro.
A za teb rath - "goliam kamak hwarli, goliama duma ne kazwai"
Kakwo stana s cheteneto na Notice-to?
Tochno tova si govoreh s kolegi i te mi kazaha che s ago gledali po novinite za tezi 5%,no ideata e che moje ako gi niamash parite za downpayment da gi zaemesh ot bankata kato loan ili ot credit card,no taka ili inache gi vnasiash.
Hem gi niamash,hem gi vnasiash,ama pari nazaem.
Mislia si za niakoi pokupka n aapartament za kum 30-40 000,vnoskite mesechnite shte sa mi kolkoto naem,sas vkluchena property tax i parite na bankata.
V Winnipeg dobra kashta i area kum 700-800$ vsichko na mesec zadaljenia,v tezi pari ne sa vklucheni tokove i vodi i drugi takiva potrebi.
No za apartament ,niakoie condo v gotina sgrada,moje do 400-500$ da se realizira,izkluchitelno cennen varian ot naem.